Friday, July 22, 2016

Trip Penang 2016 | 05 : G Kelawai Hotel, Penang - Room

Mari kita usha G Kelawai Hotel Penang !

Aku separate kan kepada 2 entries sebab banyak gambar nak share. Trip Penang ni memang trip penuh dengan gambar. Jadi maafin Inul ! Selalu kalau dengan kamera cepat lupa diri.

G Kelawai Hotel, Penang

Sebelum pegi trip Penang ni, aku tak tau pun kewujudan hotel ni. G Hotel tu pernah lah dengar tapi bukan menjadi pilihan sebab kalau ikutkan aku lebih suka hotel hotel di Feringhi lagi daripada yang dekat town.

Since G Hotel penuh, jadi aku opted ke hotel ni yang terletak cuma sekangkang kera je dari G Hotel tu. Nama pun adik beradik jadi duduk pun dekat dekat. Senang nak bergossipan ! G Kelawai Hotel ni baru saja di buka dan mula beroperasi pada tahun 2015 yang lalu.

Design bangunan pun cantik. Dari depan kaler putih, kalau dari belakang all black


Dari arah belakang

G Kelawai

G Hotel Kelawai will house rooms that are uniquely inspired by innovative design to create energizing space for guests to play or work by day or mix and mingle by night. In addition to that, it will also accommodate three trendy and stylish food and beverage outlets – a coffee house, lobby lounge and a 23rd floor chill out bar that are set to fulfil guests' gastronomic appetites.

Noted to be one of the busiest streets in the entire state of Penang, Jalan Kelawai is famous for a diverse array of attractions ranging from traditional temples and local eateries to upscale restaurants, boutiques and jewellers. Located within walking distance from the hotel, Gurney Plaza and Gurney Paragon, just about everything Penang has to offer is right at your doorstep for unimaginable convenience. Within mere minutes is also Gurney Drive, home to the congregation of roadside iron chefs. Allow these local fare maestros to take you on journey of gastronomical proportions and sample almost all that Penang is famous for. Open for 24 hours round the clock stomach stuffing, you’ll be screaming for reprieve before the week is out.

Tu kata kata semanis madu kat website. 

Aku tak nak kata apa tapi first time aku sampai kat sini memang agak terkesima rama rama dengan design hotel dan jugak intereor designnya. Chic dan trendy !

Layan gambar sekitar lobby.


Lobby and entrance

Patio hotel

Lobby. Beg sapa ntah ni

Tempat duduk di lobby

Check in agak pantas

Welcome drinks tapi aiskerim

Sebab aku pindah dari G Hotel ke sini, jadi semua barang barang aku di angkut oleh staff hotel ni. Siap ada buggy berulang alik dari G Hotel ke G Kelawai kalau sesapa yang nak satu satu hotel yang lain.  Yang bestnya, tetamu mana mana hotel boleh menggunakan facilities di mana mana hotel yang disukai walaupun tak menginap di hotel tu.

Kira adik beradik kan, kasik cin cai bo chai je lah.

Dah check in, ayuh kita ke bilik.

Pass key. Pass key hanya ke dedicated floor sahaja.

Ruang lif di lobby

Lif. Berdebar debar ni nak tengok bilik. Bilik aku di tingkat 21

Ruang lif di tingkat

Laluan ke bilik.

Dekorasi di laluan

Knock ! Knock ! Knock !

Di G Kelawai Hotel ni ada few jenis bilik tersedia termasuk room dan suites. Ada Deluxe Room, Executive Room, Executive Suite, Executive Premier dan paling power tentunya Premier Suite.

Aku ambik Executive Suite tapi dia upgrade ke Executive Premier !

Muah ciked !

Now layan bilik.

Welcome fruits

Dah kena ligan dengan budak budak

Ada sofa dan perabut. Macam hotel Cina pulak aku rasa

Tapi saiz bilik agak luas

Katil cukup besar, tilam best dan bantal banyak !!!

Bagus tak kedekut. Dan macam biasa aku end up akan tidur atas sofa jer.

Setiap bilik di G Kelawai Hotel ini disediakan amenities seperti berikut.
  • Wifi access in-room and hotel area
  • Minibar drinks and snacks are complimentary
  • Welcome ice cream upon check-in
  • Handicap room for easy access and mobility
  • Executive Lounge serves breakfast, evening cocktails, coffee & tea (for Executive Guests only)
  • G cycle available to explore Penang
  • Commute to Penang industrial and Trade Zone with G Van
  • Secured car park spaces
  • Non-smoking Hotel
  • Cross usage & signing facilities between G Hotel Gurney & G Hotel Kelawai
Sama je macam kat G Hotel sana.

Usha sikit.

Meja sisi


Atas meja


Tong sampah pun lawa

Sama macam di G Hotel, Mini bar adalah FOC dan boleh request untuk replenished. Mintak air badak aci?

TV cukup besar. Channel pun banyak

Radio clock

Kopi dan teh untuk di minum

Now usha bilik air dia !

Besar gilerrrrrrr. Ada see thru glass nampak orang kat bawah kalau cas cas nak berendam

Sinki. Ada standing shower area dan tempat memerut

Sama macam G Hotel, toilleteries by Appeles. Best !

Pendek kata bilik memang cukup selesa. Lebih luas dari di G Hotel. Tapi padan la harga pun agak berbeza daripada ke dua dua nya.

View dari bilik


View ke bawah

Dan apa yang menjadikan G Kelawai Hotel ni menang bergaya daripada kakak nya G Hotel adalah swimming pool nya yang terletak di tingkat 24.

Gerek.................

Santai banget

Asyik................. 

Wonderful place, with wonderful service. Nanti kita usha pulak facilities lain di G Kelawai Hotel Penang  ni.



All you have to do is touch my hand
And show me you understand
And that something happens to me
That some kind of wonderful

Everytime our little world seems blue
I just have to look at you
And everything seems to be
Some kind of wonderful

I know I can't express
This feeling of tenderness
There's so much I want to say
But right words don't come my way

I only know when I'm in your embrace
Then this world seems a better place
And something happens to me
And it's some kind of wonderful

And it's wonderful, baby
It's wonderful
Oh, it's so divine

I know I can't express
Oh, this feeling of tenderness
And there's so much I want to say
Ah but the right words don't come my way

I only know when I'm in your embrace
Then this world seems a better place
And something happens to me
You know it's some kind of wonderful

And it's wonderful, baby
Whoa, it's so divine
Oh baby

And it's wonderful
Baby, baby, baby, baby
I understand
And it's some kind of wonderful

And it's wonderful
Baby, baby, baby, baby please
You know you're some kind of wonderful
Oh baby

So much I want to say

bersambung................

8 comments :

  1. Pisang dah kena sebat... Atau depa bg kulit pisang jer utk lebih hipster? Hiks

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah kena makan dah sebelum dapat snappy...

      Delete
  2. View dari swimming pool tu..terbaek!!

    ReplyDelete
  3. terbaekkkk... entry yg ditunggu2.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat menunggu.... lama betul la menunggu kan?

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...