Friday, September 18, 2015

Santai Damai Selatan : 07 - Double Tree by Hilton, Johor Bahru - Room

Di DoubleTree Hilton Hotel ni banyak betul jenis jenis bilik dia. Dari suite ke apartment. Dari King Guest ke Club Room.

Bayar je kalau mampu !!!

Aku tak berapa nak mampu, ambik la bilik paling murah dan duduk la bilik palik cokia kat sini.

Jom usha bilik di hotel ni.

 DoubleTree by Hilton JB

Ini cookies yang aku dapat tu. Sebab masa aku check in tu aku sorang, so dapat 1 jer. Sedap gak. Kalau nak beli pun buleh. Dia orang ada jual

Laluan dari lobby ke lif

Laluan dari lif ke bilik bilik

Pass key

Kamar penginapan. Standard size hotel 5 bintang yang lain

Dari sisi lain. Bathroom dia see thru

Segala kopi dan teh

Working desk

Boleh la duduk lepak lepak

Tak de sofa. Ada kerusi seketul tu jer

Ni bathroom dia

Tempat memerut

Toiletries by Crabtree & Evelyn

Sabun di bilik mandi.. sabon....

Ni view dari bilik kami

View JB

Bangunan Sultan Ibrahim

View church kat sebelah hotel

Swimming pool

Pool di kala senja

View at night

Tapi yang tak bestnya, wifi tak free dan kena bayar additional RM 26 sehari unless menginap di level Hilton Honor ! 

Kedekut betul Hilton ni !!

Dah. Tak moh dok sini dah. Wifi pun nak berkira.

Atas dasar itu, aku declare hubungan aku dengan Hilton terputus ! 

Finish !

* mati la macam ada orang kesah.



Kisah cinta di antara kita
Mungkin indah tapi hanya sementara
Meski aku dan juga dirimu mencoba bertahan
Semua takkan mudah

Jangan paksakan cinta
Bila memang tak bisa
Akan jadi percuma
Dan menghilangkan rasa
Sudah akhiri saja
Karna kan sia-sia
Mungkin jauh disana
Ada cinta menanti kita

Mengertilah dalam cinta
Mungkin juga ada perpisahan

Sifatku sifatmu
Egoku dan juga egomu
Salahku salahmu
Menggoyahkan cinta kita

Overall OK la nak cuba cuba stay sini. Hotel masih baru, bilik standard 5 Stars hotel yang lain cuma service nya mungkin boleh dipertingkatkan lagi !

Boleh la jadi option sesapa yang nak bertandang ke JB dan mencari penginapan di sana nanti !

"Kau jangan lembab sangat. Mop lantai sekarang !! Kang aku tekap dengan seterika panas kat belakang badan tu !"

* hulur baldi dengan mop lantai kat Paris Hilton

bersambung..........

10 comments :

  1. Bestnya uncle Meng selalu dapat menginap kat hotel2 mewah.... Saya suka baca blog uncle tau!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ya ya. kalau suka baca.. baca je lah...

      Menginap bayar sendiri tak best sangat. tapi bayar sendiri lebih rasa freedom.

      Delete
  2. cokialah sangat...

    Sedap kan cookies tu? Dah lah dapat masa panas lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah. sedap. Panas lagi.

      Laci dia tu agaknya microwave jugak kot. sebab dia main tarik je dlm tu. tetiba keluar cookies.

      Delete
  3. cantik hotel room dia...tapi wifi kena bayar lak..

    ReplyDelete
  4. Meng ...

    Kalau Paris Hilton baca pasti dia keciwa hahahahahhahahahaa

    Dia tentu kata, bilik mahal mahal boleh bayar, tak kan wifi harga ciput pun tak mampu hahahahahhahahahahahahah

    Tapi memang betul Meng, dulu dulu, semua hotel star star nih kita kena bayar LAN/Wifi dalam bilik. Nasib ler waktu duduk dulu atas bill company, kalau tak pasti join group cerca setahun gitu hahahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wifi tu cuma sediakan facilities je.. bukan mcm api air yang nak kena reserve.. itu pun nak kedekut. hotel murahan pun boleh letak wifi so mereka kena la competive jugak.

      Tapi mungkin cara promosi dia orang nak suruh guest upgrade bilik ke yang lebih mahal kot...

      Keji Paris Hilton !! Biar dia kecewa kalau baca ni. Hehehehe

      * like dia kesah.

      Delete
  5. Boleh putus hubungan cinta ek bila tiada internet......mati gantung diri sebb wifi takde...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh !.... lagi boleh menyebabkan kemurungan berganda !

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...