Tuesday, December 31, 2013

2013/2014 : Travel Review & Plan

Tahun 2013 hampir tamat.

Tahun ni Alhamdulillah, aku diberi kekuatan, kesempatan dan rezeki untuk melengkapi sebahagian daripada apa yang aku impikan selama ni.


Apa apa pun aku bersyukur dah dengan apa yang Tuhan bagi.

JANUARY 2013
Guilin

Untuk tahun 2013 ada 3 flight ticket yang aku terpaksa let go macam tu je atas sebab musabab yang tak dapat dielakkan. (Read : Malas)

Azam aku 2013 adalah untuk habiskan SEA sebenarnya tapi ternyata gagal !

Masih ada beberapa negara yang aku tak sempat nak pegi seperti Laos, Myanmar dan Timor Leste. Insya Allah. KIV dulu lah ni.

Yes ! Tahun ni berjaya jugak update setiap hari. Sebenarnya, aku ni tak de la tulis hari hari. Aku tulis bila rajin tapi scheduled kan post hari hari. So nampak macam rajin ! Ni tak termasuk dalam azam, ini cuma part aku nak menyimpan dan berkongsi segala pengalaman. Tengok rajin ke tidak jer lah.

Perancangan tahun 2014 tak berapa nak ada lagi, tapi kalau berkesempatan dan berkelapangan dan ada rezeki lebih, aku nak lawat tempat tempat yang aku belum pernah jejak lagi dan kalau boleh nak kembali revisit all 48 states in United States yang aku pernah jejakkan kaki sebelum ni.

Misi 2015 masih tersimpul rapi. Nak jejak sekurang kurangnya 50 negara di dunia ni.

"Hiduplah di dunia ini seakan-akan kamu adalah  seorang pengembara"

Aku doakan di tahun 2014, korang bertambah rezeki dan diberi kesihatan serta kelapangan untuk terus melihat dunia. Mengembaralah mengikut kemampuan masing masing untuk kepuasan diri dan mengenal erti hidup. Jangan travel sebab nak berlawan lawan dengan orang lain dan jangan berhutang untuk travel.

Live life to the fullest and keep on traveling !



Fly me to the moon
Let me play among the stars
Let me see what spring is like
On a-Jupiter and Mars

In other words, hold my hand
In other words, baby, kiss me

Fill my heart with song and
Let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and adore

In other words, please be true
In other words, I love you

Fill my heart with song
Let me sing forever more
You are all I long for
All I worship and I adore

In other words, please be true
In other words
In other words, I love you

Sunday, December 29, 2013

The Loaf ........... Lagik?

Cakap pasal The Loaf ni selalu buat aku keluh kesah sebab aku pernah kena bad experience makan dekat The Loaf Sogo dulu kala.

Tapi sebab ni kedai Tun M dan aku respect dan sayang Tun, so aku tak nak boikot lagi. Macam bercinta lah, gaduh gaduh manja. Bak kata orang, carik carik bulu ayam, boleh pakai lagi buat kemas rumah ( sapu debu )

Lagi lagi member aku cakap aku kena try makan satu jenis makanan ni dan dia dah bagi aku rasa masa kat opis.

Fuh. Sedap jugak !

Tapi cemana nak pegi The Loaf sedangkan aku macam masih menyimpan dendam kesumat dengan kedai ni?

Tak pe.

Tanpa pengetahuan peminat, aku pegi slow slow. Supaya tak di kenali, aku tak dine in situ tapi aku tapaw je. Suruh OR tunggu dalam kereta.

"Awak ready je Yang, kalau saya kena kejar dengan penyapu, saya lari laju laju masuk kereta awak terus drive, tau?"

* mati la dia tak moh layan.

So hari ni aku nak cakap benda alah yang agak sedap ni.


Dah beli. Bawak balik dan dengan perasaan berdebar debar, suruh semua anggota keluarga berkumpul.

Lagi best kalau ada effek jantung berdegup kencang !

Ha ! Dah nak nampak dah

Bukak dan hidangkan. Bukan yang ni. Ni preview je kasik terliur.



Haaa.. Ini la dia.. Hensem tak?..........


Ni yang lain pulak


Masalahnya aku lupa nama nama mereka. Harga RM 3.90 seketul.

Mereka perlu meng-introduce nama masing masing dan perlu menonjolkan rupa paras dengan lebih agung dari roti roti yang lain untuk di pilih.

Tengok je dalam tempat rak dia tu, haaa mana yang serupa macam kawah gunung berapi so tu lah dia ! 

Member aku cakap nama dia, kuih pusat berdaki !

* pengsan

Tu saja entry saya. Terima kasih. Happy weekend !

Saturday, December 28, 2013

Avillion Admiral Cove, Port Dickson

Another option kalau ke Port Dickson dan mencari pasangan penginapan.

















Menarik jugak dan agak baru.

Adik beradik dengan Avillion Village and SPA tu tapi yang ni murah sikit. Not bad lah kiranya. 

Boleh usha kalau ke PD yach !

Harga berpatutan dan menarik jugak. Just go and enjoy the breeze.

Awas.. musim hujan jangan sampai kena panah petir !

* mati la nasihat tak de kena mengena...



lightning crashes, a new mother cries
her placenta falls to the floor
the angel opens her eyes
the confusion sets in
before the doctor can even close the door

lightning crashes, an old mother dies
her intentions fall to the floor
the angel closes her eyes
the confusion that was hers
belongs now, to the baby down the hall

oh now feel it comin' back again
like a rollin' thunder chasing the wind
forces pullin' from the center of the earth again
I can feel it.

lightning crashes, a new mother cries
this moment she's been waiting for
the angel opens her eyes
pale blue colored iris,
presents the circle
and puts the glory out to hide, hide

Friday, December 27, 2013

Hard Rock Hotel, Bali

Hoyeh !

Gambar gambar sekitar Hard Rock Hotel. Hard Rock Cafe dan Hard Rock Shop Bali !

Hard Rock Hotel Bali terletak di Pantai Kuta. Betul betul tepi pantai dan lencongan dari arah bandar ke pantai Kuta.

So tak susah nak cari.

Hard Rock Shop ada 2. Satu kat tepi sebelum lencongan satu bangunan dengan Starbucks. Dan satu lagi betul betul di bawah Hard Rock Cafe. 


Sign Hard Rock Hotel Bali

Berikut gambar gambar dari merchandise shop di bangunan Starbuck tu. 

Aku rasa yang ni lagi besar dan lagi selesa nak shopping. Choices tu lebih kurang sama je lah kot.

Short Glasses. Yang biasa tu harganya IDR 150,000 (RM45)

Payung Hard Rock Bali

Ini dalam HR Shop Bali

Ini Hard Rock Cafe. Atas Cafe, bawah Hard Rock Shop satu lagi

Gitar yang menjadi tempat orang ramai bergambar

Hard Rock Cafe

Aku bawak masuk Hard Rock Hotel Bali.

Entrance Hard Rock Hotel Bali

Apa benda ntah ni

Bilik bilik nya.... 

Reception area..  

Ni kat dinding dinding

Depan lobby

Ni bilik bilik nya...

OK. Kalau bukan menginap kat sini, tak boleh nak explore sangat dalam Hard Rock Hotel ni especially kat bahagian pool sebab kawasan tu nak masuk memang kena tunjuk kunci.

Nak tunjuk kunci apa kalau dah tak der.?

Tak pe. Buat muka mewah dan keluar balik.

Boleh nampak pool tepi tepi tu tapi jangan nampak kampung sangat. Kalau intai pun tak berapa nampak.

Tapi ada cara lain nak tengok pool tu !

Tada... dah nampak pool dia...

Belah kanan

Ni bahagian pool Hard Rock Hotel Bali. 

Agak menarik la pool Hard Rock ni.

So cemana nak tengok pool tanpa overnight kat Hard Rock Hotel ni?

Jawapannya. Pegilah lepak lepak nak makan ke nak minum ke di Hard Rock Cafe dan pilih kawasan yang smoking area kat belakang nuh.

Hard Rock Cafe bahagian smoking

 Kalau nak minum order la apa yang patut

Ni pulak dalam Hard Rock Cafe tapi bahagian non smoking dan dekat bar.





Bali has been the primary focus of Indonesia's tourist industry for quite some time. The only Hindu society in Southeast Asia, lively religious observance now permeates every aspect of modern Balinese life. When in Bali, people also like to worship at the great shrine of Rock 'n' Roll, the Hard Rock Cafe Bali, where rock gods and royalty alike are honored. Bali was divided into small kingdoms until the nineteenth century, and nowadays, all citizens are welcome at our Hard Rock Cafe. "Love all, Serve All!" That's our motto.

Est. October 8, 1993

Hard Rock Cafe Bali
Jl. Pantai Kuta - Banjar Pande Mas
Kuta - Denpasar 80361
Bali - Indonesia

Hours:
Restaurant:
Sun - Thurs 11:30AM - 1:00AM
Fri - Sat 11:30AM - 2:00AM

Rock Shop:
Sun - Thurs 10:00AM - 1:00AM
Fri - Sat 10:00AM - 2:00AM

Live Music:
Sun - Thurs 10:30PM - 1:00AM
Fri - Sat 10:30PM - 2:00AM

Ini pulak Rock Shop bawah Hard Rock Cafe.

Kecik sikit pada yang dekat starbuck tadi.




Buat buat je la belek belek dan nak membeli walaupun tak de apa yang nak di beli.

Pastu chow lah.

Tapi ada sesuatu yang menarik. Bukan sesuatu la tapi seseorang yang aku jumpa time aku lepak kat Hard Rock Cafe Bali ni.

Kenal?

Tak kenal?

Hahahaa..

Aku pun tak kenal. Tapi FireHouse in the house ya'all !!!

Layan salah satu lagu kegemaranggggggggggggggggggggg....

Enjoice !



I guess the time was right for us to say
We'd take our time and live our lives together day by day
We'll make a wish and send it on a prayer
We know our dreams can all come true with love that we can share

With you I never wonder - will you be there for me
With you I never wonder - you're the right one for me

I finally found the love of a lifetime
A love to last my whole life through
I finally found the love of a lifetime
Forever in my heart, I finally found the love of a lifetime

With every kiss our love is like brand-new
And every star up in the sky was made for me and you
Still we both know that the road is long
(But) we know that we will be together because our love is strong

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...