Friday, October 5, 2018

ARIVA Trillion Residences, KL : 02 - Room

Bersambung di sini...

Masih lagi di Ariva Trillion Residences, KL

Kali ni kita tengok penginapan di sini yach !

Hadam ni...

Ariva Trillion Residences offers upscale living in the city with luxury in space in every apartment and a 2 acres outdoor resort deck. There are ample parking bays for residents’ convenience. Safety measures include eye viewer, safety door chain, smart card entry access, and 24 Hours Security and CCTV Monitoring.

Every unit in Ariva Trillion Residences is fully air-conditioned, comes with free Wi-Fi, Cable TV, and stylishly furnished en suite bedrooms and a minimum living space of 90sqm, one of the largest in the city.

Fitted in every unit are branded built-in kitchen equipment, refrigerator, washer-dryer and larger units are even spoilt for choice with both wet and dry kitchens.

Kalau malas baca, usha gambar saja....

Block Residences....

Blok residences and suites.... Yang 2 room ada balcony..

Aku menginap di one-bedroom premier. Jom biarkan gambar berbicara.....................

Pass key

Sebaik saja masuk, nampak view macam ni.


Sebelum meja makan tu ada kitchen area.....

Kitchen

Ada toilet satu kat sini

Amenities di dapur...

Kelengkapan di dapur agak lengkap untuk masak memasak

Termasuk pinggan mangkuk periuk belanga

Ada washing machine and dryer

Pastu dining area.....................

Yang ni tadi....

Meja makan

Untuk makan

Juga port untuk siapkan kerja kerja

Ariva info.........

Dan living area yang sangat aku suka....................

Bersih dan tenang walaupun di tengah ibu kota..

Sebab luas

TV channel semua OK untuk rasa terhibur

Sofa yang best

Santai

Ambience yang selesa

Tingkap yang boleh bukak so aci smoking jer..

Dengan view yang mengoda jiwa.....

Dan bed room-nya....

Luas

Katil yang best

Furniture yang masih baru 

Amenities yang mencukupi

Dan dalam bedroom ada 1 bathroom...




Actually ada lagi small room tapi macam study room. Tak de apa pun dalam tu cuma ada wardrobe kosong dengan meja. Boleh buat bilik solat.


Memang dari segi saiz apartment aku rasa one of the biggest in town dan aku rasa Ariva ni paling best so far aku stay di KL ni.

One bedroom premier pun dah best, kalau 2 bedroom lagi heaven rasanya. 

Nah belanja skit...

2 bedroom residence

Ariva Trillion Residences offers the best residences features in Kuala Lumpur with luxury in spaciousness. 

Every unit in Ariva Trillion Residences is en suite with living space from 90sqm and more, one of the largest in the city. Whether you’re living alone or as a family or groups, there’s plenty of room to enjoy both private and social moments. 

Every residence unit comes furnished with branded built-in kitchen equipment, fridge, washer, dryer and separate bedroom and living area. Beddings and linen quality are of optimal comfort and style.

Dan selain dari ruang penginapan yang luas dan kemudahan yang terbaik, Ariva Trillion Residence KL menang dengan mudah sebab view dia adalah superb gila..

Enjoy the view dari tingkat 31 !

















View akan kekal lawa selagi tak de bangunan tinggi menghalang...... At least view ni mampu bertahan agak lama sebelum bangunan yang menggantikan Ampang Park tu siap di bina.

So sebelum view lawa ni hilang, cepat cepat pegi menginap di sini.

Personally, one of the best serviced residence suites in KL. Cuma front desk kena cekap skit, jangan selow macam siput sedut.....

Aku recommend tahap tertinggi ni !

ARIVA TRILLION RESIDENCES
14, 338 Jalan Tun Razak,
50400 Kuala Lumpur
Tel : 03-2710 8888

Ariva Trillion Residences KL
FB : arivatrillionresidences/

Check promo rate kat official website.... somehow cheaper than agoda.

bersambung................

3 comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...