Monday, February 5, 2018

Father & Son : Re-bonding

Sedar tak sedar cepat betul masa berlalu ! Sekarang ni pun dah masuk bulan February dah. 

Dan waktu yang berlalu pergi hampir sebulan ni banyak betul benda terjadi. Salah satunya, Hero dah masuk sekolah asrama. Memang aku berhajat nak suruh dia masuk asrama dan Alhamdulillah semuanya tercapai. Tapi bila dia dah tak de depan mata kadang kadang risau gak. Fikir apa dia rasa terpaksa atau dia rela atas sebab aku yang suruh.

Anak aku ni memang man with few words. Susah nak agak sebab kalau tanya pun jawabnya sepatah.

Dan dalam proses bulan pertama dia masuk asrama memang setiap hujung minggu aku pegi tengok. Nasib baik la dekat je kat Putrajaya. Dan time sekali dia balik wajib, kebetulan Princess dengan ibu dia tak de so aku je la yang terpaksa ambik dan bawak dia balik rumah.

Fikir jugak cemana dan apa nak buat supaya Hero tak rasa yang aku hantar dia ke asrama sebab aku tak nak dia duduk rumah ! Maybe dia ingat aku tak sayang dia ke apa. Well... it is not lah ! Jadi... cuti balik wajib dia aku penuhkan dengan aktiviti hanya untuk aku dengan dia.

Father & Son : Rebonding time !............................

F&S

Jadi dia cuti 3 hari apa aktiviti kami nak buat?

Kalau dok rumah kang dia buat hal dia tengok TV, aku lak buat hal aku tak de nya rebonding mana.

Makan KFC sama sama? Hmmm dah biasa.

Jadi apa kata kita gi spend masa berdua dua. Just the two of us?

Tapi nak gi mana? Balik Istana ? Istana tak der.........

Jalan jalan ke KL

Bersiar siar? Macam kurang nikmat je....

Kebetulan macam ada satu hotel baru di buka di KL ni...Datang idea, jadi meh kita staycation kat hotel di KL jer.

Hotelnya, Red by Sirocco, Kuala Lumpur

Let's paint the town red !!!

Terletak di Jalan Kamunting, KL

Bersebelahan dengan Hotel The Stripes, KL yang aku pernah stayed dulu

Hotel yang memang baru di buka

Bilik OK lah... sebab baru...

View pun not bad

Usha usha kawasan.....

Malangnya facilities belum sepenuhnya siap. Plan nak terjun kolam merah sama sama terbantut.

Sedikit tertipu di situ...

Tapi nak buat cemana. Dah check in....

Teman dia buat keje sekolah

Santai santai tengok TV sama sama

Then pegi Quill City Mall yang tak jauh dari situ

Makan

Kami berdua jer

Then jalan jalan kat Mall

Baik anak aku ni, Princess tak de pun dia dok sibuk nak beli hadiah untuk adik dia jer.

Then aktiviti yang sama sama kami persetuju

Layan movie

Tengok Maze Runner - Death Cure. Aku memang follow citer ni dan memang movie kali ni best. Cuma ending je aku kurang suka sebab macam terserlah kebudak budakkannya. Tapi we both enjoyed it very much.

Malam di kotaraya...

Pagi nya

Breakfast sama sama kat mamak. Hotel masih belum ada breakfast

Dan masa masa yang ada

Santai spent masa relax relax dan borak borak. Aku sebenarnya nak ajar dia cara gosok baju tapi hotel ni korok tak de iron ! Terpaksa sifu tunjuk ajar secara teori jer....

Abis time bersama di KL

Anak Papa.... semoga masuk asrama ni dapat kurus !

Balik rumah. Pack barang dia semula dan hantar balik ke Putrajaya.


Memang masa minggu pertama, first time dia called aku sebab aku lambat melawat dia, menangis dia takut aku tak gi jenguk. Padahal aku lambat sikit sebab hujan. Minggu outing seterusnya aku picked up dia dan bawak dia keluar gi makan dan cari kelengkapan dia dan hantar balik hostel semula. Kira ni kali pertama balik rumah semula, aku ada lebih masa untuk spend masa sama sama bercerita dan berborak pasal perkembangan dia. Aku harap dia tak terasa yang aku tak sayangkan dia. To the moon and back.. of course Papa sayang. Cuma aku rasa ini lah yang terbaik untuk dia.

Cuba bertahan pelan pelan. Aku tau dia kuat untuk menempuh kehidupan baru dia di asrama tu.

CNY nanti kita berjumpa lagi !

Nanti kena rangka aktiviti lain lagi bersama sama................ 

Tahun 2018 ni mungkin kurang aku travel solo ke mana mana sebab tak nak time dia cuti aku tak der !



I see the crystal raindrops fall
And the beauty of it all
Is when the sun comes shining through
To make those rainbows in my mind
When I think of you sometime
And I want to spend some time with you

Just the two of us
We can make it if we try
Just the two of us
(Just the two of us)
Just the two of us
Building castles in the sky
Just the two of us
You and I

We look for love no time for tears
Wasted water's all that is
And it don't make no flowers grow
Good things might come to those who wait
Not for those who wait too late
We gotta go for all we know

Just the two of us
We can make it if we try
Just the two of us
Just the two of us
Building them castles in the sky
Just the two of us
You and I

I hear the crystal raindrops fall
On the window down the hall
And it becomes the morning dew
And darling when the morning comes
And I see the morning sun
I want to be the one with you

Just the two of us
We can make it if we try
Just the two of us
(Just the two of us)
Just the two of us
Building big castles way up high
Just the two of us
You and I

6 comments :

  1. Hahaha bagusnya papa nih...alaa hero dah besar tu dia paham tu...papa nak suh berdikari...hehehe

    ReplyDelete
  2. Hi Hero ! Selamat menempuh alam asrama...kalau orang buli, cakap kat papa awak tu...dia kibas je cape merah dia terpelanting bebudak tau!

    ReplyDelete
  3. Ayah harus jadi sahabat paling akrab, paling setia dan idola sepanjang hidup kepada anak2..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...