Tuesday, April 11, 2017

EUROPE | LONDON - 01 : London & Kensington

Gare du Nord, Paris ke St Pancras International, di London.


Macam lama pulak rasanya

Walaupun train laju juga

Tak sabar nak jumpa bonda Ratu. Ke Ninda?

Ketapi yang membawa ku ke Tanah Ratu. Tapi sebenarnya aku naik Eurostar so bukan keta api yang ni.

St Pancras International adalah station keretapi utama di London yang menghubungkan kota ini dengan bandar bandar lain di sekitar Eropah.

Terkenal dengan senibina Victoria. Bangunan ini telah diguna sejak tahun 1868

Malas nak explore lelebih tempat ni sebab dulu dah pernah merayap. Kali ni sampai je, hisap rokok dulu then cari teksi.

Cuaca sejuk nak berlama lama di belah luar. Dapat teksi terus suruh hantar ke hotel penginapan

Lama tak naik teksi London yang kaler hitam dan macam pelik ni. Tapi aku suka sebab ruang dia besar. Sesuai kalau bawak luggage banyak dan besar.

Gloomy London menyambut ketibaan kami. Tak suka kah we all datang?

Terus ke area Kensington

Tak di jemput duduk Kensington Palace.. kita duduk kat kawasan kawasan tepi jer... 

Kensington Close Hotel. Penginapan untuk 3 malam di London. First time aku duk hotel area ni. Sebelum ni selalu dok Bayswater atau Oxford St jer.

Lobby

Reception. Sampai je satu bilik je ready. So kena lah menunggu.

Kawasan lobby hotel. Tempat pertemuan dan meeting meeting dengan diskusi seterusnya dengan partner partner dari London. Senang je suruh mereka datang sini.

Hotel ni pun agak OK jugak lah. 4 star. Harga hotel kat London  macam biasa lah.... mencekik poket

Harga dah lah mahal. Bilik kecik lak tu

Tapi sebab sorang sebilik. Comfortable jugak lah

Sampai terus mandi dan segar segarkan diri

Jangan nanti orang London kata aku tak mandi

Lepas bersiap, usha usha kawasan sekitar nak cari tempat lunch. Lapar !

"Hello from the other side... Adele ada? Dia tau tak kami nak datang makan tengahari rumah dia hari ni?"  Gagal. Adele menyamar suara orang lain padahal dia yang angkat phone. Alasan la tu tak nak bagi kami datang !

Sebab Adele tak layan. Cari tempat makan sendiri

Nasib la area ni memang banyak tempat makan dan tak jauh pun nak berjalan.

Jumpa kedai Paki depan Tube Station. Belasah makan 

Hidangan tengahari yang besar portionnya. Tak sedap mana

M&S yang still aku rasa level level Giant je kat London ni. Tapi area aku duduk ni memang menarik jugak. Ada McD 24 jam dan banyak kedai makan. High Street Kensington Station pun dekat je

Dan pejabat Warner Music UK depan hotel ni jer. Kalau tunggu lama sikit mungkin nampak artis lalu lalang.

Petang acara bermeetingan dengan partner. 

Sampai ke malam. Malam riki riki cari tempat makan.

"Hello. Adele, malam ni dinner umah Uols kan?"

Sekali lagi cubaan gagal ! Adele malas masak !

Malam tu dinner kat Nando's.

Malam lepak area hotel je sebab masing masing penat. 

Dan tidur awal.... jaga kecantikan. So kira hotel ni pilihan yang tepat. Ada jugak jumpa few CEOs dan orang orang berpangkat besar dari Malaysia menginap di sini.

Tamat hari pertama di kota London.



I remember, way back, way back when
I said I never wanna see your face again
Cause you were loving, yes you loving somebody else
And I knew, oh, yes I knew I could control myself

And now they bring you back into my life again
And so I put on a face just like a friend
But I think you know, oh yes you know what's going on
Cause the feelings of me, oh yes of me are burning strong

But I will never be your stepping stone
Take it all or leave me alone
I will never be your stepping stone
I'm standing upright on my own

You used to call me up from time to time
And it would be so hard for me not to cross the line
The words of love lay on my lips just like a curse
And I knew, oh yes I knew it would only make it worse

And now you have the nerve to play along
Just like the maestro beats in his song
You get your kicks, you get your kicks from playing me
And the less you give, the more I want so foolishly

But I will never be your stepping stone
Take it all or leave me alone
I will never be your stepping stone
I'm standing upright on my own

No I will never be your stepping stone
Take it all or leave me alone
I will never be your stepping stone
I'm standing upright on my own

Never be your stepping stone
Take it all or leave me alone
I will never be your stepping stone
I'm standing upright on my own

bersambung....................

6 comments :

  1. Bukan main call Adele, ingat nak boh lagu Adele... Merajukkah?

    ReplyDelete
  2. Mark & Spencer kat Malaysia letaknya di KLCC uolsss

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... tetiba jadi upscale... padahal....

      Delete
  3. masih ada lg ke public phone kt London..ke cuma jd tmpt photoshot..

    icon London..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada banyak... phone masih buleh guna tapi dalam booth tu banyak iklan iklan terlarang

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...