Thursday, July 16, 2020

KOMUNE LIVING, KL | 02 - Accommodation

Kali ni meh usha penginapan di Komune Living ni pulak.


Not just a hotel or serviced residence, Komune Living’s all-new co-living space concept is all about community, engagement and a co-sharing experience with like-minded individuals and travelers.

Beside the luxury of your own personal space, discover an all new value-smart, hassle-free co-living experience and make the most of the readily available communal spaces, facilities and events as you become part of a community which enjoys a seamless live, work and play lifestyle.


Dengan 648 jumlah bilik penginapan, Selain menyediakan tempat tinggal yang tenang dan selesa, setiap kamar juga dilengkapi dengan ruang kerja dan ruang tamu yang terpisah, dan kemudahan untuk penginapan yang selesa.

Move in for months or stay a few nights, whether as a short-stay guest or as a long-stay resident, you’re welcome to live as part of our community and share custom designed spaces and events with the comfort of being able to retreat to your own fully furnished private apartment or studio room at the end of the day.



Penginapan di sini ada banyak jenis dan boleh accomodate 1- 4 orang. Sesuai yang nak stay dengan geng atau keluarga ataupun yang perlukan privacy dan keselesaan sendiri memilih untuk single room.

Nak sharing bilik pun boleh. Tentunya harga dikongsi bersama !




Aku pilih bilik jenis Thinker Two. Sesuai untuk kami yang datang sekeluarga. 

Penginapan kami di tingkat 8.








This pretty and well-appointed space is all about comfort and convenience for families or guests who desire more room.

Room features :

 38 sqm | 4 pax | Queen bed + Super single | Private bath

Room amenities

Air-conditioning
En-suite bathroom
Complimentary WIFI
Smart TV
Fridge
Kettle & mugs
Telephone
Non-smoking floors
Microwave (Subject to availability)
Trundle bed (Chargeable)
Shampoo & shower gel
Bath & face towel

Kalau tengok pada saiz nampak kecik untuk accommodate semua benda benda tu. Dan ternyata telahan aku benar belaka !

Masuk masuk jer................terus dapur.





Ada small table.



Kitchen dia tak leh masak tapi ada microwave. Since kami bawak bekal. so aci lah bedal dan melantak !

Ada sofa dan living area. Tempat tengok TV.









Kecik je area dia. Anak aku sorang duduk je dah penuh ruang. Kalau bawak luggage besar besar pun tak tau nak letak kat mana.

Bilik kami ambik ada 2 bilik..







Ada akses ke bilik air..



Bathroom dia OK lah. Ada standing shower, sink dengan toilet.

Bilik no 2.






Memang saiz kecik gila. Boleh berlaga laga pinggul kalau berjalan. Nak goyang Inul pun tak lepas !

Patut la harga agak murah masa aku buat booking tu. Ingat kan sebab baru dan promo tapi memang harga match la dengan saiz untuk apartment di sini.

Lepas menimbal balik dan saiz-nya macam susah nak bergerak akhirnya aku balik tidur kat rumah ! Tinggal mereka bermalam kat sini. Elok la tu 3 orang 2 bilik. Kalau aku ada, silap silap aku tidur sebelah toilet bowl je karang.

* exaggerate

Apa apa pun, tempat pun nama untuk berkongsi. Sesuai untuk traveller yang nak save budget tapi still dapat opted untuk facilities terbaik.




Dah lah letih nak turun naik nak smoking. Jadi balik tidur kat rumah adalah lebih baik !

Esoknya pagi pagi aku muncul semula di sana join dia orang breakfast....

Nanti usha facilities yang ada di Komune Living ni...

bersambung...........

No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...