Friday, April 29, 2016

Enchanting Terengganu : Ku Di Halaman Rindu

Guana gamok ter..... ?

Well. Kata orang, Jauh perjalanan luas lah poket. Di mana bumi di pijak di situ tempat membuang. Hujan emas di negeri orang, hujan batu selfie lah dulu.

Kalau takut dilambung ombak. Jangan lah berumah di tepi pantai, berumah lah di Pantai Dalam.

Biasanya kalau tempat sendiri kita endah tak endah je tak berapa nak ambik pot. Macam tu la jugak bumi Hitaly yang kurang aku beri perhatian sebab dah biasa sangat.

Tapi.................. buat julung julung kalinya....

Highlight muncul dulu. Enchanting Terengganu !!!   

Enchanting Terengganu

Beautiful Morning

Pulang ke kampung halaman dengan jet peribadi

Malangnya itu hanya dalam mimpi

Selamat sampai ke kampung halaman asmara

Masjid Kristal

Taman Tamadun Islam

Muzium Negeri Terengganu

Primula Beach Hotel, Kuala Terengganu

Layan laut membiru

Batu Bersurat Terengganu

Sepetang di Kuala Terengganu

Masjid Terapung Kuala Ibai

Taman rekreasi Kuala Ibai

Langit subuh

Selamat pagi

Masjid Negeri Terengganu

Bandar Kuala Terengganu

Taman Shahbandar

Terengganu Darul Iman

Pasar Besar Kedai Payang

Chinatown Kuala Terengganu

Watrerfront KT

Pulau Warisan

 Duyong Marina

Sekolah siapa tewww?

Senja di Kuala Ibai

Matahari

Halaman asmara

Masjid Kristal

Sungai Terengganu

Pulau Duyong

Masa untuk berangkat pulang

Terima kasih..... aci ke nak tumpang?

Sebenarnya trip ni adalah trip bekerja dan aku pulang ke sana sebab ada meeting. Sambil sambil tu sempat la cilok sana sini dan balik kampung halaman yang dah lama aku tak terjah.

Sempat jugak la mengubat rindu yang lama tersimpan. Betul betul mengimbau kenangan di halaman rindu.

Apa apa pun gembira dapat balik Hitaly walaupun tak puas hati sebab sekejap benar dan balik untuk urusan kerja ni tak banyak yang boleh di selesaikan especially bab bab personal.

Apa apa pun, seperti kata orang, Tempat jatuh lagikan di kenang, inikah pulak tempat beromen !!

Ops........................!



Di tengah kepekatan malam
Berdiri aku di halaman rindu
Dihembus kenangan lalu
Menjelmalah seraut wajah
Sekuntum bunga yang pernah ku puja
Tapi layu akhirnya

Ingin ku tembus tembok silam
Dan membaiki kesilapan kita
Yang tiada kita rasa
Dahulu maaf tak bererti
Darah muda menguasai diri
Begitu mudah membenci

Ku di halaman rindu
Hanya berteman
Bunga yang layu
Ku di halaman rindu
Tiada harum
Tiada madu
Oh kesalku membeku di kalbu ( 2X )

Oh kasihku hanyalah untukmu
Oh sayangku penawar rinduku

I Love KT.... Rindu terpahat di hati !

Nanti aku share perihal trip singkat ni. Tapi rasanya sebelum entry details ni keluar, sempat aku balik kampung sekali lagi....

Tunggu ............. ! 

18 comments :

  1. Untunglah Meng dapat balik kampung halaman dengan jet peribadi. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks...... org kasi tumpang kat tangga je.... belum apa apa dah terpelanting

      Delete
  2. Laaa Meng, nk tumpang bakpe xjerit kuat skit? Betulang pilot aku gi ambik stok khepok....

    (mati laa koya)

    ReplyDelete
  3. teringin nak pegi terengganu huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. lombok buleh pegi... takkan terenggaanu tak buleh..... ostajah.. ostajah

      Delete
  4. Laaaaa.... Sonok nya blik kg uncle ni... # suka mknan trgganu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. pegi la ke sana.. makang banyak banyak !

      Delete
  5. Brani mung beromeng di Gganung? Kekgi kena igat...all da beshh bro. Skayu comey org dokk kacaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. makasey....

      sekayu jauh sangak... malas nok gi.

      beromeng lite2 jer bowoh pokok rhu

      Delete
  6. rindu juga nak pi nganu dah lama x gie.

    ReplyDelete
  7. tempat detim dulu2..kot ingat buleh jadi org hitaly gop abam meng sekali terkandas di lautan.. hahahahhahahaaah

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...