Thursday, October 4, 2018

ARIVA Trillion Residences, KL : 01 - Residence

Berada di ibukota metropolitan KL untuk cuti cuti santai over the weekend.

Kali ni aku nak share satu tempat penginapan yang aku rasa menarik, selesa, best dan berbaloi !

Lokasi nya di tengah ibu kota

Bersebelahan dengan balai bomba.. 

Nama tempatnya ialah KL Trillion....

Mesti tambah confused kat mana. OK lah. To be exact, tempatnya adalah di Jalan Tun Razak bersebelahan dengan The Intermark di Jalan Ampang.....

Kalau tak tau jugak, telefon balai bomba tadi tu dan tanya....

"Halu bummmba.... Hati terbakar cemana nak di padam?"


KL Trillion, an integrated development, sets a new standard for property in Kuala Lumpur. With a gross land size of 4.45 acres within the highly sought after KLCC vicinity, KL Trillion offers:

• A row of 40 exclusive Signature Offices with direct car access.
• Corporate Suites with superb road exposure, fronting Jalan Tun Razak and the Ampang elevated highway.
• Luxury service apartments and one Grade A office tower, designed to incorporate internationally recognized 'green' features.
• Immediate accessibility to inner-city and intercity arteries.
• Easy walking distance to Ampang LRT station, DoubleTree Hilton and Intermark, F&B outlets, banks and embassies.
• 300m jogging track, 50m length lap pool, children's pool, Jacuzzi, exercise stations, tennis court and a host of other international standard facilities.

So kiranya KL Trillion ni adalah satu kawasan pembangunan baru di ibukota yang merangkumi bangunan kediaman, office dan juga serviced apartment.

Dan service apartment yang aku maksudkan ni adalah................

Ariva Trillion Residences...


Jalan Tun Razak

Hah tepuk !! Glap glap glap....

Ariva Trillion Residences is located at Jalan Tun Razak in Kuala Lumpur. Ariva Trillion Residences offers the best residences features in Kuala Lumpur with luxury in spaciousness. 

This 39-storey offers 6 unit types of 1-4 bedrooms with different built-up size and configurations of living space.

Aku jumpa serviced apartment ni by accident masa browse thru internet, nampak macam menarik gak dan aku tak pernah stay di mana mana Ariva Hospitality sebelum ni. Hotel lain under Ariva di Malaysia adalah M Roof dan M Boutique Hotel di Ipoh selain dari Ariva Kuching. Tapi Ariva ni sendiri memang glamer seantero dunia dalam menyediakan perkhidmatan serviced apartment seperti ni.

Perjalanan ke KL smooth cuma tak familiar dengan KL Trillion ni so hampir salah masuk parking.

Main entrance

Front desk

Welcome to Ariva

Lobby

Dan parking kereta di level parking yang di sediakan. 

Urusan check in kelam kelibut sikit sebab masa tu tempat ni baru di buka. Front desk sure tak sure je buat keje. Nasib baik cuba cuba acting friendly kalau tak aku sergah biar pengsan. Buat keje selowwww !

Dapat bilik, kami terus ke penginapan. Tapi sebelum tengok bilik usha dulu kawasan............






Tetiba bunga je apehal ni? Sebenarnya nak tempek ni...

Ariva Trillion Residences offers the best residences features in Kuala Lumpur with luxury in spaciousness. Every unit in Ariva Trillion Residences is en suite with living space from 90sqm and more, one of the largest in the city. Whether you’re living alone or as a family or groups, there’s plenty of room to enjoy both private and social moments. Every residence unit comes furnished with branded built-in kitchen equipment, fridge, washer, dryer and separate bedroom and living area. Beddings and linen quality are of optimal comfort and style.

Uniquely designed in the interior, Ariva Trillion apartments has 1-4 bedroom units with different configurations of living space catered for a variety of accommodation preferences.  

As we advocate a balanced lifestyle, a two-acre resort deck awaits at Level 5 where you can choose to plunge into an infinity edge 50 metre lap pool or a clubhouse replete with exercise equipment and game facilities for your selection. This hotel apartment is also readied with a hot tub for guests to relax and unwind after a long day.

The 39-storey Ariva Trillion Residences offers more facilities and services than any extended stay hotel or serviced residences in Kuala Lumpur.

Ya.. di tingkat 5 semua amenities dan facilities ada. Tapi kena ingat, facilities ni semua shared dengan residence jugak so jangan conquer sesuka hati je !

Antara yang menarik di sini..................

Garden lounge

Gazebo

Giant swing

Tempat chill chill

Playground


Taman taman

Outdoor gym

Squash

Tennis court

Buai santai

BBQ Pit

Banyak lepaking area

Garden

Dan tempat duduk duduk

Cukup menarik kan?

Dan di floor yang sama tingkat 5 ni, terletaknya pool untuk berendam rendaman. Ada main pool, jacuzzi, wading pool dan kids' pool....








Pool dia aku rasa antara yang terbaik di KL ni untuk serviced apartment.

Masa aku stayed sini, tak de lagi resto di buka tapi di area sekitar ada banyak resto menyediakan macam macam jenis makanan atau boleh je jalan kaki ke Intermark Mall situ banyak kedai kedai makan ada.

Salah satu cafe di bahagian bawah

Tapi rasanya by now Ariva ni sendiri dah ada resto so breakfast dah ready to be served to all guests.

One of the building ada Roof top Bar... tapi aku tak sempat nak usha.

Usha view dari level 5, KL Trillion ni....














Nanti usha apartmentnya.........

 bersambung..............

1 comment :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...