Thursday, April 10, 2014

TMM 2014 Putrajaya 02 - Pullman Putrajaya Lakeside - Part I

OK. Dah sampai hotel.

Aku book sebelum keluar rumah dan check in hotel ni pukul 4 petang lebih !

Semua urusan mudah dan tuntas. Orang tak ramai agaknya, so tak payah nak tunggu lama. Pernah datang sini tapi banyak hal hal kerja. Kali ni nak beristirehat jer lah.

Pullman Hotel and Resorts, Putrajaya Lakeside.

Pullman Putrajaya

Park kereta then naik ke lobby

Ruang menunggu dekat parking

Lobby

Waiting area

Lepak jap

Lobby

Mudah dan tuntas. Bagi Mykad then tunggu jap tak lama terus dapat kunci.

Then orang escort antar ke bilik. Budak budak dah tak sabar nak mandi kolam. Asyik asyik tanya.

"Mana kolam nya Papa?"

Padahal kolam dia kat roof top.

"Petang sikit baru mandi"

Blok Raflesia

View

Pintu bilik

Katil. Bantal dia best gila

Toiletries

Bathroom

Elok je masuk bilik, receptionist tu call dia kata dia lupa nak pulangkan Mykad aku. Mintak aku pegi ambik.

Eh.. Hello !!!

Kau lah datang hantar sini ! Kata 5 star. Begitu aku separa amok. Tapi aku tak cakap apa lah. Aku diam je. Aku cakap nanti aku gi ambik kat lobby. Tapi tak lama tu ada orang ketuk pintu. Ada pekerja datang hantar.

Ha... tahu pun.. 

Servis brader ! Servis !!!!

Balcony

and view yang lawa

Nampak ni

Keseluruhan view dari balcony

Hero dengan mainan dia

Lawak Hero pujuk OR nak beli lego tu lagi. Sebab aku dah beli 2 hari tu so malas nak layan sangat beli banyak banyak. Dia dok borak dengan ibu dia.

"Ibu beli la lagi, abang tak de yang warna putih"

OR diam jer.

"Nanti kalau ibu beli kan bila abang besar, abang belikan ibu hadiah baju ibu pakai tu"
"Baju apa?"
"Ala.. baju yang ibu pakai tu"

Tak puas hati dia pegi cari.

"Haaaa. baju ni !!'

Bra !!!

Tak senonoh betul.  

Otak kuning ikut sapa ntah.

* lari.......

Pastu budak budak dah tak sabar nak mandi kolam.

Kat pukul 6 baru bawak sebab tengah syok bermalas malasan.

Swimming pool

Towels

Abis mandi then pegi merayap kejap kat kawasan sekitar.

Ada pantai kecik.

Boleh pinjam basikal dan ada kid's club

Princess aku suka la main benda benda macam ni

View bilik kami dari tasik

Dah nak maghrib

Pullman

Tengok TV

View waktu malam

Bila malam..................

Bilik OK. Bersih. Cukup luas. Katil je kecil tapi bantal best.

Persekitaran pun OK. Cuma nampak orang lalu lalang berjogging ramai pulak depan tasik tu petang petang.

Malamnya kami keluar mencari makan...............

bersambung.........

10 comments :

  1. Geram tgk bantal... Boleh bantai puas - puas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. besar bantal dia. syokkk tapi bila tido berebyt rebut

      Delete
  2. fuhh...pullman resort..ni paling kurang pon RM300++ per nite ni hehehe

    tp mmg lawa gak la resort ni kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku rasa ada bilik view lawa ada yg tak kot...

      Delete
  3. Anak aku pun dah berkenan ngan Lego Iron Man anakmu Meng! Abih la kena cari beli...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha tu abah dia kena bawak gi legoland cepat2

      Delete
  4. anak kecik memang teringin nak tidur sini..padahal umah kat salak tinggi..akak tunjuk gambar ni..dia lagi rasa nak pi tidur. Nanti duit tabung dah cukup baru akak bawak :)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...