Wednesday, July 20, 2016

Trip Penang 2016 | 03 : Hard Rock Penang

Berkesempatan ke Penang, tak lupa cilok mencari hiburan di sana.

Tak plan pun, tapi malam tu macam tak de apa nak buat, jadi aku dan sepupu sepapat 3 orang ke Batu Feringhi untuk layan live band di Hard Rock Cafe Penang.

Dah lama tak jejak Hard Rock ni since my last visit masa menginap di Hard Rock Hotel  tahun 2014 dulu.

Jom layan dan usha usha kawasan sekitar. Gambar pakai iPhone je so serabai sikit kualitinya.

Tak banyak berubah dari last aku datang ke sini dulu

Datang pun dah lewat, Rock Shop kat luar tu pun dah tutup

Usha dulu kawasan Hard Rock Hotel Penang.

Dah malam. Tak de ramai orang

Iconic gitar

Rasa teruja bila sampai di sini semula

Tapi tak merayau mana. Usha usha dari jauh jer

Macam baru je rasa menginap di sini padahal dah 2 tahun dah. Tak banyak yang berubah. Setting semua masih macam dulu

Welcome back !

Usha belah hotel lebih kurang, then baru gi layan lepak lepak di Hard Rock Cafe kat sebelah.

Hard Rock Cafe Penang

Masuk bayar minuman je. Orang belanja so aku tak sure berapa.

Jumpa Pakcik Jacko jap

Close up sikit.

Welcome to the show. Excited.. lama gila aku tak lepak layan live band * roger Caliph Busker

Full house !

Tak sure band apa tapi layan jugak lah. Cuma tak syok sebab tak de seat.

Sempat usha Hard Rock Merchandise dalam Rock Shop kat dalam ni

City T Shirt

Tak beli pun. Tengok tengok jer

Sambil tu usha usha dinding. Padahal dulu dah abis usha dah

Bahana tak de seat punya pasal

Lepaking

Last sekali dapat seat

Lepak. Borak borak. Layan live band. Sedap gak dia orang nyanyi.

Antara lagu yang di layan.



With her wine-stained lips, yeah, she nothing but trouble
Cold to the touch but she's warm as a devil
I gave her my heart but she wanted my soul
She takes 'til I break and I can't get more

You got me in chains, you got me in chains for your love
But I wouldn't change, no, I wouldn't change this love
You got me in chains, you got me in chains for your love
But I wouldn't change, no, I wouldn't change this love

Tryna break the chains but the chains only break me
(Hey-ey-ey-ey, hey-ey-ey-ey, hey-ey-ey-ey, hey-ey-ey-ey)
Tryna break the chains but the chains only break me

Alone in the night 'til she knocks on my door
Oh no, wasted again but I can't say no (no)
Baby tell me why, why you do, do me wrong
Baby tell me why, why you do, do me wrong
Gave you my heart but you took my soul

You got me in chains, you got me in chains for your love
But I wouldn't change, no, I wouldn't change this love
You got me in chains, you got me in chains for your love
But I wouldn't change, no, I wouldn't change this love

Tryna break the chains but the chains only break me
(Hey-ey-ey-ey, hey-ey-ey-ey, hey-ey-ey-ey, hey-ey-ey-ey)
Tryna break the chains but the chains only break me

D-o-o-o-o-o-on [x3]
Hey-ey-ey-ey

You got me in...

Baby tell me why, why you do, do me wrong
Baby tell me why, why you do, do me wrong
Gave you my heart but you took my soul

You got me in chains, you got me in chains for your love
But I wouldn't change, no, I wouldn't change this love
You got me in chains, oohh, baby, you got me in chains for your love
But I wouldn't change, ooh, I wouldn't change this love

Tryna break the chains but the chains only break me

Lagu Melayu pun ada. Layan kan jer. Yang penting suara semua sedap sedap.

Terhibur jugak lah.

Kami tak stay sampai abis pun.

Dah rengsa sebab ramai sangat manusia. Last sekali kami blah. Perut lapar tapi kitchen HRC dah tutup. Last sekali ronda ronda Penang tengah malam buta cari makanan !

bersambung..................

14 comments :

  1. ritu dinner kat HR....
    so so ja mknan dia...
    abg meng...nnt mai penang lagi...try buffet kat 59sixty atas komtar...
    rmai review seafood dia terbaik...
    lai lai lai......

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah.. besar hajat nak gi jauh jauh nak makan atas angkasa mcm tu.... mahal dok? kalau makanan tak sedap buang duit je...

      org penang la pegi try dulu

      Delete
    2. insyaAllah...mmg nk try... dok nampak hujung tahun ni...
      ntah jd ka x...
      harga rm169/pax...klau ada promo harga mampu makan.... aritu untuk utk buka puasa rm70/pax ja....

      Delete
    3. hmmm menarik. makanan tak sedap mana kot tapi view mesti nya best. sekali sekala apa salahnya...

      Delete
  2. Amboi Meng...kat tisu ada lipstick.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan fitnah..... tak baik.

      lipstick tu memang printed pada tisu dah...

      Delete
  3. Tak banyak berubah seperti 2 tahun lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. dah semakin memburuk lagi ada laaa

      Delete
  4. Kalau tengok live band kena bayar berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya rm 25 per entry. dpt segelas minuman. Kurang pasti sebab org bayarkan hari tu

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...