Saturday, February 17, 2018

GREECE | 03 ATHENS : Hard Rock Cafe

Walaupun bekas peminat tegar HRC tapi setiap kali nampak HRC pasti teruja.

Hati kembali berbunga  riang riang ria !

Hard Rock Cafe Athens

Dari jauh dah melambai lambai

Ya ya ya. Aku datang !

Lokasi HRC Athens ni dekat area Monastiraki Square tu je. Sure perasan punya.

Tetiba rasa berdebar debar nak masuk. Kenapa eh?

Located at 52 Adrianou Street in Monastiraki, just a stone’s throw away from the historic city center with stunning views of the Acropolis, the new Hard Rock Cafe Athens is a must-see for both visitors and locals alike.

The Café-Bar area features a beautiful internal atrium area with a sliding roof top. Guests can enjoy fresh, high-quality food from our food menu which includes a selection of our starters and salads, as well as our delicious Legendary burgers, steaks, fajitas and many more. Hard Rock Cafe's food items, are complimented by an extensive, award-winning drinks menu that includes delicious cocktails such as Hurricanes, Margaritas, signature favorites and Alternative Rock (alcohol-free) beverages, all available in Hard rock souvenir glassware. Hard Rock's cocktails are handcrafted, just like its cuisine and as authentic as the memorabilia on the walls.

HRC Athens. Ni kira cafe baru selepas yang lama dekat Syntagma Square tu tutup tahun 2014. 

Cafe dia ada 2 tingkat. Ada Terrace Dining Room, Atrium Bar, Atrium Dining dan juga Rock Shop.

Atrium Dining... kawasan tempat makan kat bawah berkonsepkan outdoor space di courtyard

Untuk lepak lepak santai

Dining

Cafe area

Atrium Dining.


Atrium Bar... sesuai untuk lepak minum di bar


Tempat memabukkan diri?

Ada jugak Terrace Dining Room yang lebih private dan tertutup. 

Dalam bangunan di tingkat bawah

Dining area

Dan di tingkat atas

Bahagian atas

Wow ada stage


Sebagai artis yang tak putus asa untuk menembusi pasaran antarabangsa, pantas je aku naik pentas dan tunjuk skill yang ada.

Ketuk drum....

Goreng gitar dengan gigi.....

Capai microfon dan terus bernyanyi.

"Alangkah pedihnya..... aaaa hati ku. say......................... Parap ! Parap !"

Belum masuk rangkap ke dua orang tutup suis electric. Pasrah.

Bakat kekal terendam dan gagal di pamerkan.................

View dari tingkat atas. Opposite building


Skodeng

Memorabilia from Hard Rock iconic collection adorns the walls of Hard Rock Café Athens, including items form legendary and contemporary musicians from around the world.

Fans will be able to see Lady Gaga's silver and black boots worn during a 2014 photo shoot; a black studded bass owned by American rocker, Gene Simmons; an acoustic guitar owned and signed by Chris Martin from Coldplay; and much more.

Antara koleksi yang ada


Lagi

The Rock Shopoffers rock 'n' roll inspired items, as well as collectible Hard Rock Café merchandise in its exclusive retail location.

Hard Rock's Athens-specific merchandise can only be purchased at this location, which offers an exclusive design quality that enhances each item's appeal.

Rock Shop

Rock Shop

Rock Shop

Rock Shop

Rock Shop

The Rock Shop offers rock ‘n’ roll inspired couture items as well as collectible Hard Rock merchandise in its exclusive retail location. Hard Rock’s Athens-specific merchandise can only be purchased at this location which offers an exclusive design quality that enhances each items appeal.

Some of the merchandise di HRC Athens.................








Menarik gak lah HRC Athens ni. Cuma pekerja dia macam sombong malas melayan sikit.

Dan aku berjaya menahan diri daripada membeli apa apa di sini.

Kan cakap aku bekas peminat.... !

Athens Rocks !


Waktu operasi

#ThisisHardRock

HARD ROCK CAFE ATHENS
52 Adrianou Street,
Athens, Greece
Web : HRC Athens
FB :  /hrcathens/

bersambung..............

Thursday, February 15, 2018

GREECE | 02 ATHENS : Good Morning Athens | Monastiraki

Rise and shine !

Hari ke 2 di bumi Yunani ni. Hari ni plan nak explore kota Athens.

Untuk kecergasan tubuh. Bangun bangun buat senaman berirama dulu.

Bukak mata.
Tutup mata.
Ulang lagi berkali kali.....tapi dengan kadar slow motion.
Tutup mata lama lama...
......................terus sambung tidur semula !

Dalam mimpi muncul Badang pakai jam Rolex sambil cekak pinggang...................

"Meng ! Kalau kau nak membuta baik tak payah travel. Duduk rumah jer tido puas puas... Abang nak tegur.....  na na na na............................."

Ya Allah. Nasib baik terjaga. Kalau dia abiskan nyanyian dia tu mesti aku yang muntah ! 

Mentari pagi kota Yunani. 

Acropolis dari penginapan

Lepak kat balkoni

Layan view

Varvakios Central Market. Pasar basah Athens

Panorama Athens

Bangunan bangunan

Selesai jamu mata dengan pemandangan. Kena bersiap siap untuk memulakan langkah perjalanan. Tak boleh membuang masa. Rugi !

Sarapan makan maggie dulu. Masa breakfast, host aku datang. Sembang sembang sikit. Aku cerita kat dia pengalaman aku nak cari tempat ni bla bla bla tapi aku tak salahkan dia lah cuma next time maybe dia kena bagitau landmark pasar tu supaya senang orang nak cari.

Abis borak dan berkongsi info sikit dengan dia then aku bersiap siap nak gi merayap. 

Turun bawah ramai orang jual buah. Gelandangan yang ramai ramai tu semua dah tak der.

Plan aku nak pegi ke area Monastiraki. Kalau ikut peta tak jauh pun dalam 500 meter je.

Usha usha kawasan.

Ni hotel yang aku tanya semalam. Terima kasih pakcik reception. Semoga hotel pakcik bertambah maju !

Bangunan bangunan

Sepanjang jalan tu banyak orang jual jual. Kebetulan cari adapter ada di jual kat situ. Harga 1 Euro. Nasib baik kalau tak, tak leh nak charge hp dan gadjet gadjet lain.

Orang jual macam macam

Jalan utama. Sampai ke area ni lah aku sesat semalam !

Jumpa kedai halal. Indian. Mark ! Nanti nak datang makan di sini............

Then jalan jalan lagi, sampai lah ke area Monastiraki.

Monastiraki is a famous district of Athens that extends from the Monastiraki square at the end of Athinas street until Thission, Monastiraki is a large part of the district of Plaka. The old name of the area was Monastirion because of the small church right on the Monastiraki square the today's church of Koimisis Theotokou. At the square you will find the Monastiraki Athens Metro station and the main entrance to the flea market.

In the old days the flea market it was called Yousourum from the name of a rug and bones man that he first made his business there, Stavros Xarhakos made a wonderful Greek popular song the famous "Yousouroum" during the 60's. The main flea market of Athens is at Avyssinias square at the end of Hephaestou street. Along Hephaestus street you will find mainly various shoe shops, clothing shops and music stores. In the same street within the arcades there are some good second hand book stores.

Along the Adrianou street facing the Acropolis and the Attalos stoa is one of the best places for relax and enjoy the scenery at one of the numerous cafes and restaurants in this area is located the church of Agios Phillipos with its clock that bells every hour. From the Monastiraki square after the old mosque that today hosts a ceramic collection, towards Areos street is the Roman Library of Hadrian. Following that street and turning to the left at Dexipou street you will get to the monument of the bath of the winds or Aerides.

Memang kawasan ni menjadi kawasan tumpuan. 

Monastiraki Square

Monastiraki (Greek: Μοναστηράκι, pronounced [monastiˈraci], literally little monastery) is a flea market neighborhood in the old town of Athens, Greece, and is one of the principal shopping districts in Athens. The area is home to clothing boutiques, souvenir shops, and specialty stores, and is a major tourist attraction in Athens and Attica for bargain shopping. The area is named after Monastiraki Square, which in turn is named for the Church of the Pantanassa that is located within the square. The main streets of this area are Pandrossou Street and Adrianou Street.

The Monastiraki Metro Station, located on the square, serves both Line 1 and Line 3 of the Athens Metro.

Church of the Pantanassa

The Church of the Pantanassa (Greek: Εκκλησία της Παντανάσσης) or of the Dormition of the Theotokos (Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου) is the 10th-century katholikon of a now-vanished monastery in Monastiraki Square, between Athinas and Mitropoleos streets, facing the Monastiraki station, in central Athens, Greece. The church was known as the Great Monastery, and then later as monastiraki ("little monastery"), which eventually became the name of the whole area.

Tzistarakis Mosque

Tzistarakis Mosque (Greek: Τζαμί Τζισταράκη, Turkish: Cizderiye Camii) is an Ottoman mosque, built in 1759, in Monastiraki Square, central Athens, Greece. It is now functioning as an annex of the Museum of Greek Folk Art.

Aku usha usha jugak masjid ni tapi macam berkunci jer.

Flea Market

Orang jual buah. Murah murah.

Souvenir shop 

Usha usha souvenir

Cuaca lak agak panas.... sesuai beli topi

Macam macam benda ada di jual

Untuk koleksi sendiri ataupun boleh bagi bagi

Baju bajan

FMs.... usha je tak beli lagi...

Dekat area Monastiraki Square ni juga terletaknya Hadrian's Library. 

Aku usha usha kawasan dulu.

Usha kawasan. Nak masuk ni kena ada tiket. 

 Hadrian's Library. Bangunan yang di bina oleh Roman Emperor Hadrian pada tahun 1AD 132

 
Usha usha je dulu

Acropolis macam memanggil manggil je. Macam mengah je fikir nanti nak panjat naik ke atas sana nuh.

Aku sebenarnya tak de lah rasa nak masuk area Hadrian's Library sebab boleh usha je dari luar. Kat kawasan tu pun tak de nampak menarik mana.

Tapi tak jauh dari situ, aku perasan sesuatu yang menarik.

Tetiba rasa excited terlebeyyyy...

HRC Athens..

"Hello everyone. Are you ready to rock and roll??????"

*  tala hailer seluruh kawasan....

"I will rock you................ let's rockin !! Eh eh.. apa ni? No camera please... rosak retina mata abang !"

Sambil elak elak peminat yang ramai....

* matilah tak de orang kisah pun sebenarnya.....

Dan bagi menutup malu, kutip batu tepi jalan... pose pose main batu seremban.

bersambung...................

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...