Monday, April 14, 2014

TMM 2014 Putrajaya 06 - Mat Ayam Kampung, Putrajaya

Selesai check out dari Pullman Putrajaya Lakeside kami pegi makan !

Sebab kat Pullman pun tak de breakfast di sediakan. Malas nak gi makan kat situ lagipun pizza semalam masih ada lagi so makan pizza je. 

Siap panaskan pizza pakai seterika. Hahaha.

Dah tengahari nak makan nasik la pulak ( perut Melayu ), jadi kami singgah makan di kedai Mat Ayam Kampung.

Bangunan Putrajaya Holdings

Sebelum ni pernah makan di Mat Ayam Kampung Cyberjaya. Memang situ orang ramai. Ada member aku cakap, ada baru bukak kat Putrajaya tu yang kami nak gi checkidaut.

Terletak di bawah bangunan Putrajaya Holdings lepas pada Jambatan Wawasan tu jer. Nampak bangunan tu then masuk je kat basement tu parking dan kedainya belah luar betul betul mengadap tasik dan jambatan.

Kedai kat bawah tu jer.

Maybe sebab weekend so orang tak ramai, boleh je parking kat depan bangunan ni jer.

Kedai nya.... agak besar jugak la.

Bahagian dalam

Lauk pauk

Sayur sayuran

Minuman.

Apa yang sedap kat sini adalah ayam goreng kampung nya dan jugak aneka pilihan lauk yang tersedia. Sesuai untuk makan tengahari. Dan rasanya kedainya di buka time tengahari je la kot. Jumaat tutup !!!

Kami ambik nasik campur je tak de hidang hidang sebab lauk banyak dan masing masing pilih ikut selera masing masing,

Hero punya

OR punya

Princess punya. Dia nak sotong tapi nak bulat bulat.. satu keje lak nak potong2 pastu tak nak yang hitam ( dia cakap kotor )

Sapa la hantu budu ni..  * lari....

Sotong

Aku punya

Laila pun menumpang kasih

Ayam Goreng Kampung

OK lah makanan dia. Yang penting kenyang. Harga pun agak berpatutan. Aku pun lupa berapa harga dia sebab OR bayar. Rasanya tak sampai RM50 kot. Ayam kampung tu mahal sikit.

Aku dah keluar siap siap nak gi ambik gambar sebab view kat situ boleh tahan.

Layan view di sekitar bangunan Putrajaya Holdings. ( dulu aku ingat bangunan tu hospital )

Bangunan JPM

Masjid Putrajaya

Rumah mewah sapa punya lah

Putrajaya

Putrajaya Holdings

Ferry dan Jambatan Wawasan

Masjid Putrajaya

 Jambatan Wawasan

Perut dah kenyang.

Lepas tu kami bergerak pulang. Yang penting semua orang gumbira..... Maka berakhirlah siri lawatan Tahun Melawat Malaysia ini.

Jadi, apa artinya cinta kalau tak pegi melawat negara sendiri ????

TAMAT.

11 comments :

  1. Hitalian & budu berpisah tiada...

    ReplyDelete
  2. Ingin ke Putera jaya lagi. Putera Jaya memang nyaman damai dan asyik.

    ReplyDelete
  3. aku penah makan kat situ bang.. inzal jugak laila nasir tu hehehehe... lame tak komen kat sini kesibukan menjana ekonomi negara...

    ReplyDelete
  4. owhhhh...gitewwww... hitalian ngan budu berpisah tiada ye Meng? hehehehe

    aku rasa mcm dh lama x gi putrajaya jenjalan...mcm nak gi jek ujung minggu ni...

    ReplyDelete
  5. Mat ayam kg d putajaya? kenapa lah jm x tahu ek punyalah gigih pegi cari d cyberjaya nunnn

    ReplyDelete
  6. Gunadi : Putrajaya not Putera...

    sila datang lagi... banyak acara di Putrajaya tu..


    JG : siapa laila nasir?
    penat aku digest. anzalna nasir aku kenal. haksss


    HB : well.. i am italian. no budu budu.. makan cheese sama pizza jer.

    * lari masuk lombong


    JM : Haaa. lepas ni tak payah ke cyber dah. Ada di putrajaya tu jer..

    ReplyDelete
  7. Wah wah biasa g kt cyber aje.kt putrajaya mat bukak dr pkul brp ye?

    ReplyDelete
  8. PH : apa panjang bebeno nama ko ni.

    dia bukak tengahari rasanya kol 11 - 3 petang. setiap hari kecuali hari jumaat !

    rasanya la. aku pun lupa

    ReplyDelete
  9. ooo...idea baru nih, panaskan pizza dengan seterika hahah..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...