Friday, August 4, 2017

Jibby Chow, Courtyard SS15

Sekali lagi aku bawakan tempat makan. Kali ni special sikit. Apa yang special?

Hmmm tungggu...........................

Kali ni kita ke SS15. Ada bangunan nama courtyard

Kedainya adalah Jibby Chow. Adaik beradik dengan Jibby & Co tapi yang ni menyediakan chinese food.

SS15 Courtyard. Parking payah gak

Jibby Chow

Ni restaurant nya.

Setting

Belah dalam

Usha lagi dalam resto Jibby Chow ni.





Dah dapat seat. Duduk dan di beri buku menu.

Usha.







And these are what we ordered.....

Nasi Putih semangkuk sorang.

Udang buttered

Sotong Telur masin

Telur dadar

Sayur

Ketam masak cili

Ada mantou

Munuman satu sorang

Suap untuk membaham

Maybe sebab lapar so makan dan habiskan. Tapi ada gak lauk tak abis. Hero dengan Princess paling suka ketam tu sebab banyak isi. Dia orang kalau ketam memang tak menolak. Udang dengan sotong je kureng skit.

Aku makan je mana yang ada. Sedap tu agak sedap jugak lah cuma portion ada kecik. Nasik sikit jer.

Dan aku cakap tempat ni special sikit kan? Nak tau kenapa??

Bila bil sampai

Aku memang expect harga dia agak pricey kat sini, tapi tak de lah sampai jejak RM 400 sekali makan. Hahaha. Memang saling berpandangan je lah lepas tengok bil.

Sumpah tak datang dah ! Hahahaha

Semoga maju jaya Jibby !

JIBBY CHOW
SS 15 Courtyard,
47500 Subang Jaya, Selangor, Malaysia
Hours: Everyday· 10AM–10PM
Phone: +60 3-5612 7072

Boleh cuba, cuma bersedialah untuk membayarnya................ !

18 comments :

  1. nmpk sedap menu2 tu tp portion kecik ..rege pn pricey...sbb mahal tang air tu belas22

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah air memang mahal mahal belaka... tak pe la sekali sekala. janji sedap tak per

      Delete
  2. Replies
    1. ketam tu memang yummy. sedap makan dengan mantou

      Delete
  3. Lauk ketam dan udang saja dah separuh bil. Uwwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak buat. redha je lah. sekali sekala

      Delete
  4. Uhukks..tercekik tgk bil..huhu

    ReplyDelete
  5. Lama teringin jibby chow ni tp xsmpi lg. Ya ampun harga diaaa, pitammm...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kasi semaangat skit kakak kawasan gi terjah...

      Delete
  6. ice lemon tea RM16? meh la meng aku buatkan aku kasi rege RM8 jek separuh rege...hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah... lemon dia baja organic. pokok nya di monitor oleh cctv.

      haks

      Delete
  7. jibby...jibby...bukak restoren pun masih mencekik darah (lari ke negara Dhaka)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana tau kot buleh gi haji balik hari...

      Delete
  8. jasmine rice RM24.50 utk 5 orang? Bermakna RM4.90 sorang?..haiyoo..
    dan tgk harga air pun, memang cekik darah..aku cukup pantang sikit bila tengok harga air mahal gini..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..... jangan la kau kira. nanti menambah bara yang tersimpan..

      memang dia cater utk high class org have have datang makan. kalau tak have have jadi macam aku lah.... terus murung

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...