Thursday, July 28, 2016

Trip Penang 2016 | 11 : Ronda Ronda Pulau Mutiara - Part II : Georgetown

Ke mana lagi kita ney????

Sebelum balik, kita ronda ronda Pulau Mutiara lagi. 

Jom dengan kepantasan yang luar biasa ! Kali ni kira redah area town.


Bangunan lama di Penang yang masih kekal cantik

Maybe KFC paling lawa di Malaysia kot

Bangunan Mesiniaga cawangan Penang

Buddist Hall

Smoke Free !!!! Aiyoyoooooooooooooooooo

What to do? Pasrah je lah

Bangunan bangunan lama yang masih kekal

Area Chowrasta

Bak Ku Teh? Maun?

Warisan sejarah

Senibina lama

Lama dah baru

Berteduh di payungan

Up Side Down Museum Penang. Tak sempat pun nak terjah !

Kedai Kpi Seng Thor... Thorrrrbaik............... ! ( agaknya lah )

White Coffee

Chocolate & Coffee Museum Penang

Odeon Cinema

Love Lane

Red building

Usha sikit sikit mural dan street arts di sini.

Snappy dalam keta je, malas nak singgah !

Arts

Street arts

Galeri khat Penang

Malila bakery.. tukang supply roti untuk warga Penang

Yes Hotel

rapid Penang yang percuma di sekitar town

Street di Penang

Assalamualaikum Pakcik !

CA Lim & Co Building.

Longan Gergasi

Penang Bridge

Penang Airport

Bye Bye Penang !

Dengan itu maka tamatlah trip ke Penang 2016.

Sememangnya Penang tak pernah membosankan dan banyak tarikan yang sentiasa ada dan mengujakan untuk di kunjungi.

Kota yang tidak pernah jemu meraikan pengunjungnya dengan seribu satu kemanisan pengalaman.

Thank you Penang. We will see you again !!!!



Mengapa engkau waktu itu
Putuskan cintaku
Dan saat ini engkau selalu ingin bertemu
Dan memulai jalin cinta

Mau dikatakan apa lagi
Kita tak akan pernah satu
Engkau di sana, aku di sini
Mesti hatiku memilihmu

Andai aku bisa
Ingin aku memelukmu lagi
Di hati ini hanya engkau mantan terindah
Yang selalu ku rindukan

Engkau meminta padaku
Untuk mengatakan bila ku berubah
Jangan pernah kau ragukan
Engkau kan selalu di langkahku

Engkau di sini, aku di sini
Mesti hatiku memilihmu

Yang tlah kau buat
Sungguhlah indah
Buat diriku susah lupa

TAMAT

10 comments :

  1. KFC rumah antooo katanya sebab building seram colonial hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hantu makan ayam? boneless ke tak? hihihi.... tapi nampak memang mcm something je bangunan mcm tu. harap2 tak de org tercekik tulang tgh makan KFC tetiba ada entiti muncul

      Delete
  2. jemput datang penang lagi...
    skrg penang tgh direnovate besar-besaran....
    tambah-tambah area airport....

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih. insha allah.. ada rezeki sampai lagi la nanti

      Delete
  3. best kan penang... sbb tu tak mau pindah pi tempat lain dah.. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. best.... banyak tempat nak lawat. banyak hotel best. banyak makanan sedap.. semua ada !

      Delete
  4. cantik bgn putih & merah..ada Gold Museum..

    ReplyDelete
    Replies
    1. muzium ke tu? mcm kedai emas je. ekekeke...

      Delete
  5. Cantik Penang .... macam tak jemu tgk gambar gambar .... KFC yang bangunan lama tuh pernah pergi hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. untung la.... i tak pernah singgah lagi. gi penang makan kfc mcm tak syok je. kat kl pun ada kfc hehehe...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...