Tuesday, May 9, 2017

Jom Lepak : Thursdvys, TTDI

Lepak lepak cas cas orang ada ada duduk minum kopi mahal sambil kuis kuis cake yang berharga mahal.

Santai di Thursdvys, TTDI sambil feeling feeling celebrities !

Thursdvys. Tak tau lah derive dari perkataan Thursday ke apa ni. Sapa tahu?

Owned by buddies Hadri and Hanif, this Melbourne-inspired set-up sports a feature slant wall that provides the illusion of a falling warehouse – it’s all a bit cool. The boys have an undoubtedly tasteful eye for style, proven with the execution of a clear theme without the curse of convolution.

Tu petikan dari google.

Specialty coffee and contemporary dining.

Aku ke mari atas dasar rasukan ajak lepak oleh BW dengan IH. Konon nak sit down nak berbincang pasal trip GBS ke Flores.

Memang plan dah cantik, siap datang ke cafe ni bermewah mewah untuk mencari idea. Tapi apakan daya, trip tu terpaksa di KIV dulu atas sebab musabab yang tak dapat di elakkan. Flores can wait. Good coffee? Baik serve nau nau !

Tapi macam berdosa je datang kedai coffee lepak lepak di sini tapi tak order coffee ! Abis tu kami order apa?

Sebelum tu seperti biasa layan dulu setting cafe Thursdvys ni.

Terletak di TTDI tapi belah dekat area Masjid TTDI tu

Area ni cuma ada 1 lot kedai dekat Tadika tu. So tak busy sangat dan parking senang jer

Setting kedai boleh duduk lepak lepak di luar

Atau in the middle. Masih lagi di belah luar

Bertemankan pokok hijau segar dedaunan ni

Atau di belah dalam pun ada meja meja untuk pelanggan yang datang. ! "Everybody say Hello........................."

Masa aku datang tu, kat luar tak ramai orang. Ingat macam tak de pelanggan lah. Sekali nak masuk dalam tolak pintu tengok full house ! Ramai betul. Maybe ada orang celebrate occasion kot sebab nampak macam sanak keluarga berkumpul ramai ramai.

Orang TTDI kan kaya kaya. Mesti lah berkumpul dengan penuh gaya dan tempat yang up up sikit.

Dekorasi wall

Ni kaunter di belah dalam.

Ni dinding belah luar dengan bangku menunggu. Maybe ada hari hari pelanggan ramai so kena beratur nak dapat seat.

So dah usha area cafe ni, siap sedia untuk meng-order. Nak order apa?

Usha menu.

Set makanan dia ada tapi tak de la variety mana

Pilihan pasta dan western food

Dan beverages aneka perisa dan sudah tentunya kopi dan sejenis sejenis dengannya

Sebab misi kami datang sini adalah nak berbincang makanya tak boleh la makan bersungguh sungguh. Kena ada mood santai minum dan colek colek kek sahaja.

Jadi dipersilakan masuk mengadap minuman dan kek kek yang siap di order.

Air peach apa benda ntah untuk aku.

Cake tak tau nama apa. Rasa so so. Harga premium. Saiz kecik gila ! Melampau sekarang orang jual cake ni...  Kalau sedap tak pe lah jugak

IH order hot chocolate. Agak kena dengan konsep santai di cafe mewah sebegini

BW ! Order air teh o suam !

Motip, kau dah kenapa? Datang cafe mahal mahal kopi import dari pelusuk benua mana, teh o jugak yang kau mahukan !!

Alasan BW sudah pastinya menjaga suara.....

Nampak tak kek kat atas tu? Salted Caramel apabenda ntah di beri nama. Nama mantap dah tapi kek rupa macam kek sponge Apollo jer !! Harga dah la mahal. 

Isk. Tak berdaya saing langsung.............. 

Atas semua semua tu yang kami order. Satu pun tak kena dengan tekak dan selera.

Misi perbincangan bertukar menjadi kucar kacir dan terganggu sebab topik perbincangan beralih dari agenda trip ke agenda #kenapakekcafenitakseda?

Pastu mengomel dan komplen sesama sendiri.

Dah la pekerja dia macam sorang je. Kesian awek tu. Aku maafkan dia kalau dia slow sebab dia macam lipas kudung dah ke sana ke sini hantar order pelanggan. Tapi service kitchen agaknya memang selo-mo !

Perlu diperbaiki dan dipertingkatkan lagi perkhidmatan.

Makanan pun especially cake cake tu perlu lebih competitive dan enak. Paling paling pun tak kalah dengan Secret Recipe's punya cakes.

Mungkin makanan lain sedap jugak kot di sini sebab tengok orang ramai je. Yang datang pulak semua berkereta mewah mewah je.

IH relaks je pakai selipar jepun kaler hijau ni !

Perbincangan sudahnya menemui jalan buntu. Petanda awal memang bakal tak menjadi. Maybe kena planning lain kali dan buat di cafe yang lebih mewah daripada ni.

Yang penting kek Thursdvys ni memang mengecewakan !

Kos makanan tak ingat, rasanya dekat RM 50 kot.

Biasalah favourite mistake. Selalu je terkena, datang makan tapi tak kena dengan selera sendiri !



I woke up and called this morning
The tone of your voice was a warning
That you don't care for me anymore

I made up the bed we sleep in
I looked at the clock when you creep in
It's 6 a.m. and I'm alone

Did you know when you go
It's the perfect ending
To the bad day I was just beginning
When you go all I know is
You're my favorite mistake

Your friends are sorry for me
They watch you pretend to adore me
But I'm no fool to this game

Now here comes your secret lover
She'd be unlike any other
Until your guilt goes up in flames

Did you know when you go
It's the perfect ending
To the bad day I'd gotten used to spending
When you go all I know is
You're my favorite mistake

You're my favorite mistake

Well maybe nothin' lasts forever
Even when you stay together
I don't need forever after
It's your laughter won't let me go
So I'm holding on this way

Did you know, could you tell
You were the only one
That I ever loved
Now everything's so wrong

Did you see me walking by?
Did it ever make you cry?

You're my favorite mistake
You're my favorite mistake
You're my favorite mistake

Lagi besar mistake-nya kalau melepak dan lupa tanggungjawab lain. Lari ke masjid Al Taqwa sebab ada urusan yang belum selesai. Nasib baik dekat je.

Saja aku ambik gambar sebab jarang datang sini waktu siang

Minerets Masjid Al Taqwa TTDI yang sikit sikit macam Disneyland Castle ni.

So kalau ada masa boleh mencuba lepak santai dan mengopi di :

THURSDVYS @ TTDI
22, Lorong Datuk Sulaiman 1,
Taman Tun Dr Ismail,
60000 Kuala Lumpur,
Malaysia.
Phone: +60 3-7733 6722

FB :  thursdvys/
Insta : /thursdvys/

THURSDVYS : Open 10am-11pm everyday except THURSDAY!

Breakfast menu available only on weekends & public holidays from 10am to 3pm

8 comments :

  1. Kopi sini sedap bang meng. Ada pilihan2 apa tah.kat melben pun takde style gini haha..
    Ada member saya cakap breakfast set dia sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. no wonder la orang selalu ramai... mesti ada menu menu terpilih...

      ada rezeki buleh la pegi usha sekali lagi

      Delete
  2. selipa hijau itu win
    pm tepi bang..nak beli
    err
    haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah selipar hijau tu jauh merantau tu......

      Delete
  3. Aku memula ingat ni kedai vysdys!hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah ntah memang ya. dia saja x nak reveal takut kawan2 dtg makan free

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...