Wednesday, July 4, 2018

ALOFT Kuala Lumpur Sentral - 02 : Room & Facilities

Kamar peraduan dan juga kemudahan kemudahan yang ada di Aloft Hotel KL Sentral.


Sebelum tu check dulu hotel features di sini.

Hotel Features
Complimentary minibar from Urban Room category onwards
Accessible Rooms are available for disable guest
Connecting Rooms set available
Camp Aloft for child below 12 years old
Access to NU Sentral Mall via link bridge at Level 1 (operating hour - 6:00am to 12:00am)

Bangunan hotel

Untuk penginapan, terdapat beberapa jenis bilik di sediakan di sini. Loft, Urban, Sweet Suite dan Breezy Suite. Masing masing berbeza mengikut saiz ruang.

Apa yang aku suka dengan bilik di aloft KL ni adalah saiz bilik yang besar dan kalau ambik twin bed, satu katil tu kira macam queen size bed dan boleh lepak 2 orang. So 2 katil muat la kami anak beranak. Tak de lah aku kena tidur kat sofa macam di hotel hotel lain. 

Key kad untuk akses ke bilik

Ruang lif

Ke bilik penginapan

Hiasan di koridor

Penginapan kami..

Aku dah mintak nak higher floor tapi di baginya tingkat 6. Rasa macam tak mencabar langsung duduk kat level rendah rendah ni. Tak setaraf dengan kedudukan aku di mata masyarakat !

Tapi nak buat cemana. Kalau menunggu lagi lama la kot nak dapat bilik lain. Pasrah.

Urban Room.

Anak aku macam biasa sampai bilik check kawasan...

Usha bilik Urban Room.

Are you an urban globetrotter looking for your next adventure? Welcome to the Urban Room at Aloft Kuala Lumpur Sentral, one of the most central hotels in the city.

The Urban Room is a calm, colourful and cosy oasis where you can work and chill. Giving you an option of a king size bed or two queen size beds, the room is decorated in the signature Aloft style of high ceiling, local art and pops of colours with a wall mounted 42" LCD TV, mini bar facilities and luxurious amenities.

The room offers two options:

Urban King - Sleeps maximum 3 (2 Adults only OR 2 Adults / 1 Child)
Urban Twin - Sleeps maximum 4 (2 Adults / 2 Children OR 3 Adults / 1 Child)
Camp Aloft is available for children below 12 years old

Katil tilam memang selesa. Menariknya siap ada bantal peluk

Empuk dan melenakan tidur

LCD TV

Channel TV memadai

Free mini bar untuk bilik Urban ke atas

Meja sisi

Teh dan kopi

Info info berkenaan

Working desk

Internet pun laju tapi devices ada limit.. 3

Bilik air

Ada closet

Iron, safety box dan lain lain

Standing shower... Di alu alukan untuk melalak dalam bilik air. Boleh uji vokal sendiri

Toilet amenities

Shower gel and shampoo dalam bekas attached kat dinding. Bau tak berapa umpph sangat

Toilet untuk aktiviti pelaburan

Tambah menarik di sini yang menjadikan hotel ni agak kids friendly adalah Camp Aloft For Kids.

Aloft Kuala Lumpur Sentral is meant for family fun and we all know happy children equals a good vacation! Aloft promises you a dream vacation free from grumpy and bored kids. What's our secret? A nifty little thing called Camp Aloft. 

What's so special about Camp Aloft? 

It is aimed at kids between the ages of 2-12 years. It starts with a special kid sized air mattress to call their own and a goodie bag with a special deck of cards and games for kids to make them feel at home and kick start a great vacation. Snack times get more fun with yummy parent approved treats at Re:fuel and mealtimes are happier with a special kids menu at Nook. From fun times at Splash Pool to In:Touch entertainment kiosks, we promise you will never hear an "I'm bored" again.

Princess aku memang suka la berkhemah khemah ni. Masalahnya bila ada khemah ni makan space. Nak solat dah tak de ruang dah. Tapi budak budak suka je lah.

Overall, penginapan di sini adalah di tahap terbaik. Cuma aku agak dukalara sebab bilik dia non smoking. Kena naik ke roof top atau turun ke lobby kalau nak merokok.

Dan satu lagi sebab view tak der ! Ni sebab lokasi bilik yang aku dapat tu memang tak memberangsangkan pemandangannya.

View bilik aku nampak dinding Nu Sentral.

Nasib lah.Mesti minah front desk tu gelak gelakkan aku. Tu lah tak sabar sangat. Ambik bilik tak best view. 

Errk...

OK abis pasal bilik. Now tengok facilities dan kemudahan lain yang ada di hotel ni.

Re:charge.

Untuk yang suka nak ternak body !

Savvy travelers fit in fitness whenever it works. At Aloft Kuala Lumpur Sentral, add some zip to your day - or night - at our re:charge(SM) fitness center. Slip in at any hour thanks to easy-breezy keycard entry 24 hours a day to squeeze in those AM ab crunches or that PM power walk.

re:charge puts the pep back in your step. We've got a full cardio collection: stationary bikes, treadmills, stairclimbers, and elliptical machines from Life Fitness. A stretching zone with mats gives yogis space to limber up. Or fire up your muscles with strength machines and free weights. Ready to cool down? Pop into the splash pool next door for a quick dip.





Splash untuk pool.

Pool dia terletak di roof top

Memang superb view tapi orang selalu je ramai. 

Lagi satu kat pool ni ada bar jugak so bertembung orang nak mandi dengan orang nak melepak kat area roof top ni.

Wind down after a workout or just take a quiet timeout for yourself at Splash, Aloft Kuala Lumpur Sentral's refreshing outdoor pool, found on our rooftop for exciting city views. It's great for a leisurely swim - or even some poolside email catch up thanks to fast + free Wi-Fi.

Early birds and night owls equally welcome!!


Kids pool


Bilik persalinan


Air mineral di sediakan tapi towel selalu kehabisan


Yang seronoknya anak anak aku dapat mandi kolam di sini.


Sambil berenang sambil kudap nachos order kat atas ni.

Memang pool dia one of the best in town.

Dengan panoramic view

Dan meriahnya sampai ke senja


Berlarutan ke malam

Di samping tu, ada facilities untuk event dan meetings di sini juga. Sempat lah aku berkeliaran usha usha kawasan.


Ballroom.


Ada yang nak ka win grand grand kat sini?

Lobby di ballroom

Kerusi kerusi 

Now bab kemudahan dan tempat makan. 

Walaupun, Nu Sentral kat sebelah je dan banyak kedai makan di sana, tapi kalau nak makan di hotel ni pun boleh.

Aloft Kuala Lumpur Sentral has some of the best and the most hotel restaurants and bars in the city offering a wide variety of both affordable and high end options to guests. Aloft is known for it's fun and flowing spaces that encourage guests to meet, mix and mingle. It's restaurants and bars are also known for and acknowledged as some of the best hotel bars and restaurants in the city.

W xyz

Di bahagian lobby

W XYZ bar is an Aloft signature brand that is characterised by its colourful yet cosy furniture, signature cocktails and a relaxed atmosphere.

W XYZ bar has its own pool tables, board games, along with its signature coctails and tapas. Popular coctails include Hendricks Hellfire Fresh Green Apple Martini, Espresso Martini, Passion fruit Pina Colada and Pink Old Fashion.

Every night is party night at W XYZ® bar. Be it happy hours, cocktails of the day, wine promotions or Live @ Aloft, there is always a reason for you to come hang out with us.

RE:FUEL BY ALOFT yang juga terletak di lobby

Check in to the most fabulous cafe in Kuala Lumpur - re:fuel, a grab ‘n’ go cafĂ© where guest can pick and choose gourmet sandwiches, local delights, pastries, and ranges of coffee and tea.

Mai Bar

Yang terletak di rooftop

Chill out and party at one the swankiest rooftop bars in the city. Welcome to the Tiki-themed Mai Bar at Aloft Kuala Lumpur Sentral where the drinks are potent and the views intoxicating.

Hang out at the lavalicious long bar or at the cocktails tables to enjoy the view of Kuala Lumpur city while enjoying specially crafted cocktails and gourmet bar snacks. The Tiki-themed bar features an easy and open layout with Polynesian art and electrifying music.

Mai Bar belah dalam

Huargh Hah ! Hah !

Santai petang

Boleh lepak sampai ke malam borak borak

Ada cigar room juga

Malam ada live performance

Dan satu lagi tempat dining di sini adalah 

Nook !

Ni tempat area untuk breakfast

Setting

Step into Nook for an unforgettable all-day dining experience. nook is not only known for its food but also its futuristic design, which features luxury jet like private pods, splashes of colour with the rafflesia art and lighting designed by Raimond Puts.

The buffet selection and the a la carte menu are of course the stars. The menu at nook is fantastic combination of flavours and textures and feature a well thought out mix of local and international delights.

Dan aku sempat breakfast kat sini

Jadual bagi mengelakkan kesesakkan

Setting cantik

Dan cozy

Makanan not bad

Kiranya breakfast kat sini agak puas hati !

Layan view sekitar hotel.






Overall puas hati. One of the best hotel in KL. Boleh jadikan option penginapan bagi yang mencari. Dan kalau nak staycation pun, aku rasa ini calon terbaik untuk di pilih !

ALOFT KUALA LUMPUR SENTRAL
5 Jalan Stesen Sentral
Kuala Lumpur Sentral
Kuala Lumpur.
+60327231188 +60327231588
email : aloft.kualalumpur@alofthotels.com

web : http://www.aloftkualalumpursentral.com/
fb : AloftKualaLumpurSentral/

bersambung............

4 comments :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...