Monday, August 29, 2016

Jom Obese : Coffee, Cheese & Movie !

Asyik ajak makan je, kali ni tajuk berani mati.

Ajak mengemok secara berjemaah !

Bulan August bakal melabuh tirainya dan September kembali menjelma. Apa yang menarik sepanjang bulan Ogos 2016?

Menarik tak de. Tapi penyakit baru ada ! Penyakit suka makan cheese !

Bukan kah itu boleh mengundang kepada kegemukan yang tak berbelah bahagi?

Lepas raya berhajat nak kurus tapi malangnya, satu persatu benda baru aku jumpa dan aku rasa sangat teruja. Bila dah pekena dan rasanya sedap gila, mula la tak boleh nak berhenti !

Coffee !

Aku tak de la hantu coffee. Tapi hari hari aku minum kopi especially waktu pagi untuk pelawasan. Sebab aku kena berron siap siap kat rumah sebab hasil didikan pada bontot sendiri tak boleh berak di tempat awam.

Typical sarapan pagi. Kopi tu cuma kopi Tongkat Ali jer.

Dan baru baru ni aku jumpa kopi ni dan jadi ketagih ! Hari hari gi keje sanggup singgah stesen minyak semata mata nak beli air. Tak dapat ni, jiwa rasa kosong tak terisi. #hanyaakuyangmengerti

 
Yang peliknya tekak aku ni tak suka kopi mahal mahal. Macam Starbucks ke Gloria Jeans ke apa semua tu. #kopikampungjecan

Cerita pasal Gloria Jeans... Kalau korang pernah try, Marble Cheese Cake dia adalah padu tahap bom atom meletop kebabo.........

Sekali makan terbayang bayang. Selagi tak pegi ulang bertenggek order benda alah ni, hidup jadi #sepitanpacintamubagaimalamtiadacahaya.

Serious sedap !

Bukan setakat tu jer. Lepas tu aku jumpa pulak benda alah Hanjuku Cheese kat Komugi.

Beli secara tak sengaja

Terus terpikat dengan kesedapannya sampai lupa diri dan janji janji nak menjaga body !

Oh. Tuhan. Kenapa aku di duga dengan benda benda yang boleh mengemukkan?

Kisah kemaruk cheese ni tak berakhir di situ. Jodoh aku dipertemukan pulak dengan Hokaido Cheese Tart ni.

Beli sekali kat Empire Gallery Subang

Saja nak test test

Satu pack ni harga RM 29. Ada 6 ketul Hokkaido Cheese Tart yang sememangnya popular ni.

Pastu beli lagi kat Berjaya Time Square.

Memang tak berjaya la aku melawan hawa nafsu dengan benda alah ni. 

Sedap lah. Nasib mahal. Kalau murah, mau aku tidur dengan cheese tart ni, bangun pagi terus makan jer sampai lesu.

Tapi bukan aku je kemaruk dengan benda benda yang boleh membawa kepada hawa nafsu makan yang huru hara ni. OR pun sama !

Dia kemaruk dengan Mille Crepe. Siap pegi cari kat Nadeje di Sunway Giza rupanya outlet tu dah tutup.

Makan di Food Foundry 

Tapi dia kata tak memenuhi piawian

Nak yang Nadeje jugak !

By the way Nadeje kat Sunway Giza tu dah tutup. Dia orang pindah kat locations lain dah. Refer website ni Nadeje - Locations

Sebab OR tak puas hati dengan Mille Crepe di sini, aku kena terjah Nadeje lah nampak gayanya.

Gigih pegi outlet dia di PJ

Suka hati. Obese lagi diri

Princess pulak kemaruk Egg Tart ! 

Mana ntah dia jumpa. Tapi sebab dia pun tak tau kat mana yang dia suka, tak de lah kami mencari. Dan Hero bujang aku tetap dengan favourite dia.

Kalau keluar mana mana mesti cari ni jer.

Creme Brulee

So agak agak apa dah jadi dengan keluarga aku ni?

Apakah semuanya bakal membulatkan badan tanpa rasa bersalah?

Abis pasal coffee dan cheese. Pasal movie ......... ! Bulan August ni aku cuma layan 1 je movie. Busy plus tak banyak cerita yang menarik untuk di tonton.

Layan movie

Suicide Squad. Nasib baik best dan tak mengecewakan.

Layan OST Suicide Squad ni. Lagu best, dan watak dia pun best. Harley Quinn Theme. 

Enjoice...........



You don't own me
You don't own me

Woah, let's go
But I'm Gerald and I can always have just what I want
She's that baddest I would love to flaunt
Take her shopping, you know Yves Saint Laurent
But nope, she ain't with it though
All because she got her own dough
Boss bossed if you don't know
She could never ever be a broke ho
You don't own me
I'm not just one of your many toys
You don't own me
Don't say I can't go with other boys

Don't tell me what to do
And don't tell me what to say
Please, when I go out with you
Don't put me on display

You don't own me
Don't try to change me in any way
You don't own me
Don't tie me down cause I'd never stay

Don't tell me what to do
And don't tell me what to say
Please, when I go out with you
Don't put me on display

Really though, honestly
I get bored of basic bitches
She's the baddest, straight up vicious, texting her asking her
If shes alone and if she'd sent some pictures, she said no (what)
Well goddamn, she said come over and see it for yourself
Never asking for your help, independent woman
She ain't for the shelf
No, she's the one
Smoke with her till the weed is gone
Stayin' up until we see the sun
Baddest ever, I swear she do it better than I've ever seen it done
Never borrow, she ain't ever loan
That's when she told me she ain't never ever ever ever gonna be owned

I don't tell you what to say
I don't tell you what to do
So just let me be myself
That's all I ask of you
I'm young and I love to be young
I'm free and I love to be free
To live my life the way I want
To say and do whatever I please

You don't own me..

Last but not least. 

Bulan 8 ni adalah bulan birthday Hero. Aku tak sempat nak celebrate masa hari birthday dia tu. Busy ! Merajuk dia ingat aku lupa. Ingat. Cuma tak dan jer.

Birthday cake

Baru la nampak senyuman di wajah. Kalau tak ketat jer... ! Muka muka ketat pun still nak minum air Ribena !

Cari masa tak sempat nak gi bercuti, kami cuma keluar gi celebrate kecil kecilan makan cake.

Untuk anak Papa yang handsome.

Papa doakan semoga abang sihat sentiasa dan selalu dalam lindungan Allah. Semoga menjadi anak yang baik dan berperibadi mulia. Papa tak meletakkan harapan yang tinggi untuk abang selalu cemerlang dalam pelajaran. Abang buat je yang terbaik dan Papa akan sentiasa support. Cukuplah membesar menjadi seorang insan yang memberi manfaat kepada orang lain.

Happy birthday. Papa loves you !

Hadiah tahun ni kebetulan selipar dia putus so dapatlah hadiah selipar Bata. Masalahnya selipar 3 bulan sekali tukar.  Ntah dia ada tendency makan selipar pulak ke apa?

* minum air rebusan penimbang sebagai langkah drastik mengelakkan obesity berjemaah

Abis merapu bulan Ogos. Welcome September. There is no better month to travel than September !

So where are we heading to? Kaki dah lama di landa kegatalan ni.

19 comments :

  1. Happy birthday Hero. Jgn jd gemok cam Papa ye.
    *lariiii...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe...

      dia dah nak pintas berat aku dah. baju aku pun dia dah buleh sauk

      Delete
  2. hanjuku cheese cake tu sedap gila.. selalu makan yg kat lavender ioi city mall tu je.. tempat lain x penah try lg...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nina.. nanti kau try hokkaido cheese tart tu pulak.

      Delete
  3. cheese cake, cheese tarts...menggoda jiwa raga..

    ReplyDelete
  4. minggu lepas jek 3 movies aku tgk hahaha...kubo, mechanic ngan don't breathe. Aku rasa mechanic paling x best hihi.

    ReplyDelete
  5. Hamboiii selera sekeluarga..mmg sehati sejiwa..hahaha and Happy Birthday hero!:)

    ReplyDelete
  6. Happy birthday Hero moga membesar dengan kacak

    Selera papa Hero tak menahan.Hokkaido cheese tart tu sangat sedap.

    ReplyDelete
  7. Komugi n hokkaido aku dah cuba...mmg sedapppp...nadeje xkesampaian lg...wonda tu mmg aku xminum kopi lain dh klo bli kopi kt petronas or 7e...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa selera kita dekat dekat sama...

      maksudnya...

      * tengok penimbang dengan linangan airmata...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...