Monday, September 19, 2016

Trip GBS 2016 New Zealand - The Highlights

Apahal negara korang ni panas sangat hah??  Tak nyaman macam kampung iols ?

* mati la kena cemuh sebab tetiba tukar warganegara

Okey. Relaks dulu. Chill dulu.

Trip Kak Esah and The Pencen Club ke New Zealand September 2016 selama 10 hari 9 malam.

Enjoice the highlights !

Bermusim ku tinggalkan pelabuhan

Layari hidup sendirian

Kembali ku mencari fajar suci

Mengisi sepi hati ini

Seperti camar pulang ke pangkuan

Merindu kedamaian dulu

Begitu harapan ku terhadapmu

Semoga kasih belum layu

Di hati ini sering melagukan rindu

Senyum tangismu di mata ku

Andai waktu bisa menemukan semula

Akan kubina kasih dulu bersamamu

Siapa yang menduga segalanya

Suratan takdir Maha Esa

Sepintas ku temui senyuman mu

Memberi daku sinar baru

 Di hati ini sering melagukan rindu

Senyum tangismu di mata ku

 Andai waktu bisa menemukan semula

 Akan ku bina kasih dulu bersama mu

 Siapa yang menduga segalanya

 Suratan takdir Maha Esa

 Sepintas ku temui senyuman mu

 Memberi daku sinar baru



Bermusim ku tinggalkan pelabuhan
Layari hidup sendirian
Kembali ku mencari fajar suci
Mengisi sepi hati ini

Seperti camar pulang ke pangkuan
Merindu kedamaian dulu
Begitu harapan ku terhadapmu
Semoga kasih belum layu

Di hati ini sering melagukan rindu
Senyum tangismu di mata ku
Andai waktu bisa menemukan semula
Akan kubina kasih dulu bersamamu

Siapa yang menduga segalanya
Suratan takdir Maha Esa
Sepintas kutemui senyumanmu
Memberi daku sinar baru

.... budget and itinerary... soon ! ( macam tak berapa nak soon  !) 

35 comments :

  1. perghh..photos & captions yang awesome!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. cedok sana sikit. copy sini sikit.... make up skit lite lite. taraaa..... heheh thanks

      Delete
  2. gigih saya baca caption..lagu pauziah latip rupanya..

    ReplyDelete
  3. cantiknya gambar2 ko Meng ... gambo Auckland CBD dari kejauhan tu amik dari spot mane meng?

    ReplyDelete
  4. Subhanallah cantiknyaaa.... tak sabar nak tunggu budget dan itinerary ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. dlm processs.. harap menunggu dgn sabar

      Delete
  5. Replies
    1. terima kasih. main random je. gambar byk sgt belum abis sort

      Delete
  6. Meng;

    Tak sabar nak tau kisah Meng di down under yang penuh puitis gitu !

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaks... kdg kdg bila bulan mengambang.... puitis dia lain skit. hehehe

      Delete
  7. waaa nz..rasa nak nangis tgk pics..setahun yang lalu saya di sana jugak for 12 days...ari2 rindu nz woo

    ReplyDelete
  8. salute ko Meng...gigih cari lirik lagu...hehehe...(harus cari popcorn dulu sebelum entry New Zealand ko bermula)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kau beli Garrett tau... sedap skit nak kudap.

      Delete
  9. nangess tngok pix... terus x leh nk move on huwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima la dgn pasrah. negara kita tak seindah itu.... sebab jauh kita lebih hargai. kalau dekat, kita buat tak tau nya

      Delete
  10. Sebenarnya xtau lagu apa. Bila nmpk perkataan camar sy scroll balik ke atas smbl menyanyi hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.... sebab banyak sgt burung camar masa kat NZ.. tu yang tercross lagu ni.. then kena pulak kak esah penah popular di sana..

      kasik tribute sekali

      Delete
  11. Nanges tgk gambo lawooo..caption lirik lagu tue x menahan haha. Tak sabar nk baca full entry..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sabar kan lah. x buat apa apa pun lagi..

      agaknya tahun depan baru buleh keluar kot

      Delete
  12. Lama tak komen kt page SM..smlm cr info psl Homst..tersinggah kt sini..

    Lamanya aku bertapa..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah !!!

      kalau ada rotan aku dah rotan kau ni DATT.

      Baby kau mesti dah sekolah by now !

      Delete
  13. aduii meng, cantiknya nz..subhanallah

    ReplyDelete
  14. Replies
    1. benda hok comey doh... aku pukul gambo biasa jer

      Delete
  15. Tgk insta, cari blog... tgk insta lg, cari blog... x tulis pun lg..huhu x sabar nk baca

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau ikutkan tak sabar nak tulis dan publish.. tapi apakan daya.. masa selalu mencemburui.. plus kemalasan selalu melanda diri..

      Delete
  16. adoiii...tgk gambar pun dah merecik.... x zabar.......

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. gambar ada 5000 lebih.. separuh pitam nak sort gambar gambar ni

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...