Saturday, July 23, 2016

Trip Penang 2016 | 06 : G Kelawai Hotel, Penang - Facilities

Bahagian ke 2 so kita usha facilities and view di G Kelawai Hotel, Penang.

The plus point nya adalah swimming pool dia. 


Memang one of the kind


Santai


Deep

Terletak di tingkat paling atas iaitu tingkat 24


Shower

Di tingkat yang sama jugak terdapat roof top bar

Untuk lepak santai dan minum minum especially waktu malam

Nama nya Gravity

Ada skydeck ke bahagian lagi atas.. tapi masa tu di tutup memanjang so tak sempat nak usha

Ada jugak Executive Lounge bagi tetamu yang inginkan privacy.

View dari roof top

View ke arah Gurney Drive

View ke belah lain

Yang tak menariknya, tak de pool untuk kanak kanak !

Bluek.............

Pool pulak agak kecik dan aku sendiri pun tak sempat nak berendam. Bila naik je ramai budak budak Hindu berenang. Bercuti sakan kot dengan family dia orang sempena cuti Thaipusam. Kasik can dia orang je la berkubang. Anak anak aku pun tak jadi nak mandi.

Now tengok facilities lain yang ada di G Kelawai Hotel ni.

Hotel facilities

Gym di tingkat 22

Di G Kelawai ni terdapat beberapa buah restoran lain juga selain Gravity di rooftop tadi tu.


Executive Lounge

2 PM Lounge yang terletak di lobby untuk light meal and drink

Boleh lepak santai petang petang

Spoon Cafe untuk all day dining

Setting dan decoration yang cantik

Meja meja kecil yang nampak privacy

Tempat breakfast

Dan ada juga di bahagian luar untuk yang sukakan open air. Nampak tak pasu besar tu?

Dining area

Sempat breakfast di sini

Spread dia pun OK

Overall, menarik hotel ni.

Now layan suasana malam di roof top

Lepak lepak santai

Minum minum. Tapi tak de live band pun. Lepak sembang borak2 je

Pool di waktu malam. Pool di buka sampai kol 10 pm

View Penang

Suasana malam di Gurney Drive

G Kelawai at night

Sememangnya boleh menjadi option untuk penginapan especially untuk business trip. Lokasi pun mantap. Kiri kanan ada mall senang nak cari apa apa.

Service memang tip top. Cuma aku ralat sebab tak de kid's pool je. Memang bukan untuk family kot hotel ni.

Apa apa pun...

 
G Kelawai Hotel Penang memang 5 star !

Cantik dan terbaik !

G Kelawai Hotel
2, Persiaran Maktab,
10250 Penang

Style...Redefined where iconic design and cutting edge lifestyle set the stage for exclusive and extraordinary experiences. 

Definitely wont break your heart !

Ingat ! G Kelawai pun bukan hak milik Kenny G !



I heard he sang a lullaby
I heard he sang it from his heart
When I found out thought I would die
Because that lullaby was mine
I heard he sealed it with a kiss
He gently kissed her cherry lips
I found that so hard to believe
Because his kiss belonged to me

How could an angel break my heart?
Why didn't he catch my falling star?
I wish I didn't wish so hard
Maybe I wished our love apart
How could an angel break my heart?

I heard her face was white as rain
Soft as a rose that blooms in May
He keeps her picture in a frame
And when he sleeps he calls her name
I wonder if she makes him smile
The way he used to smile at me
I hope she doesn't make him laugh
Because his laugh belongs to me

How could an angel break my heart?
Why didn't he catch my falling star?
I wish I didn't wish so hard
Maybe I wished our love apart
How could an angel break my heart?

Oh, my soul is dying, it's crying
I'm trying to understand
Please help me

How could an angel break my heart?
Why didn't he catch my falling star?
I wish I didn't wish so hard
Maybe I wished our love apart
How could an angel break my heart?

bersambung.........

6 comments :

  1. Exceptionally decent article, I appreciated perusing your post, extremely pleasant offer, I need to twit this to my adherents. Much appreciated!. penginapan di kuala lumpur

    ReplyDelete
  2. Roof top bar xbukak waktu siang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukak kol 5 petang. sambil org lepak lepak laga gelas sambil layan sunset...

      Delete
  3. Meng ...

    Cantik hotel nih. La nih dah banyak hotel cantik cantik kannn ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah. hotel kat malaysia dah agak competitive skrg ni... tapi harga masih OK lagi kalau compare dgn singapore.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...