Friday, May 19, 2017

Jom Makan : Hailam Kopitiam, SS15 Subang Jaya

Berlegar legar di muka bumi mencari tempat makan.

Habis idea !

Lalu kami singgah cuba cuba mengisi perut di sini. Hailam Kopitiam !!

Kami makan di cawangannya di SS15, Subang Jaya

Selamat datang !!! * jemput diri sendiri sebab waitress tak layan

Preview skit pasal resto ni

Applying modern business techniques and strategies, the cafe's interior is tastefully done to reflect a traditional kopitiam but with the added comfort of air-conditioning, modern table setting and neat decor creating a warm, welcoming ambience.

Until today, the cooking style, unique flavours and distinct tastes that the Foh Heong Kopitiam is noted for has undergone very little change. Food has been our passion and love, so we try to keep the recipes as original as possible. There's no fusion or the so-called experimental food. Patrons will be familiar with such authentic items like our specially prepared coffee/tea, home-made kaya with toasted bread (rotibakar) and half-boiled eggs, popular hainanese chicken chop and fish fillet prepared as in colonial times, mee soup, mee goreng and of course, the all-time favourite, hainanese chicken rice.

Our taste has served generations and we assure you, that you too will be pleased.

All our dishes are halal certified.

Tu intro aku ceduk dari website mereka. Sebelum tu usha dulu setting kedai......

Seating arrangement

Berdua lebih baik

Dirasmikan oleh KJ satu ketika dulu................

Style kopitiam makanan dia pun ala ala kopitiam punya menu.

Check buku menu untuk maklumat dan ilustrasi sebelum nak order...............

Coffee & Tea

Sarapan pagi

Western

Kopi kopian

Walaupun tak ramai orang, service dia agak selowwwwwwwwwwwwww. Waiter and waitress dia sibuk dengan hp masing masing !

Tak lama hidangan masuk mengadap ke meja....

Minuman untuk aku dan OR

Princess punya. Bukan habis pun

Telur separuh masak untuk kecergasan tubuh

Pastu belasah pulak makan Kuew Tiaw Goreng

Budak budak makan chicken wings

Pastu nak mantou

Pastu nak ais kerim

OR order grilled chicken

Verdict makanan so so belaka. Tak de la hebat dan sedap mana. Sekali sekala buleh la cuba. Tapi rasanya tak nak repeat dah buat sekian masa.

Try gi makan kat lain pulak.

Total cost makan RM 

RM 94.60

Kenyang ! Alhamdulillah...

HAILAM KOPITIAM
No.2, Jalan 15/8B,
47500 Subang Jaya,
Selangor

Mereka ada banyak outlets lain. Refer website mereka untuk details info...

HAILAM KOPITIAM

Selamat mencuba !

6 comments :

  1. Replies
    1. kuah dia mcm creamy cheese pastu ada ayam kecik2

      Delete
  2. Replies
    1. jgn mudah tergoda dengan kecantikan....

      Delete
  3. Meng;

    Zaman I dolu dolu, kalau sebut Hailam ... hanya wujud Mee Hailam gitu !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. skrg ni mcm mcm. banyak choice.. rasa lebih kurang je rasanya

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...