Monday, August 20, 2018

MERSING : Bila Terbitnya Siang

Bila terbit sang mentari pagi....































Koleksi sunrise sewaktu kunjungan aku ronda pulau tempoh hari. 

Mersing agak begitu dekat di hati sebab banyak kali aku berkunjung ke sini sebab banyak pulau pulau menarik di perairannya. 

Tempatnya damai dan menarik, tapi sayang tak berapa dibangunkan. Macam terbuang dalam pelukan......tapi elok jugak. Biar damai kekal di sana.

Semoga membangun dan lebih maju !



betapa benar sumpah cintaku
hanya dirimu hingga akhir hayatku
betapa kasih tidak berdusta
hanya berpaut pada kesetiaan

kala ku mengharapkan
mengharapkan belaianmu
kau menjamahi cinta ketiga
kau berpaling kasih

dalam kesedaranku
kau menodai cinta sendiri

terlalu banyak, sandiwaramu
walau nyata dizahirmu
walau nyata dimataku

aku terbuang, dalam pelukan
tanpa sedar yang aku sendiri
tidak akan mengerti

namun ku akur
cinta kan datang dan pergi
usah biarkan ia dicemari
oleh dustamu

kerana akan, ku cari sebuah
cinta suci yang teragung dari-Nya

terlalu banyak, sandiwaramu
walau nyata dizahirmu
walau nyata dimataku

aku terbuang, dalam pelukan
tanpa sedar yang aku sendiri
tidak akan mengerti

ooohhh... oohhh..
ooohohooo... hooohooo

aku terbuang...
tanpa sedar yang aku sendiri
tidak akan mengerti

Saturday, August 18, 2018

KLCC

Usha usha KLCC di kala malam.

Bukan selalu dapat peluang macam ni..............



























Susah nak heret budak berdua tu berjalan jalan kalau papanya nak menikmati lampu lampu dan KLCC di kala malam.

Kena umpan satu sorang baru nak bergerak !

Hmmm.. sebab tu aku prefer merayap sorang sorang....



Awalnya yang ku harapkan
Semua menjadi indah
Saat bersamamu
Saat di dekatmu
Serasa dunia milik kita berdua

Sekarang yang kurasakan
Semua telah berbeda
Kau nodai cinta
Hingga ku terluka
Kau buat hidupku terasa hampa
Seenaknya dirimu melukai perasaanku

Kamu maunya dimengerti
Tapi kamu tak pernah mau mengerti
Begini salah, begitu salah
Di mata mu semua jadi serba salah

Sekarang yang kurasakan
Semua telah berbeda
Kau nodai cinta
Hingga ku terluka
Kau buat hidupku terasa hampa
Seenaknya dirimu melukai perasaanku

Kamu maunya dimengerti
Tapi kamu tak pernah mau mengerti
Begini salah, begitu salah
Di mata mu semua jadi serba salah

Kamu inginnya dimengerti
Tapi kamu tak pernah ingin mengerti
Begini salah, begitu salah
Di mata mu semua jadi serba salah

Sakit terasa sakit
Pahit ku telan pahit
Sendiri bagiku lebih baik

No aku tak marah. Aku sayang anak anak aku. Complaining yes, tapi aku tau budak budak ni kira phases of life lah. Aku dulu pun sama kuat merajuk. Tak cukup merajuk, siap lari dari rumah jadi penjual karipap. Lagi haru !

Kau pernah tengok lelaki muka perkasa pakai apron klim karipap?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...