Wednesday, April 12, 2017

EUROPE | LONDON - 02 : Ronda Ronda London - Part 1

Hari ke 2 di London.


Pagi pagi London kebasahan di landa hujan.


Cari tempat makan sebab hotel tak sediakan breafast


Breakfast kat Coffee Nero di Kensington area. Feeling feeling kaya.

Then dari pagi sampai ke tengahari cuaca hujan. Melepek la dalam bilik masing masing tak de aktiviti. Tidur je la jawab nya......

Dah petang sikit, sejuk sejuk cuaca kota London tak menghalang kami nak keluar berjalan. 

Ready Londoners, we are coming to paint town read. Set fire to the rain !!

Mulakan langkah

Arah tujuan

Tak tau nak ke mana. Dari area hotel menapak jalan kaki masuk ke kawasan Kensington Gardens.

Tak de apa nak buat. Merayap je sambil borak

Orang ramai

Penyeri taman

Cuaca dah sejuk tapi belum masuk winter lagi

Kensington Palace. Istana tempat tinggal Putera Charles. Royal palace and gardens, with exhibits on former residents like Queen Victoria and Princess Diana.

Royal Parks. tapi malas nak explore mana...... 

Podium tengah taman. Tasik pun ada juga di kawasan ni. Ramai yang melepak

Dan ramai jugak yang berjalan jalan

Sampai Albert Memorial... 

Bagi memperingati Putera Albert yang mangkat

Royal Albert Hall London.

Tempat Tok Ti buat konsert

Area Imperial College

Punya la gigih awal awal jalan kaki dari hotel sampai ke sini. Konon nak menunjukkan yang kami semua fit boleh menapak. Tapi gagal.

Sengal sengal kaki. Last sekali tahan teksi !

Bangunan bangunan di persekitaram. Ni hotel rasanya

Lintas hormat kat Ninda Ratu...................

Dah wassap tapi tak di balas. Ratu busy tak nak layan kami

Last sekali sampai sini.

Telefon merah sebagai penyeri kota London

Dah sampai area ni, usha kawasan sekeliling !

Parliament Square Garden

Kawasan ni ada macam macam bangunan....  church dan juga bangunan pentadbiran. Orang pun ramai melepak petang petang baik local mahupun pelancong.

Palace of Westminster - Neo-Gothic masterpiece and seat of the UK government.  

Portcullis House - antara bangunan paling mahal di London

Westminster Station

Big Ben !

Bangunan ikonic kota London

Big Ben - 16-storey Gothic clocktower and national symbol at the Eastern end of the Houses of Parliament. 

Double Decker bus London

Bangunan bersejarah

Berdiri megah di kota London ni

Westminster Abbey - Protestant church

Big Ben

The statue of Winston Churchill in Parliament Square, London, 

It is a bronze sculpture of the former British Prime Minister Sir Winston Churchill

Statue satu lagi. Statue Mahatma Gandhi pun ada kat sini.

Hari dah petang

Ke mana arah dan tujuan

Nak berpelesran atau menuju ke lokasi berdekatan?

Jenuh fikir !

Last sekali kami buat keputusan untuk ronda ronda kota London naik bas................

"Stop !!!!!!!!!!!!!!!'

Tahan bas merah.



It's been the longest winter without you
I didn't know where to turn to
See somehow I can't forget you
After all that we've been through

Going coming thought I heard a knock
Who's there no one
Thinking that I deserve it
Now I realize that I really didn't know
If you didn't notice you mean everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'm gonna be OK

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

I couldn't turn on the TV
Without something there to remind me
Was it all that easy
To just put aside your feelings

If I'm dreaming don't wanna laugh
Hurt my feelings but that's the path
I believe in
And I know that time will heal it
If you didn't notice boy you meant everything
Quickly I'm learning to love again
All I know is I'm gonna be OK

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

Since there's no more you and me
It's time I let you go
So I can be free
And live my life how it should be
No matter how hard it is I'll be fine without you
Yes I will

Thought I couldn't live without you
It's gonna hurt when it heals too
It'll all get better in time
And even though I really love you
I'm gonna smile cause I deserve to
It'll all get better in time

bersambung............

4 comments :

  1. Kelas ko boleh main whatsapp2 dgn nenda ratu...

    ReplyDelete
  2. akak dekat westminster station tu tgh buat vlog lew tueee

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...