Sunday, December 22, 2013

Sunset @ Gili Trawangan

Sunset dari Gili Trawangan....

















The best view nak tengok sunset di Gili Trawangan adalah di belah selatan berdekatan dengan Ombak Sunset Beach Resort. Kalau mampu duduk la situ. Tapi kalau tak mampu, kat kawasan tu ada port port yang boleh lepak dan tengok matahari terbenam berlatarbelakangkan Gunung Agung di Bali.

Ada jugak open sunset bar yang dibuka untuk public dan boleh lepak lepak menikmati suasana senja..

Dolu dolu aku selalu imagine, a stunning picture of gleaming sunset adalah nampak matahari terbenam dengan gunung ganang dan pokok pokok sikit.

Nak jugak view macam tu sekali.

Dan aku jumpanya di sini. Real punya. Dah tak perlu untuk bermimpi imagine sunset yang macam tu lagi.



Mahunya ku menyentuh
Hujung bayangmu
Mahunya ku berlindung
Bawah redupmu

Selalu khayalkan mu
Engkau yang umpama
Tak punya cela dan sempurna

Mengapa tidak kasih hadir
Dan menyentuh jejariku
Mengapa tidak kasih hadir
Walau cuma dalam mimpi

Putuskan resahku
Payungi hatiku
Jerit kerinduan
Terik pedihnya kadang tak tertahan

Mengapa tidak kasih hadir
Dan menyentuh jejariku
Mengapa tidak kasih hadir
Walau cuma sekali

Engkau hadir naungi diriku
Yang terdera
Engkau hadir cukuplah sekali
Cuma dalam mimpi
Walau untuk ku bermimpi

2 comments :

  1. Saya mimpi tengok sunset di musim winter,,,

    ReplyDelete
  2. MKl : kalau cuaca cerah ada je sunset mcm tu.. cuma gigil nak pegang camera je ler...

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...