Tuesday, May 6, 2014

Tanjung Jara Resort, Dungun

Terletak di tapak seluas 17 hektar dengan private beach, Tanjung Jara Resort, Dungun mempunyai keistimewaannya tersendiri. Resort ini direka dengan senibina tradisi Melayu.

Memiliki 2 swimming pools dan SPA terbaik dunia dan beberapa restoran dan yang paling popular Restoran Di Atas Sungai tidak menyediakan sebarang menu tetapi chef akan masak mengikut selera dan tekak kita.

Tempat dengan suasana yang romantik. Boleh kayuh basikal keliling resort dan perkampungan Melayu, ada pasar malam berdekatan dan suasana resort dan kampung yang tersangatlah Melayu. Jangan terkejut kalau kita di sambut dengan bunyi kompang dan perarakan !

Cuma pantai dia tak berapa sesuai nak mandi dan ada binatang binatang yang tak berapa mesra selalu muncul buat jantung berdegup kenchang !

Layan view di sekitar Tanjung Jara Resort, Dungun.


















Sangat sesuai untuk berhoneymoon atau istirehat dengan family.  

Bunyi ombak menghempas pantai. Membisikkan suara sang kekasih. Berselang seli dengan sayup sayup suara mak aku.

"Balik kampung tidur hotel ???!"

Jeng Jeng jeng....................



Hadiran ombak membelai pantai
Tiada putusnya percintaan itu
Hembusnya bayangmu menyejukkan
Tapi tiada terhenti dahaga
Kerinduan suara kekasih
Membelai hatiku
Suara kekasih
Membasuh lukaku

Tibanya sinar bulan di laut
Dengan ribuna alunan kemesraan
Membawa kenangan yang berlalu
Dengan ribuan warna keemasan
Suara kekasih
Membelai jiwaku
Suara kekasih
Yang menyejukkan ku

Terdengar suaramu yang suci
Pabila terkejut dari mimpi
Ku manyakinkan suara itu
Memanggil daku dengan harapan
Tapi sayangnya alunan ombak
Yang memecah diri sangkaku
Suara kekasih
Yang memanggil daku
Suara kekasih
Di malam yang indah

23 comments :

  1. Doh natang ape hok dok brape mesre tuh?

    ReplyDelete
  2. Kompang n perarakan? Ko membohong ke apa nih? Bkn paluan gong? Cet! Apa pon hantam saje lah! Yg aku pelik la kan. Ko pg ble smua ni weh?? Dh hari2 updet ke lain2 destinasi. Pg nye ble tah! Nmpk x ade baur cemburu disitu? Ahaks

    ReplyDelete
  3. Balik kg tidor hotel... Ditambah dengan suara selang seli dengar mak aku... Statement itu yg menarik...

    ReplyDelete
  4. bewok pun nak jugak fefeeling lepak kat resort

    ReplyDelete
  5. hahahaha...'balik kg tido hotel?' jeng jeng jengg....na na na.. ganu kiteeeeee....

    Katil tu muat ke tido berempat? ke ko ambil 2 bilik? Dpt katil mcm tu inzal mau x keluar bilik dh aku..dgn sejuk aircon lagik fuhhh....

    ReplyDelete
  6. balik kampung tido hotel..??? huhuu..

    best tengok resort macam ni.. tapi tak pe tunggu lepas kawen nanti baru pi .. kan? hahhaa :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-7-natural-history.html

    ReplyDelete
  7. Ha padan muka. Punyalah poyo nak menikmati angin laut bagai, ombak menghempas pantai etc etc...padan muka kena smash sekali ngan mak ko.

    ReplyDelete
  8. as'salam, first time komen sini, selama ni jadi silent reader

    cantik resort nie, mendamaikan aje nampak..tapi ayat last tu memang kelakar, berselang seli dengan sayup sayup suara mak "balik kh tido hotel!

    ReplyDelete
  9. Ore ganu kito ko?
    Ishh jap jepun, jap jakarta pastu ganu esok ke mana pulak bang hahaha matilah klau abg meng jawap suka ati aku lah blog aku ko pe hal ahaha
    Ishh best nih rest ada swimming pool boleh rendam sampai kecut

    ReplyDelete
  10. binatang-binatang??? contoh???

    ReplyDelete
  11. KAK anash komen di sini...

    (kakak kah? lantak..hahah)

    TQ tunjuk kaw hotel yang executif itu..(kesat air mata kenang sedu duit)

    ReplyDelete
  12. pernah g sekali kat pantai tanjung jara nie.. curi2 masuk private beach, katanya.. stay kat Eden Villa, next door je dgn TJR.. nak kata bertuah tak juga tapi yang pasti kiteorang disambut dgn kelibat entiti kat situ.. cabut..

    ReplyDelete
  13. ohh patotla superman jd supermeng...ahahaks lmbt pikap la aku!

    aaa nk kem kopok leko skali bundle dgn fm china bila ko dh teringat nk pos kt aku *lari ke pantai

    ReplyDelete
  14. Beb : Betul la.. kompang dan perarakan..

    yang gong dgn caklempung tu aku pernah tgk kat avallion PD.. tapi kat TJR ni, dia siap kumpul org org kampung ( bayar la kot ).. buat show setiap hari menyambut kedatangan org..

    ada bunga manggar dan kompang.. siap pakai baju bersampin bertanjak...

    Aku pegi time balik kampung jer...

    aku update lain lain tempat, tapi pusing pusing sebenarnya tempat yang sama jer.....

    hahahaha...


    MKL : tu la.. mcm kena keji je kalau tido hotel. dah kena banyak kali warning dah..

    alasannya..

    tak nak susahkan mak............

    aci kan? hahaha


    Azra : bewok tu kus semangat.. mcm nak telan org jer.. pegi la lepak kat lain..


    Idzwa : thanks.. tapi x leh gi selalu. x makan karang

    ReplyDelete
  15. NR : tok eh.. I orang ITALY !!!

    * teksi !


    HB : kalau lantai kapet buleh la tido bawah jugak... kalau x.. berhimpit la kejap, tapi pagi mesti ada yang dah ke bawah.. hehehee..

    x leh ambik 2 bilik. pokai...


    MS : jangan la silent sgt.. sila sila la bersuara kekasih....

    ReplyDelete
  16. TT : tunggu kawin eh.. ok gak tu. kau gi honeymoon sini, duduk 3 hari jgn pegi mana mana.... tapi makan sini mahaiii



    JM : hahahaa. entry pusing pusing...

    kang tak lama lagi keluar la balik jakarta tu.. hahahaha


    PM : jengking dan ular....

    dan biawak !!!


    Anash : insya allah, ada rezeki nanti buleh la pi..


    DZ : entiti apa tu?? ngeri ke ngilu???


    NanaT : ala setakat kopok lekor tu.. kat pasar malam pun berlambak...

    nanti aku uruskan penghantaran FM tu. tunggu aku balik dari satu destinasi ni nanti, aku bagi sekali ( kalau terjumpa kat situ )

    ReplyDelete
  17. ngeri ngn ngilu gak la kalau dh nmpk ponti.. aku bkn tahu sngt psl entiti nie.. kali pertama nmpk , just ingt ada kain orng kg sidai kne trbang angin. kali kedua, masa tgh berjlan balik berdua mengangkut ice satu beg sedang elok je dia bertenggek atas pokok nyiur mcm dlm gmbo no.3 ko.. Sorry bro dh melalut pnjng jd cerita seekers plk dlm entry nie..

    ReplyDelete
  18. DZ : ngeri sungguh citer ko ni..

    ada rupa dia mcm maya karin?

    ReplyDelete
  19. ha3.. rupa lokal je bang..mcm emma maembong..

    ReplyDelete
  20. DZ : emma maembong pun masyukkkkkkkk

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...