Thursday, August 24, 2017

Sibuan Island, Sabah

Sibuan Island is said to be one of the most beautiful islands in the Celebes Sea. It is part of the Tun Sakaran Marine Park (also known as Semporna Islands Park), which contains the following islands besides Sibuan; Bodgaya, Boheydulang, Tetagan, Sebangkat, Selakan, Maiga and Mantabuan. There are no resorts on the islands, and also no public facilities.

A few sea gypsies live on the island; unfortunately clearly noticeable by the rubble they often leave behind on the island. Fortunately diving schools in the area organize occasional reef and beach cleanup sessions. Don't forget to bring enough sunscreen, water and snacks with you when you visit the island. 

A visit to Sibuan Island is usually part of a day trip from one of the other islands (like Mataking), or part of a day trip from Semporna (at Sabah's southeast coast). Sibuan is especially great for swimming, scuba diving, snorkeling and sun bathing.

Sibuan at random.....
























Sibuan. Mempersonakan............



Raut wajah...Mendamaikan...
Dan sesuci..Selembut hatimu..
Sinar mata...Mempersona...
Bagai gugur seluruh jantungku...

Aku Ingin engkau tahu...
Cinta aku satu...
Tercipta buat dirimu..
Hanya... Untuk kamu...

Huuu....Huuu...Huuu....
Huuu....Huuu...Huuu...

Aku ingin engkau tahu..
Cinta aku satu.....
Tercipta buat dirimu...
Hanya untuk kamu....

Tuesday, August 22, 2017

The Stalker Cafe, Kota Damansara

* masuk ke pentas dengan feel dan microfon di tangan

Syambut lah chintaku duhai shayang...
Chintaku ku ini untuk shelamanya
Biar ku shimpan hati mu itu....
Sendirieyyyyyyy...

* terus kena karen.

Tolong jangan keji abam sebab abam cuma ambik mood je bersempena pegi melepek dekat cafe Stalker by............... 

............................Shiapa?????????????????

Stalkers Cafe

Okey, aku bukan peminat dia. Pembenci pun tidak. Tak tau cemana buleh end up lepak kat sini walhal aku turut sama tumpang keji lite lite kat mamat ni. 

Dengki ke apa masalah ni?

Anyway, Stalkers Cafe by Fattah Amin. Terletak di Kota Damansara.

Usha setting cafe dulu....








Kami lepak di luar je. Usha menu yang ada.


Ada LOPAsta

Main menu

Dan ada jugak FAZlova

Teh tarik Fattah Amin;s Fav. Mau cuba?

Aku datang dengan geng geng GBS. Masa keluar lepak lepak. Tak makan pun, minum jer. Hero aku punya lah bengang bila dia dapat tau aku gi makan kat cafe Fattah Amin. Peminat rupanya anak aku ni. Hish.

Dia tak de pun. Family dia je ada masa kami datang.

Konsep cafe dia santai je lah. Datang lepak lepak minum kopi. Kalau nak jumpa dia pun maybe sekali sekala dia ada memunculkan diri di sini. 

Sebab tak makan sangat, kami order cakes je dan minum minum.

Cakes

Teh tarik Fattah Amin

Air apa ntah

Waffles

Harga.

OK lah kalau nak datang makan makan. Jangan la benci dia. Tak baik. Kesian dia. Anggap je la apa apa tu rezeki Tuhan bagi kat dia. 

Jangan la hasad sangat kat dia. Kang lama lama fasa dia akan tamat juga.

* rampas microfon...

Syambut lah chintaku duhai shayang...
Chintaku ku ini untuk shelamanya
Biar ku shimpan hati mu itu....
Sendirieyyyyyyy...

Atas ada gym dia.

Stalkers Cafe
No. 3-1, Jalan PJU 5/3,
Dataran Sunway, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor, Malaysia

Hours: · Daily 3PM–1AM except Monday (Closed)
Phone: +60 3-6144 6780

FB :  /stalkerscafe/

Saturday, August 19, 2017

Trip Menghayati Lelah di Belitung : 12 | Permisi ! Negeri Laskar Pelangi ....

Last !

Nampak tak aku tak sabar sabar nak abiskan entry Belitung ni. Ni semua sebab balik Belitung pegi Maldives so keistimewaan Belitung terpadam begitu saja dek keindahan Maldives !

Jom abiskan entry ni. Nanti dah tua aku baca balik mesti aku salahkan diri sendiri sebab tak berapa adil pada Pulau Belitung ni.

Menuju airport

Airport Tanjung Pandan

Airport kecik tapi sesekali ada pesawat memang meriah kawasan ni

Lapangan

Bye bye Tanjung Pandan

Balik naik Lion

Lion Magazine

Di awangan

Landing di SHIA

Terus ke terminal antarabangsa

Menunggu

Tak sabar nak balik 

Balai berlepas

Sementara menunggu ayuh buang masa.








Masanya tiba !










Alhamdulillah. Selamat sampai ke tanahair tercinta.

Bagi pihak diri sendiri aku mintak maaf sebab kurang 'jiwa' dalam entry Belitung ni.

Kesimpulannya, tak fair kalau aku nak cakap jangan pegi Belitung sebab tak de apa sangat yang menarik di sana. Percaya lah setiap destinasi itu pasti akan ada keistimewaannya yang tersendiri. Cuma nasihat aku, kalau belum ke Bali.... pegi ke Bali dulu. Kalau belum ke Lombok, elok ke Lombok dulu.... dan mungkin Flores atau Karimunjawa. Dah abis pegi ke tempat tempat ni, ada masa dan peluang, baru la datang ke Belitung ni.

Dan moga nanti Air Asia ada direct flight KUL ke Tanjung Pandan so tak de la nak kena tukar flite untuk ke sana.


Apa apa pun Indonesia unik dan pasti tak mengecewakan !

Terima kasih Belitung dan warganya..... !

Walaupun tak mungkin aku datang lagi, tapi untuk melihat tempat orang, aku reccomend untuk jejak Belitung dan mencari keistimewaanya di sini !



Oh tak mungkin
Tak mungkin aku kembali
Oh tak mungkin
Tak mungkin ku datang lagi

Cukup sudah
Kau menyakiti hatiku
Cukup sudah
Kau berdusta padaku

Jangan kau datang lagi
Jangan kau hirau lagi
Diriku ini
Tiada sakit hati
Tiada arti lagi
Walaupun kau sayang pada diriku

Oh tak mungkin
Tak mungkin aku kembali
Oh tak mungkin
Tak mungkin ku datang lagi

Cukup sudah
Kau menyakiti hatiku
Cukup sudah
Kau berdusta padaku

Oh tak mungkin
Tak mungkin aku kembali
Oh tak mungkin
Tak mungkin ku datang lagi

Cukup sudah
Kau menyakiti hatiku
Cukup sudah
Kau berdusta padaku

Dan aku masih banyak lokasi lagi yang aku inginkan kalau ada masa dan kesempatan berkunjung ke negara seberang itu.

TAMAT

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...