Tuesday, December 24, 2013

Highlight : Bali 2013

Bali pastinya bukan tempat yang asing bagi semua orang especially kaki travel.

Ramai yang dah ke Bali kan? Jadi aku pun tak tau nak bagi tips apa. Ni kunjungan kali ke 2. tapi kali ni aku tak explore mana sebab aku cuma singgah untuk ambik flight balik ke KL.

Tapi dalam singgah-singgah tu sempat jugak la aku berjalan dengan kesempatan masa yang ada.

Moh layan.

Bali

Selamat Datang ke Pantai Kuta

Surfer di Pantai Kuta

Pantai Kuta

Pantai Kuta

Memanah di Pantai Kuta

Pantai Kuta

Melepak

Orang berniaga

Petang

Hard Rock Cafe Bali

Hard Rock Hotel Bali

Pool Hard Rock Hotel Bali

Pool Hard Rock Hotel Bali

Berrylicious

Hard Rock Cafe Bali

Hard Rock Cafe Bali

Hard Rock Cafe Bali

Shopping at Krisna

Rock Bar, Bali

Rock Bar, Bali

Rock Bar, Bali

Aku pernah buat entry pasal BALI 2010

Bali famous for kuil kuil dan budaya Hindu.

Kalau sesiapa yang belum berkesempatan boleh la pegi melawat. Banyak jugak tempat menarik di sini, cuma aku tak berapa suka nak visit tempat yang sama berkali kali.

Bali sekarang dah too commercialized dan tak syok mana dah, tapi kalau nak honeymoon dan berasmara dana, yes. Bali is definitely a place to consider !!

Jangan lupa Kecak Dance !



Cinta adalah suci
Lahir dari jiwa
Menikam sanubari
Hati dalam lara

Cinta mistik abadi
Kekal selamanya
Musim berganti tapi
Wajah tak kan lupa
Mimpi berlari
Kemuncak destinasi murni

Asmaradana, Asmaradana
Kemuncak cinta
Asmaradana, Asmaradana

Cinta suci tak kenal
Harta atau rupa
Mereka jatuh dari
Raja hingga hamba
Biar api membara
Jadi penghalangnya
Ia tetap kagumi
Keagungan cinta
Bersama berdua
Kemuncak syurga di dunia

7 comments :

  1. Belum pernah ke BALI huhuh...kalau mcm tu haruslah tggu honeymoon and honeysun di sana..oh di mana kah prince charming ku hahahah

    ReplyDelete
  2. JM : laaaa.. ya ke.. cemana ni traveller tegar belum sampai Bali ni...

    wajib pegi la kalau mcm tu..

    ReplyDelete
  3. JM : kang nanti pilih je mana mana mamat menari kecak dance tu.... tak pun barong dance...

    hahaha

    ReplyDelete
  4. meng,

    aku pn xsmp lg ke bali ni ha...blm thp traveller tegar lagilah aku ni..

    ReplyDelete
  5. ai belum smpai bali lagi...huhuhu

    Sama mcm JM....mana prince charming ni....

    (((( kim tan))))) di mana kamu...hahaha

    ReplyDelete
  6. akan ke bali jan 2014...hehe nak tny ok ke kalo sewa motor g tgk kecak dance?

    ReplyDelete
  7. DATT : laaa DATT kau pun sama. Kena pegi la ni..

    honeymoon????

    Liza : Kena pegi la jugak ni....

    sapa kim tan tu?? cinapek kah?

    Sai : kalau nak gi tengok kecak dance paling best dekat uluwatu .. boleh naik moto ke sana tak berapa jauh, tapi kena ada map..

    dan kecak dance tu biasanya time senja.. nak balik takut jalan gelap..

    boleh je nak try tapi kena hati hati.. ada map dan pastikan driver tak buta malam macam aku...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...