Monday, May 8, 2017

Santai Express : Capri by Fraser, Kuala Lumpur

Santai secara express di Capri by Fraser, Kuala Lumpur.

Aku memang dah lama teringin nak lepak lepak santai di sini since hotel hotel di bawah keluarga Fraser's Hospitality di KL ni aku dah pegi seperti Fraser's Residences & Frasers Place. So kali ni baru menjadi kenyataan santai di Capri by Fraser yang terletak di Bangsar South !

Capri by Fraser

Lokasinya teletak di Bangsar South berdekatan dengan Nexus Mall dan beberapa lokasi ikonik termasuk lah Menara Telekom, Universiti Malaya, Hospital Pantai, dan stesen LRT berdekatan. 

Hotel building

Hotel foyer

Hotel lobby and entrance

Fraser Hospitality dengan adik beradik hotel di bawah kelolaan mereka memang tak begitu asing bagi aku dan aku memang suka hotel dia orang ni. Di Capri Kuala Lumpur ni ada 240 bilik dengan pelbagai kemudahan rekreasi yang disediakan, termasuk sauna, kelab kanak-kanak, kolam renang luar, dan pusat kecergasan.

Usha dulu kawasan lobby.





Bilik dia ada Studio Deluxe, One bedroom Deluxe. Three Bedroom Deluxe dan juga Capri Club Floor. Setiap satu berbeza mengikut saiz dan facilities tambahan yang berbeza beza. Kesemua studio dan apartment dibekalkan dengan wifi percuma, bilik mandi dan juga kemudahan dapur.

Penginapan di One bedroom Deluxe.

Panduan

Passkey

Living room

Kitchen

King Sized bed and bathroom with Malin + Goetz toiletries. 

Layan view di sekitar Capri by Fraser KL ni.


Pantai Hillpark


Persimpangan Kg Kerinchi


Bangunan bangunan baru


Menara TM


VE Hotel & Residence

Facility, amenities dan services.

Here are some of the key features and services available for the convenience of the guest of every serviced apartment and studio at Capri by Fraser Kuala Lumpur, Malaysia:
  • Fully-furnished hotel residence with integrated living, dining, kitchen and bedroom areas
  • Complimentary high-speed internet access available in rooms and around the property
  • Modern and well-equipped kitchenette
  • Caprilicious (all-day dining)
  • Delite (deli)*
  • Ripples (poolside bar)*
  • Outdoor Infinity Swimming Pool
  • Sunbathing Pool Deck
  • Soak Suites
  • Steam and sauna facilities
  • 24/7 fully-equipped gym
  • 24/7 Yoga and Aerobics Room
  • Kick Boxing Facilities
  • Games Room (pool table, foosball, Sony PS4 and Xbox Kinect)**
  • Air Conditioned Kids Playroom
  • 24/7 reception and concierge services
  • 24/7 security and CCTV surveillance
  • Daily housekeeping services (3 times a week for guests on long-stay, except Saturdays, Sundays and Public Holidays)**
  • Coin-operated Launderette with Washers and Dryers*
  • Complimentary scheduled shuttle service
  • Restaurants & Cafe (within retail mall)*
  • Complimentary daily local newspaper


Pool di roof top


Infinity pool

Santai

Adult pool dengan kids pool

Ada private jacuzzi. Dok berkubang lama lama lepak lepak bersembang.

Roof top garden

Gazebos

Roof top bar untuk santai santai

Apa yang menarik di Capri by Fraser ni adalah kemudahan khusus untuk dewasa, kanak kanak maupun untuk keluarga. Banyak kemudahan seperti kickboxing, laundry game room dengan XBox dan PlayStation dan lain lain lagi. 

Antara kemudahan yang ada di roof top

Gym

Kemudahan lain di level 32

Play


Work

Kemudahan restoran dan option makan juga ada di Capri KL ni. Kalau tak nak makan di hotel pun boleh ke Nexus Mall kat sebelah pun banyak kedai makan.

Antara restaurants yang terdapat di sini.

Delite - Coffee and pastry


Caprilicious = All day dining serves breakfast. Breakfast pun OK. Not bad


U-Bar @Level 33


Hangout place to drink, chill out and unwind. 


Nak lepak lepak sini pun OK bileh layan view


View

Layan sunset view di Capri.







A FRESH NEW WAY TO STAY with Capri by Fraser

The facilities of a smart hotel. The comfort and convenience of your own space. Welcome to Capri by Fraser, a hotel residences with inspiring art and innovative tech throughout. Whether you stay for business, holiday or both, the amenities, living areas and casual atmosphere make a refreshing change from ordinary hotels.

Designed around 24/7 lifestyles, Capri by Fraser gives you freedom to stay your way. Choose lighter, healthier cuisine or treat yourself to some comfort food. No time to stop and eat? No problem – we’ll pack it to-go instead. You can even pick-up a ready-prepared TV dinner. And should you feel like cooking, a well-equipped kitchenette awaits.

At Capri by Fraser, the gym is open 24/7. So whether you feel like yoga at dawn, kickboxing at midnight, or a ride on trek bicycles for a quick energy boost, you’ll find that our schedule fits around yours.

There are many ways to pamper yourself too. Imagine being immersed in a Soak Suite or languishing under a rainshower, surrounded by the natural, therapeutic fragrances of Each Capri by Fraser apartment hotel is different, but all our locations have facilities unique to Capri by Fraser. One is our e-Concierge, which helps you maximise your stay by suggesting fun activities that you can book on the spot.

As well as a beautiful swimming pool, entertaining laundry facilities, lively bars and a Delite deli, each Capri by Fraser provides the freedom to work, surf or simply unwind – all on your terms.


Whether you are staying for business, leisure, or both, Capri by Fraser will met your needs and always exceed your expectations. Experience the Space & informality of home.

Capri by Fraser, Kuala Lumpur
Address: No. 5 Jalan Kerinchi,
Bangsar South City,
59200 Kuala Lumpur

Tel: +60 3 2386 0888 | Fax: +60 3 2386 0889 | reservations.kualalumpur@capribyfraser.com

Highly recommended untuk option penginapan di kota Kuala Lumpur !



Adakah ini kali yang pertama
Adakah ini kali yang terakhir
Mungkin waktu tak mengizinkan kita
Mungkin jalan ceritanya berbeza
Ouhhh huwooo
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Andai takdir kita bertemu lagi
(Ku berdoa selalu)
Masihkah akan kau kenang kembali
(Takkan pernahku lepas)
Satu hari pasti nanti
Ku akan memahami
Namun cinta tak akan mati

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku

Tidak pernahku bersoalkan takdirNya
Dan ku percaya cintakan mengatasi
Semuanya

Ku terima segalanya
Namun tak aku mengalah
Ku pasti ada jawabnya
Ku berikan segalanya
Semua dan sesungguhnya
Cinta dirgahayu
Cinta dirgahayu
Cinta kau dan aku
Cinta dirgahayu
Dirgahayu
Cinta dirgahayu

2 comments :

  1. Replies
    1. tu lah.. tapi view setakat tu je lah.. area area bangsar south je...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...