Friday, May 12, 2017

Jom Makan : Moon's Kitchen, Putra Heights

Dah lama teringin nak makan kat sini.... Tapi tak de masa nak terjah. Lama lama akhirnya sampai jugak rezeki untuk bertandang.

Moon's Kitchen, Putra Height.

Kami pegi time petang. Elok sampai, hujan pun turun dengan lebatnya. Tersadai la kat situ.

Lokasinya terletak di lot kedai dekat Putra Heights tu, tak jauh dari station LRT. Ada banyak gak kedai makan di area tu tapi Moon's Kitchen ni agak something sebab ramai betul pelanggan yang datang.

Tentu la sedap makanan dia ya tak?

Biasa kalau penuh kena menunggu untuk dapatkan seat kosong

Boleh lepak kat luar kalau selesa. Hati hati kang jatuh kompressor aircond atas kepala

Kebetulan masa kami sampai ada seat untuk kami sekeluarga.

Started 16 years ago as a humble little hawker at Pandan Indah, serving western dishes. We are known for our black pepper steak, using premium Australian beef. Today, we have varieties of western dishes to choose from, ranging from our classics to chef's signatures.

We are using high quality imported products from sustainable sources. All our ingredients are Halal certified from their respective countries, and we do not add any additives or preservatives to our food. 

Moon's Kitchen is helmed by friendly young couple Aizuddin & Atikah (Aizuddin's one of three chefs in the kitchen; Atikah runs the front of the house). Its origins hail from a hawker stall that Aizuddin's cousin, nicknamed 'Moon', started 18 years ago in Pandan Indah. Last year, the family finally chose to launch their first full-fledged eatery on this Putra Heights shop-house row.

Tu intro dia. Pendek kata resto ni menampilkan aneka steak dan western food bagi penggemar penggemarnya.

Now layan setting dalam resto dulu.............

Interior agak santai dan selesa

Walaupun banyak kerusi, tapi kepadatan pelanggan kadangkala sukar di jangka

Bahagian bar. Lukisan dinding dia menarik.

Menu istimewa

Kami di beri tempat dan di layan oleh 2 orang pelayan lelaki yang bertungkus lumus melayan pelanggan yang ada waktu tu.

Tengok buku menu dan fikir nak order apa.

Menu book

Aneka pilihan

Pelbagai steak

Chef Signatures

Pasta dan makanan western lain

Di sini juga di hidangkan Boston Lobster bagi yang meminati. Harga pun buleh tahan lah. So kami memang skip dan tak de plan pun nak makan lobster di sini.

Dah order then giliran kami menunggu.

Satu persatu makanan keluar dari dapur tapi bukan kami punya. Orang makin ramai. Hujan makin mencurah curah di belah luar.

Lama jugak menanti........ akhirnya..............

Mushroom Soup Princess tiba dulu. Boleh tahan la soup dia.

Dan minuman pun tiba. Ni air Hero. Caramel Milkshake RM 13

Tembikai dan Peach Shaken. Peach tu sedap jugak. RM 7 satu. Tembikai RM 10

Tempura Nuggets untuk Princess. RM 8.90

Rosemary Chicken RM 25.90. Aku punya. Sedap ! Aku rasa dalam banyak banyak rosemary Chicken aku pernah makan sini paling sedap ! Mashed potato dia pun enak.

Creamy Spaghetti RM 18.90. Hero punya. OK lah.

Chicken Chop RM 17.90. Not bad

Dan last sekali BP Lamb... RM 32.90

Pendek kata makanan dia banyak mengena dengan selera. No wonder pelanggan tak putus putus datang walaupun lokasi dia agak terpencil.

Ambience kedai menarik. Luas dan lapang. Santai dan bersih keadaaannya.. Food pun OK. Harga boleh di terima. Total cost makan kami RM 167.65. Cuma ralat sikit, dalam menu ada Creme Brulee tapi bila nak order tak buat pulak !

So boleh di cuba bagi mereka yang ingin mencari kenikmatan Western food di area sini.

Dah kenyang boleh balik dengan riang. Hujan pun dah berhenti....

Waktu operasi

Moon's Kitchen

Premium steaks from Australia and Live Lobster from US. We only use high quality ingredients in our cooking.

Taste to believe!

MOON'S KITCHEN PUTRA HEIGHTS
12A-G, Jalan Putra Mahkota 7/6B,
Putra Heights,
47650 Subang Jaya.
FB : Moons Kitchen KL

Operating hours:
Monday - Friday (5.00PM - 10.00PM)
Saturday & Sunday (12.00PM - 10.00PM)

MOON'S KITCHEN PANDAN INDAH
No 10, Medan Selera Pandan Indah,
Jalan 3/3C Pandan Indah,
55100 Ampang.

Operating hours:
Monday - Sunday (5.00PM - 12.00AM)

Public Transit
Take the LRT towards Putra Heights. Alight at Putra Heights Station.

The restaurant is only 50m from the station, behind Domino's and Pizza Hut, same row as Shine Shine Car Wash Centre

Selamat berkunjung !

8 comments :

  1. Naper blur pic menu tu? Lapor smpi ketor? Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ketor gege.. main petik je tak check pun. hahahah

      Delete
  2. Pernah makan sini dulu..ngidam nk makan salmon..sedap gk rr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi jauh nya ngidam nya.... nasik x ngidam nak selfie dgn salmon khan...

      Delete
  3. Memg mmg pebret aku sejak remaja, melepakkan diri di MOON KITCHEN, sampai anak aku membesar
    bersama lamb grill, ayam grill, stik grill bersama sos black papers, berasap.. di Pandan indah.. masa tu pandan indah pun masih suam suam kuku..belum crowded,

    ReplyDelete
    Replies
    1. loyal customer la ni.... moga tuan kedai baca nanti dia belanja ko satu family makan free

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...