Tuesday, July 19, 2016

Trip Penang 2016 | 02 : G Hotel, Penang

Penginapan di Penang untuk malam pertama kami menginap di G Hotel, Gurney ! 

Sebelum sebelum ni memang aku ada usha usha jugak hotel ni sewaktu nak ke Penang tapi tak pernah ada chance nak stay sini, kali ni baru berkesempatan. Lagi best sebab bilik free.

Ayuh usha hotel ni.

G Hotel terletak di Gurney Drive Penang

G Hotel is your urban thirst quenching oasis, prime for both discerning business and leisure travellers. Grand as it can be, the entrance lobby itself speaks volumes of the exclusivity of what lies within. 

Furnished with contemporary designs like the iconic Spoon Chair by Kartell, Felt Chair by Capellini and Shell Chair by Hansen, douse your senses with visual elegance and ergonomic comfort aimed at turning even the simplest act of waiting into a unique one. 

Rich in modern contemporary architecture and opulent interior designs, the 312-room hotel evokes a sense of grandeur, one which is left for you to experience.

Bangunan hotel terletak di Gurney Drive

Gurney Drive

G Hotel, Gurney terletak di sebelah Gurney Plaza

Entrance

Now layan lobby area.

Grand lobby. Interior memang lawa !


Ruang santai di lobby

Urusan check in semuanya pantas. Tak perlu menunggu lama. Kat lobby lagi dah terasa ke grand-an hotel 5 bintang ini. Di tambah lagi dengan friendly staff dan service yang cemerlang menjadikan kunjungan aku begitu di raikan.

Now usha bilik.

Aku dapat Deluxe Room. Bilik paling murah la kot kat sini. Ada banyak jugak jenis bilik di sini berbeza mengikut saiz dan facilities. Ada room, suites, duplex dan executive dan semuanya berbeza harganya.

Pass key

Cozzy room. Mostly bilik biliknya telah di refurbished kepada lebih baru

Bathroom amenities by Appeles. Luxury collection from Australia. Sedap gak bau dia.

The choice is yours

Dalam bilik. Mini bar semua FOC !

Standing shower

Ruang Melabur !

Antara amenities yang terdapat di setiap bilik penginapan termasuk :
  • Wifi access in-room and hotel area
  • Minibar drinks and snacks are complimentary
  • Welcome ice cream upon check-in
  • Handicap room for easy access and mobility
  • Executive Lounge serves breakfast, evening cocktails, coffee & tea (for Executive Guests only)
  • G cycle available to explore Penang
  • Commute to Penang industrial and Trade Zone with G Van
  • Secured car park spaces
  • Non-smoking Hotel
  • Cross usage & signing facilities between G Hotel Gurney & G Hotel Kelawai
View dari bilik

Bilik semua non smoking. Pasrah !

Di G Hotel ni ada few restaurants dan bar.

Taste Cafe. All Day dining

G Lounge

Tree Bar. Open restaurant

Tapi lebih banyak choice sebab terletak bersebelahan dengan Gurney Plaza. Boleh gi makan kat situ jer dan banyak area hawkers stall kat sekitar kawasan hotel ni jugak.

Spread makanan dia OK lah. Breakfast agak OK

Dinner BBQ

Selain tu jom usha facilities yang ada di sini.

Pool terletak di tingkat 3

Facilities area

Ada pool bar

Ruang santai

Istirehat

Wading pool

Gym

G Hotel Penang

5 star hotel with 5 star service !

Infinity pool

Lepak santai

Overall great stay ! Semuanya OK.

Tapi memula aku rasa G Hotel ni dah terbest dah, sampai la malam ke 2 aku pindah ke adik dia Hotel G Kelawai, terus G Hotel tumpas tak terlawan dah !

Nanti kita usha G Kelawai.

Apa apa pun, G Hotel memang dah menang banyak awards as one of the best hotel in Malaysia termasuk Best City Hotel Malaysia World Luxury Hotel Awards, Best Hotel Interior Asia Pacific Hotel Awards dan Best Brands in Hospitality – Hotel BrandLaureate Best Brand Awards

G Hotel Penang
168A Pesiaran Gurney,
10250 Penang, Malaysia
Website : Discover Gurney
FB :  G Hotel Penang

Thank you G Hotel Penang. Tak tau la how am I supposed to sleep at night without G Hotel.

* ayat poyo mintak bilik free

By the way, G Hotel bukan dimiliki oleh Kenny G ! Mereka tak ada sebarang hubungan rasmi.



I could hardly believe it
When I heard the news today
I had to come and get it straight from you
They said you were leavin'
Someone's swept your heart away
From the look upon your face, I see it's true
So tell me all about it, tell me 'bout the
plans you're makin'
Then tell me one thing more before I go

Tell me how am I supposed to live without you
Now that I've been lovin' you so long
How am I supposed to live without you
How am I supposed to carry on
When all that I've been livin' for is gone

I didn't come here for cryin'
Didn't come here to break down
It's just a dream of mine is coming to an end
And how can I blame you
When I build my world around
The hope that one day we'd be so much
more than friends
And I don't wanna know the price I'm
gonna pay for dreaming
When even now it's more than I can take

And I don't wanna face the price I'm
gonna pay for dreaming
Now that your dream has come true

bersambung..............

8 comments :

  1. Replies
    1. hooh.. tapi kenyang dooh lalu.. dok usik pung

      Delete
  2. tengok je sabun pun siap ada tempat tutup (cover) dengan bekas kaca..
    rasanya harga satu malam dok sini mesti berkaca-kaca mata nak bayar (nanges)
    .
    .
    tranquillity at its best ...
    (baling senduk kayu dari tingkap dapur)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sambut senduk kayu dan buat kacau dodol....

      buat busines dodol laku laku baru buleh gi repeat.....

      Delete
  3. skrg gurney drive dorg dah pasang pagar kat tepi tembok tu.. siap tanam pokok kat pagar tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mencantikkan kawasan kot... nanti kena gi usha lagi la nampaknya

      Delete
  4. Best2 pun x le nak isap okok, mesti jadi x best kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dah nama perokok tegar pasti ada cara nya..... hahahah..

      pastikan jaya !

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...