Wednesday, July 15, 2015

Jom Celebrate : Desserts @ Serai, Jaya Shopping Center, PJ SS14

Ladies and gentlemen

We've reached cruising altitude and will be turning down the cabin lights. This is for your comfort and to enhance the appearance of your flight attendants.....

Please get hard and ready for the PaRtY!


Dah tua tua ni tak de la nak celebrate mana.

Tapi malam semalam lepas berbuka kat rumah, keluar nak gi ambik barang dengan BW, sementara tunggu BW abis dating buka puasa kami gi makan cake kat Serai Jaya Shopping Center dulu.

JayaOne PJ 14

Serai at JayaOne

Sampai dah lewat. Dah last order. So end up makan desserts je lah

Menu desserts

Pilih la

Calamansi untuk aku. Hero minum teh ais

Pavlova

Nuttela apa benda ntah

Hero nak sangat Creme Brulee

Tapi tak sedap dia kata. Demand nak yang macam kat Kokopelli

Tak tau la birthday sapa tapi dia orang yang terlebih over.

Anyway. Happy birthday untuk diri sendiri.

3 benda yang aku selalu mintak. 

Kebahagiaan, Ketenangan dan Keselesaan !

Amin.

Dan semoga aku menjadi orang yang sentiasa bersyukur. Syukur selalu !



Hari yang indah
Mulakan harimu dengan senyuman
Setahun berlalu tapi semua masih di ingatan

Memori silam kini hanyalah sekadar memori
Usah dikenangi bangkit kembali

Jalani hari-harimu dengan kesyukuran
Bersyukur kepada Tuhan atas nikmatNya

Syukur, syukurku selalu
Kerana Kau sempurnakanku
Dengan semua yang ku perlu
Syukur walau dugaan menimpa
Tiada apa yang tak bisa kita harungi oh...
Bila bersama

Jauh kulihat tiada yang kekal selamanya
Semua yang ku ada kan ku hargainya

Jalani hari-harimu dengan kesyukuran
Bersyukur kepada Tuhan atas nikmatNya

Syukur syukurku selalu
Kerana Kau sempurnakanku
Dengan semua yang ku perlu
Syukur walau dugaan menimpa
Tiada apa yang tak bisa kita harungi oh...
Bila bersama

Syukur selalu, syukur selalu, syukur selalu
Syukur selalu, syukur selalu, syukur selalu
Syukur selalu, syukur selalu, syukur selalu

Tak ku gusar menempuh dugaan
Kerana ku yakin ada Tuhan

Syukur, syukurku selalu
Kerana Kau sempurnakanku
Dengan semua yang ku perlu
Syukur walau dugaan menimpa
Tiada apa yang tak bisa kita harungi oh...

Syukur, syukurku selalu
Kerana Kau sempurnakanku
Dengan semua yang ku perlu
Syukur walau dugaan menimpa
Tiada apa yang tak bisa kita harungi oh...
Bila bersama oh...
Bila bersama...

A year older. A year wiser. Dah 35* dah ni. Tua dah.

* age is just a number. why bother, why bother, why bother.

* ketuk pala Divavi AA dengan monopod. 

39 comments :

  1. Sanah helwah.
    Semoga Allah pelihara Meng & family.. dipermudahkan segala urusan. Aameeennn..

    Muda lagi rupanya.. tak boleh panggil 'abang' lagi la lepas ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih Sham...

      boleh je jadi abang... ekekeke

      Delete
  2. Happy Birthday adik meng....muda lagi rupanya...
    semoga lebih berkat hidup dan dipermudahkan segala urusan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.

      aku dah tua la.. umur tu belum kira waktu tido

      Delete
  3. Happy birthday meng! Semoga dikurniakan 3K selaluuu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih DJ ! aku doakan utk kau jugak. ke nak 4 K? .... 1 lagi Kekasih

      Delete
  4. Selamat Ulang Tahun Kelahiran bro Meng.. semoga dipanjangkan lagi umur dan dimurahkan lagi rejeki .. Muda lagi rupenye bro Meng, ingatkan dah sampai kategori veteran.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih firdaus.. tak de la muda nya. dah lepas 30 tu kira tua la... dah tak berapa nak belia

      Delete
  5. Happy birthday n stay da bomb hadik Meng!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you kakak !

      kakak? mcm pelik je aku nak berkakak kakak....

      Delete
  6. Selamat hari puja umor... Semoga panjang anu (umur), murah rezeki, diampunkan dosa & dlm rahmat Ilahi sokmo deh

    ReplyDelete
  7. Happy bufday tuan tanah.
    Hampir sebaya kita.

    *lawak betui ketuk pala divavi AA dengan monopod. Hahahaha.

    ReplyDelete
  8. Happy birthday Meng!
    Semoga terus dilimpahi 3K itu. Insya Allah. Amin.

    Paling penting teruskan mengembara melihat dunia dan berkongsi dengan pembaca2.
    Banyak pahala kau berkongsi cerita dan menggembirakan kami2 yang tak berkesempatan sampai ke tempat2 kau pegi tu.

    Selamat Hari Raya jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih normaya...

      harap harap macam tu lah.... selamat hari raya utk kau dan encik Z dan yaya juga

      Delete
  9. Happy birthday Supermeng! Moga mendapat kebahagian, ketenangan dan keselesaan~

    ReplyDelete
  10. ehhhhh muda lg rupanya anak kelahiran hitaly ni....
    selamat hari lahir meng....semoga semua yg dihajati tercapai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. muda tak muda... kan kata umur tu dont bother..

      why bother why bother why bother....

      terima kasih liza !

      Delete
  11. Happy birthday Bang Meng :) .Silakan travel merata ceruk dunia lagi ye..

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. doakan kemudahan untuk terus mengembara serata dunia

      Delete
  12. Selamat hari lahir bro! semoga dipanjangkan umurnya dan dimurahkan rezeki. Selamat hari hari raya sekali hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih dr raden.. selamat hari raya to u too !

      Delete
  13. Hahaha..ingat senior dah. beria jer panggil bang meng! Rupanya 80's jugak..huhu. Sanah Helwah bang meng..semoga sehat selalu n bahagia dunia akhirat..Amin.

    ReplyDelete
  14. Selamat hari lahir supermeng. Ingatkan dh 40++ rupanya baru 35.
    Selamat hari raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih juhanis..

      blom blom blom.. blom 40 lagi

      Delete
  15. Happy belated birthday mr Supermeng Malaya. Semoga dipanjangkan usia. dimurahkan rezeki (dpt mengembara lebih jauh lagi) serta diberkati oleh Allah SWT.

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih encik sukri.

      selamat hari raya kepada enhce sekeluarga

      Delete
  16. Happy Birthday Meng.Bulan 7 jugak rupanya.

    ReplyDelete
  17. Happy belated besday meng.

    Ye..ye..aku tau aku lewat. Hiks.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...