Tuesday, March 21, 2017

Santai Kerja : V E Hotel & Residence - 01 : Hotel & Facilities

Korang kenal kumpulan VE?

Kenal?

Korang tahu ada hotel nama dia VE Hotel & Residence?

Tak tahu?

Aku pun sama tak tau sehinggalah aku di jemput untuk hadir ke sesi kerja di sini. 

V E Hotel & Residence terletak di Bangsar South

Tak nak cerita pasal kerja sebab kerja aku bosan. Alang alang duduk melepak di hotel bertaraf 4 bintang dan antara perkhidmatan perhotelan terbaru yang tersedia di Lembah Klang ni, jadi aku kongsi berkenaan hotel ni je lah. Anyway Kumpulann VE dan hotel ni tak de kena mengena.

Usha gambar gambar sahaja.

Nama hotelnya V E Hotel. Tak pasti V E stand untuk apa.

Beberapa blok bangunan yang menempatkan hotel dan juga residence

Dari sisi lain

As one of the only hotels in Bangsar South, V E Hotel & Residence brings a new and unique travel option to Kuala Lumpur. With a modern design aesthetic, good connectivity, thoughtful facilities, amenities and services - it perfectly balances what the modern day traveler wants today. Comfort, convenience, accessibility and a hassle free stay. It is all in one. Boasting 432 chic, modern hotel rooms and serviced residence with a comprehensive range of amenities, V E Hotel brings 4-star hotel accommodation, vibrant social venues, impressive conference facilities and superb restaurants and bars together in one exceptional destination.

At V E, we are inspired by the Eastern theory of the five elements and how they interact harmoniously to create a universe of balance and equilibrium. Embracing this as our philosophy, V E Hotel & Residence is focused on the core essentials of sensible design, effortless connectivity, affordability, thoughtful facilities and service and authentic Asian hospitality. These five building blocks form the basis of everything we do to ensure that you enjoy a comfortable and stress-free stay with us whether you’re visiting Kuala Lumpur for business or pleasure.


Terletak di Bangsar South berhadapan dengan Nexus

Meh usha ruang lobby dan kawasan kawasan utama di VE Hotel & Residence ni.

Lobby

Reception area

Lif area

Satu sudut di ruang lobby

Di lobby juga terdapat sebuah cafe di kenali sebagai Kiosk The Deli


Hiasan dalaman pada dinding dinding

The V E Deli serves aromatic coffees, teas, fresh juices, gourmet sandwiches, salads and pastries with a selection of traditional local snacks for the “grab & go” crowd.

Hotel ni menempatkan facilities mereka khusus di satu tingkat iaitu M3. Di sini terdapat ruang santai, reaturant, swimming pool serta facilities lain yang boleh di gunakan oleh tetamu hotel.

Usha antara facilities yang ada di sini.


Tingkat M3 ( Lifestyle Floor ) yang menempatkan facilities hotel


Penunjuk arah


Ruang legar di tingkat M3


Ruang santai dengan kolam serta air pancuran

Untuk istirehat dan keselesaan para tetamu

Terdapat beberapa cafe, bar dan restaurants untuk kemudahan menjamu selera dan serta beristirehat dan bersantai.

Poolside Café - For a quick, relaxed bite or drink after a swim or workout, this café offers a casual informal menu with views overlooking the pool, city and the central garden courtyard.

Dengan tempat istirehat santai

The Straits Estate

Inspired by Malaysia’s straits heritage and rich melting pot culture, this all-day dining restaurant with alfresco seating offers an impressive selection of traditional and local favourites. A separate ala carte menu is also available for diners who prefer an international selection. 

Private dining is available for guests’ looking for a more intimate bespoke experience. Both the restaurant and private dining rooms overlook a central garden courtyard with an impressive water feature pond that adds an air of tranquility and calm to the dining experience.

Ruang makan termasuk untuk breakfast

Buffet spread

Ruang utama

Boleh juga duduk santai by the pool

Dan satu lagi dining option adalah Veranda Bar & Lounge

This is the perfect place to chill after a long day. Designed as an al fresco terrace with an open balcony and impressive long bar, enjoy panoramic views with an ice-cold beer or a signature cocktails as the sun sets over Kuala Lumpur.

Ada live band malam malam

Santai santai

Bertemankan suasana dan kehijauan alam


Hiasan di facilities bilik meeting dan seminar


Terdapat kemudahan shuttle bas ke beberapa destinasi dari sini

Facilities lain yang ada di sini termasuk lah.

24-hour state-of-the-art gym & changing rooms
A one-stop lifestyle destination with concept dining, fitness and entertainment options
Infinity pool
Open concept bar with al fresco view of the city
Sauna
Separate wading pool for children
Spa
Sun deck

Sauna & Locker

Sauna

Locker

Aku sempat la guna bilik sauna sekali. Masa tu aku sorang, tengah lepak dalam tu tetiba ada sorang mamat ni masuk. Dia tegur lah ajak borak tapi aku buat malas layan.

Tengah bersauna dalam senyap sunyi tu tetiba perut aku berbunyi... Krok krek krok krek. Panjang dan kuat lak tu...

I is malu.......................... ! 

Siap mamat tu buleh tegur lagi.

"Lapar eh Bang?"

Cis !

So cerita pasal lapar, hari hari pekena breakfast di sini. 

Naik bosan dengan menu yang agak sama

Makanan yang kurang sedap

Spread pun tak banyak

Breakfast dia agak fail

Nasib baik Nexus@Connection ada kat seberang so ada gak la port lain nak gi makan.

Terdapat jugak facility gymnasium di sini

Dan juga kolam renang

Tempat istirehat dan santai

Tapi aku tak berkesempatan pun nak mandi

Atau meng-indulgekan diri

Pool untuk kids

Kemudahan santai dan sun deck

Selain tu ada juga pusat SPA

Dan kemudahan parking untuk tetamu

Dari segi facilities, VE Hotel & Residence ni tak kurang hebatnya

Nanti kita sambung dengan bilik dan view sekitar VE Hotel & Residence Bangsar South ni.

bersambung......................

4 comments :

  1. Bangsar South? Canggih sungguh nama... Zaman2 aku dok study area ni kami tau nama dia Kg Kerinchi jer...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu lah. saja scamming nak mahalkan property di kawasan ni.. letak nama bangsar skit terus have have

      Delete
  2. menarik gak VE ni eh.aku nampak aritu masa ada seminar kt nexus tu...boleh la usha nanti nih...

    ReplyDelete
    Replies
    1. di persilakan......... tapi Capri lagi best kot

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...