Tuesday, May 23, 2017

Jom Santai : Somerset Damansara Uptown PJ | 01 - Hotel & View

Jom santai sambil cuti cuti hujung minggu.............

Tak de sebab musabab khusus pun, cuma kadang kadang datang angin kus kus rasa nak tido hotel so aku kerah ahli majlis untuk bersidang di hotel separa mewah.

Someset Damansara Uptown Petaling Jaya

Sebenarnya hotel/serviced residence ni baru je di buka. Selalu lalu je area Damansara ni dan ada rasa rasa macam nak cuba stay sini. Jadi, buat buat jadi je lah. Boleh gak santai santai dan melepak lepak se-family.

Welcome to Somerset Damansara Uptown. Somerset adalah satu keluarga dengan Ascot dan Citidines... kiranya Somerset ni yang in the middle antara ketiga tiga nya.

Sebab kami pernah stay di Somerset Ampang dan Iskandar Puteri, jadi bila Somerset di buka di Uptown ni rasa macam nak cuba cuba menginap di sini.

Bangunan hotel yang bersambung dengan Starling Mall, Mall terbaru yang di buka di kawasan Damansdara Uptown ni.

Somerset Damansara Uptown Petaling Jaya is located in the fast-developing Damansara Town in Petaling Jaya – a prime commercial district and a popular residential area for both locals and expatriates. 

Linked to the Starling shopping mall, Somerset Damansara Uptown is the perfect home away from home for business partners, travellers, executives and families. The serviced residence is right in the middle of a commercial hub where numerous offices, restaurants, cafés, fashion houses, opticians, clinics, banks are situated. These conveniences make Somerset Damansara Uptown the perfect place to live, work and play.

Building

Kawasan bawah Somerset. Parking di tingkat 3. Lobby di tingkat 6.

Entrance di tingkat bawah. Dah parked kereta di parking hotel. Parking free je. Cuma kena endorsed masa nak keluar

Hotel baru, furnisher pun masih baru.

Naik lif ke lobby di tingkat 6

Lobby di tingkat 6

Reception area

Urusan check in pantas juga cuma aku kurang gemar kalau lobby area ada tiang tiang. Macam tak puas pandang

Tapi lounge memang besar dan banyak kerusi

Lukisan di dinding


Yang bestnya floor reception ni wangi gila...

Dengan hiasan

Dinding

Kawasan santai outdoor di aras lobby ni

Suasana kehijauan walaupun di tengah tengah kawasan perdagangan

Bahagian bahagian lain di level yang sama

Usha swimming pool dia dulu

The serviced residence is part of an integrated lifestyle development that includes a 200,000 square feet retail mall and a commercial tower housing multinational corporations. It is close to the popular residential townships of Bandar Utama, Mutiara Damansara and Damansara Heights which also play host to many Fortune 500 firms. Shopping malls located between a 10-minute to 20-minute drive away include IKEA, IKANO, The Curve, 1Utama and the Tropicana City Mall. In addition, the Kuala Lumpur International Airport (KLIA) is an hour away while the distance to Kuala Lumpur Sentral Railway Station is approximately 20-minute drive away.

Layan view di kawasan sekitar Somerset Damansara Uptown PJ dulu...

Starling Mall

Mall garden

Damansara Uptown

Tropicana City Mall

Area Taman Tun Dr Ismail

Kayu Ara dan Atria

Residence apartment

SS 2

Damansara Kim

Apartment di sekitar kawasan Kayu Ara dan Bandar Utama

Kawasan perkuburan Chinese di Damansara Jaya

Kelana Jaya

Somerset Damansara UPtown Petaling Jaya is slated to open in the fourth quarter of 2016 in Damansara’s main commercial district. The new serviced residence is developed as a part of an integrated development that includes a retail mall and five commercial towers housing multinational corporations such as Deloitte, FedEx, L’Oreal, Lenovo, Symantec and Unisys.

It takes approximately 60 minutes by taxi and cost about MYR120 – 200 (depending on the type of taxi) to get to the residence.

By KLIA Express Train: Take the KLIA Express train to KL Sentral for MYR 55. From there, take a taxi to Somerset Damansara Uptown Petaling Jaya.


SOMERSET DAMANSARA UPTOWN
Petaling Jaya
603 7730 0888
enquiry.petalingjaya@the-ascott.com


Nanti sambung usha service residencenya..... dan facilitiesnya.

Bersantai santai jugak. Kerja dan latihan tetap kena siapkan !

Masa di sekolah mencabar sentiasa.
Ibu jangan bimbang bekalkan tenaga.

Bekalkan........Tenaga.......
Bekalkan........Tenaga.......
Bekalkan....
Tenaga......!

Milo membekal tenaga untuk anak anda...

Tetiba iklan jap....

bersambung................

6 comments :

  1. Mana video music iklan Milo tu?

    ReplyDelete
  2. hujung2 akak pun terrr nyanyi lagu milo jugak
    .
    .
    .
    hahahaha

    ReplyDelete
  3. pergh !! padahal dekat jek ngan rumah mak saya nih.. tak pernah terfikir nak shortgateway kat sini.. nanti boleh try.. hee~

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza buleh try tapi tak best sgt la....

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...