Tuesday, March 14, 2017

Jom Lunch : JP Teres, Grand Hyatt, KL

Makan lagi !!!!

* nyorok belakang tiang sambil kempiskan perut.

Kali ni kita makan tengahari di tempat mewah. Mewah bukan aku bayar sendiri tapi atas tuntutan kerja. Ada counterpart aku datang dan kami bermeetingan then lunch di salah satu restoran di Grand Hyatt, Kuala Lumpur.

Aku datang dengan kereta merah tu. Tapi..................... aku tipu... !

Area KLCC. Petronas Twin Towers terselit sikit masuk pandangan

Entrance dan foyer

Lobby

Aku tak menginap di sini, so datang untuk makan tengahari je.

Ada few restaurants di Grand Hyatt KL ni termasuk yang paling glamer iaitu THIRTY8 tapi yang menjadi pilihan adalah JP Teres yang menyediakan makanan Melayu dan terkenal sebagai - One Of The Restaurants In Kuala Lumpur Recommended For Authentic Malaysian Cuisine

JP Teres

Located on the ground floor, JP teres is one of the recommended restaurants in Kuala Lumpur which serves authentic selections of Malay, Indian and Chinese flavours and its show kitchens features satay grills, tandoor ovens, roti hot plate and wok stations. This best restaurant in Kuala Lumpur has a convenient street access from Jalan Pinang or the Kuala Lumpur Convention Centre driveway.

Guests looking for Kuala Lumpur dining may enjoy the cozy indoors or the outdoor dining area. Relax and unwind at the large outdoor terrace with a pint or two while watching sports in high definition on any of our 55-inch LED televisions at JP Sports Bar. This authentic best restaurant in KL is an ideal venue for after work get-togethers, family occasions or catching up with friends.

Tengok setting dia dulu................

Indoor

Interior

Dalam resto

Ada jugak outdoor seating

Ada juga JP Sports Bar di bahagian luar

Dibelah luar

Pemandangan di sebelah luar mengadap Hotel Impiana KLCC

Now menu dan makanan.

The restaurant offers local delicacies such as Kaya & Butter Toast, Curry Laksa, Nasi Lemak, Rendang Daging, Roti Canai, Popiah, the ever popular Satay and more. 

For desserts, the must try items are the Chiffon Cake served with soft serve ice cream, ice kacang and many more local sweet delights.

Layan spread buffet di sini.

* intai kiri kanan supaya orang tak perasan aku snappy gambar.

Aneka makanan dan lauk pauk. "Hi Bang.. Abang yang masak eh?"

Bubur dan makanan berkuah

Satay !!

Daging Masak Hitam yang poweresss ! ( ya.. aku makan )

Ikan bakar dan sebagainya

Khepok

Kaunter makanan yang banyak dengan aneka juadah

Desserts

Kuyah - Muyah

Aiskerim dan macam macam lagi

Spread memang banyak gila.... Macam macam makanan boleh rambang mata jadi nya.

Tapi bagi menjamin tubuh badan kekal langsing dan tidak memboyak membabi buta,jadi aku kena mengawal selera dan makan dengan penuh sopan dan bertatasusila.

Mulakan dengan satay. Dan sambung dengan beryani ( Chicken Masala dia sedap gila )

Sambung dengan aneka juadah yang lain

Dan disudahi dengan pencuci mulut dan desserts.

Result selepas itu?

Terbongkang tahap dewa dewa................... ! Kenyang gila. Pastu start mata mengantuk nak sambung berdiskusi pun aku tersengguk sengguk menahan diri.

Pastu kenyang. Pastu berak. Pastu rugi je makan kan? Hahahaha. Bak kata peribahasa asing, makan makan jadi tahik jugak akhirnya....

JP Teres.

Apa apa pun lokasi tempat makan memang mantap. Makanan banyak. Tempat selesa. Orang tak ramai. Staff pun OK dan paling syok... Ini la rasanya hotel 5 bintang yang aku jumpa, pasang lagu Melayu kat restaurant dia.

Macam pelik tapi OK lah. Boleh la mat salleh mat salleh tu dengar lagu Melayu sambil makan makanan Melayu.

Lagu Stacey pun ada.



Masa perlahan berputar
Bila nanti kita bersatu

Runtuhkan tembok China
Buat kita terpisah
Pedulikan semuanya
Aku milikmu

Jendera, dipelukkan
Di mata, selalu

Masa perlahan berputar
Bila nanti kita bersatu
Sabar menantikan aku
Akan tiba kita berdua

Kita bina kapal besar
Belah samudera

Jendera, dipelukkan
Di mata, selalu

Masa perlahan berputar
Bila nanti kita bersatu
Sabar menantikan aku
Akan tiba kita berdua

Masa perlahan berputar
Bila nanti kita bersatu
Sabar menantikan aku
Akan tiba kita berdua

JP teres Restaurant

Breakfast, Weekday: 7:30 AM - 10:30 AM
Weekends: 9:00 AM - 11:30 AM
Lunch, 12:00 PM - 3:00 PM
Dinner, 6:00 PM - 11:00 PM

A la Carte Menu:
Monday to Thursday, from 3:00 PM - 11:00 PM
Friday to Sunday, from 12:00 PM - 11:00 PM

JP Sports Bar
Daily, 12:00 Noon to 1:00 AM

Contact Information
For more information, please contact us at +60 3 2182 1234 extension 2333


Grand Hyatt Kuala Lumpur
12 Jalan Pinang,
Kuala Lumpur,
Malaysia, 50450
Tel: +60 3 2182 1234Fax: +60 3 2182 1288

10 comments :

  1. saya tumpang tuah anda datang dengan kereta merah tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. can can..... tolong tuangkan minyak sekali ya

      Delete
  2. Replies
    1. seriously? aku mati mati ingat lukisan sempena CNY. Hahahaha....

      Delete
    2. sungguh.. lagi pun masa tu aku nampak ada cina 2 org bergambor kat situ.. mati mati ingat CNY

      Delete
  3. Selalu wonder camne hang snappy2..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak ajar tu kena ada pengerasnya..

      KFC dinner plate pun jadi.. mesti tangkapan dapat mengaburi mata pihak lawan dan gagal di kesan.

      ala kalau di kesan pun.. lantak lah ! hahahaa

      Delete
  4. Meng;

    Berapa sekepala? Hahahhahahaa Tapi tuh ler buffet (Nyampah I kat sini, I sebut buffet ngan bunyi bu macam ibu, tapi org sini cakap bunyi mcam baffet ... ke situ lak ... bu jadi ba lak !)nih buat kita makan banyak tak sedar diri hahahahhahahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. MYR 94 nett per person. Agak murah laa kalau nak compare dgn shang etc.

      hahaha. En Ghaz lagi la kat sana standard fairmont.... mana boleh nak lawan

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...