Friday, April 7, 2017

EUROPE | PARIS - 05 : Hard Rock Cafe, Paris

Walaupun hari sudah menjelang malam tapi rasa malam masih muda dan jiwa muda selalu je ajak nak pegi berpeleseran di tempat orang lepak lepak menghabiskan masa yang ada.

Dari Eiffel Tower, naik teksi ke Hard Rock Cafe, Paris !

Hard Rock Cafe Paris

HARD ROCK CAFE PARIS
Est. November 24, 1991

When you’re visiting one of the world’s most famous destinations, be sure to stop into Hard Rock Cafe Paris for a delicious meal, some famous cocktails, unique shopping, and unforgettable live events. Our cafe features a combination of classic Parisian and modern American architecture, and is centrally located next to the Opera and the Grands Boulevards, not far from famous places such as Musée Grévin, les Etoiles du Rex, or the Theather of Varieties. There are also two metro stations on either side of our block, so getting here is quick and easy.

Terletak tak jauh pun dari hotel aku. Tapi sebab dari Eiffel tadi kira jauh jugak lah.

Area banyak tempat makan dan lepak lepak

Datang sini dengan 2 tujuan

Ada yang nak beli merchandise

Sama ada sendiri punya atau pun yang orang kirim

Zaman HRC aku dah berakhir. Cuma suka pegi je.. shopping shopping dah kurang sikit. Kalau rasa nak beli tu beli jugak la tapi tak de lah kira wajib beli dah.

Merchandise yang ada

Design City T Shirt HRC Paris

Dan koleksi koleksi lain

Buat pilihan yang tepat

Beli la kalau mahu

Dan kalau jenis yang collect benda benda macam ni..... terpaksa la beli

Hard Rock Cafe Paris is centrally located, walking distance from the Opera House, Musée Grevin or the most famous department stores in Paris (Galeries Lafayette, Printemps…). If you are looking for the perfect gift from Paris, Hard Rock gives you even more added value by offering you a complimentary Hard Rock gift.

Sambil sambil tu usha dalam HRC Paris ni pulak.

Dinding

Bar

Stage

Restaurant

Private bar

Collection

In a city with so much to see and do, Hard Rock Cafe Paris is a major attraction for all fans of pop-rock music and American food. Our venue is also famous for its cocktails and it’s Rock Shop that offers a plethora of fashionable choices for everyone from clothes, accessories, souvenir glasses to limited edition pins. 

With authentic memorabilia from music legends covering our walls, screens showing videos and an unbelievable sound system, it’s the ideal place to spend time with family or friends. Let you surprised by our new menu made with the best ingredients in authentic creations, handcrafted by artists formerly known as chefs and celebrate your visit with us around our Happy Hour offer.

Dan lepas abis shopping, kami lepak di HRC ni untuk makan dan kudap kudapan. Memang tujuannya nak dinner kat sini.

Buku menu

Buat pilihan

Kami lepak di bahagian luar walaupun sejuk semacam nasib ada heater. Dan kami di layan sebaiknya oleh waiter yang keje kat HRC ni.

Masing masing order air ni sebab nak dapat glass free

Dan belasah makan dan mengisi perut sambil lepak dan borak borak

Hard Rock Cafe Paris
14 boulevard Montmartre
Paris, France

HOURS OF OPERATION

RESTAURANT HOURS:
Mon - Sun 11:30 am to 11:45 pm
Closed on Dec 24 from 2pm. Opened on December 25, all day!

BAR HOURS:
FRI-SAT: 11:30 am to 2 am
SUN - THU: 11:30 am to 1 am
Closed on Dec 24 from 2pm. Opened on December 25, all day!

ROCK SHOP® HOURS:
Mon - Sun 10:00AM - midnight
Closed on Dec 24 from 3pm.
Opened on December 25, all day!

Website : HRC Paris

Lama jugak lepak. Abis lepak mata dah ngantuk kami nak balik hotel. Tahan teksi tapi dia tak nak ambik !

Driver taxi tu kata dekat je. Jalan kaki sudah.... mesti dia kata kami PEMALAS !

Malas satu tapi cuaca sejuk gila malam tu.....

Nak tak nak jalan kaki balik hotel. Lalu kat mall Galeries Lafayette

Tapi malam dah tak de orang. Cuma ada gelandangan je tidur tepi tepi jalan

Suasana malam di sekitar kawasan

15 minit jalan kaki, akhirnya sampai ke hotel penginapan. ah. Lega......

Sampai je masing masing balik bilik dan pengsan...

Esok ada urusan lagi yang perlu dilaksanakan..................



On garde un soleil
Au fond de nous
Un feu qu'on réveille
Malgré tout
Malgré les douleurs d'hier
Tout à coup on espère

Au hasard d'un jour
Pareil aux autres
On se sent moins lourd
La vie nous porte
Pour un regard de lumière
Un seul aveu à faire

Je n'attendais que vous
Je n'espérais que vous
J'ai marché si longtemps
Je viens de loin
Le monde était grand
Et long le chemin
Je n'attendais que vous
Nulle autre que vous
J'attendais votre voix
Vos soupirs
Donnez-moi votre air
Qu'enfin je respire

On garde un peu d'or
Au fond de l'âme
Mais le temps dévore
Éteint la flamme
Jusqu'à ce jour de hasard
Et soudain on repart

On remplit nos yeux
D'autres couleurs
Est-ce qu'on y voit mieux ?
Est-ce qu'on est meilleur ?
Quand tout redevient si clair
Un seul aveu à faire

Je n'attendais que vous
Je n'espérais que vous
J'ai marché si longtemps
Je viens de loin
Le monde est trop grand
Trop long le chemin
Je n'attendais que vous
Je n'espérais que vous
J'attendais votre voix
Vos soupirs
Donnez-moi votre air
Qu'enfin je respire
... Vous... Vous...

Je n'attendais que vous
Je n'espérais que vous
J'ai marché si longtemps
Je viens de loin
Le monde était grand
Et long le chemin
Je n'attendais que vous
Nulle autre que vous
J'attendais votre voix
Vos soupirs
Donnez-moi votre air
Qu'enfin je respire

Je n'attendais que vous
Je n'attendais que vous
Au fond de nous
Malgré tout
Malgré les douleurs

Je n'attendais que vous
Je viens de loin
Je n'espérais
N'espérais que vous
Je n'attendais que vous
Je n'attendais que... Vous...

bersambung.............

6 comments :

  1. 15min jln kaki sambil ushar sana-sini tu mmg dekat tu.. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebenarnya memang dekat... tapi sebab sejukkkkkkk malas nak berjalan.

      Delete
  2. kena naik teksi ke HRC ? Jalan kaki boleh tak ?

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...