Tuesday, March 19, 2019

HILTON GARDEN INN, Puchong 02 - Room | View

Masih lagi di Hilton Garden Inn di Puchong.

Bangunan hotel

Kali ni kita lihat bilik penginapannya...

Relax in our modern guest room and take in beautiful views of the city or the lake. Equipped with a 43 inch IPTV compatible TV, watch our in-house channels or stream online as preferred while enjoying coffee and tea from our in-room station. Ergonomically designed space for your working comfort and equipped with complimentary WiFi is inclusive in all rooms. Refresh in the bathroom with a shower complimented with Crabtree & Evelyn toiletries. Our Deluxe Rooms boast extra space, stunning views, 55 inch IPTV, and elegant bathroom with a separate bathtub.

Lif

Access to the room

Bilik dia ada few jenis. King Deluxe Room. Twin Deluxe Room dan ada yang mengadap area perumahan dan ada lake view.

Aku punya King Deluxe Room with Lake View. Bukan bilik aku dah. Bilik orang lain. Tapi sebelum pass kat dia, aku ambik gambar dulu.

Knock Knock

36 sq.m./388 sq.ft., relax in this spacious and stylish King Deluxe Room with lake view and floor to ceiling windows. Work in comfort at the spacious desk with ergonomic chair. Watch a program on the 55-inch HDTV or surf the web with complimentary WiFi.This room also features a mini-fridge, in room safe, coffee and tea makers, adjustable air-conditioning, and an iron/ironing board to make you feel at home.

Usha amenities yang ada...

Key card

Room

Deluxe King Size

Bantal bantal dia not bad

Carpet

Bedding

Kerusi hijau dengan view tasik

TV...

Desk

Minerals,coffees, fridge

Amenities lain

Safety box dan seterika. Bath robe tak de

Bilik air

Toilet dan shower separate

Sama macam Hilton or Double Tree... Crabtree & Evelyn toiletries. 

Sebab level dia tak macam Hilton atau Double Tree by Hilton, ada amenities dan facilities yang kureng skit kalau nak dibandingkan. But not bad lah considering pricing dia memang murah lagi dari level 5 star dan condition pun not bad since masih baru.

Usha lake view dari bilik penginapan dan kawasan sekitar ...................
















Aku pun tak sempat menginap di sini. Hanya sempat usha hotel ni je but not bad kalau ada urusan urusan di Puchong dan kawasan sekitar lalu mencari penginapan. 

Boleh consider.

Hilton Garden Inn Puchong
Jalan DM2, Taman Desa Millennia  
 47150, Puchong, Selangor, Malaysia
TEL: +60-3-80841299 FAX: +60-3-80841266

Hilton Garden Inn, Puchong
fb : HiltonGardenInnPuchong/

Monday, March 18, 2019

HILTON GARDEN INN, Puchong 01 - Hotel | Facilities

Hah ! 

Hari ni aku nak bawakan santai rayau melihat sebuah hotel terbaru dibawah hakmilik Hilton Worldwide. Selalu kita dengar Hilton Hotel kan? Tapi ni Hilton Garden Inn, kiranya mid priced level 3 star untuk cater certain tetamu hotel. 

Di Malaysia kini dah ada 2 Hilton Garden Inn Hotel, satu di Jalan TAR KL dan satu lagi di Puchong !

Ya. Kenapa pelik ke? Lagi pelik kalau Paris Hilton tu yang ada di Puchong. (maybe pegi speedmart 99)


Hilton Garden Inn, Puchong.

Lokasi dia agak pelik jugak tapi di bawah dia ada mall di kenali sebagai M Square Mall ada Parkson

Welcome to Puchong, one of the fastest growing suburbs in Malaysia and home to Hilton Garden Inn Puchong. Conveniently located just above the Parkson M Square Mall, our hotel offers direct access to endless shopping, dining and entertainment options. For more shopping and entertainment options, IOI Mall and Sunway Pyramid are also nearby.

Choose a guest room overlooking the city or lake and enjoy amenities such as a 43-inch HDTV, WiFi access, ergonomic work space and deluxe toiletries. Select a Deluxe Corner Room for extra space and a separate bathtub. Accessible rooms are also available.

The Garden Grill restaurant offers healthy meals at your request, including delicious breakfast with cooked-to-order options, plus lunch and dinner. Relax with a drink at the bar and grab a coffee and a snack from our all-day Pavilion Pantry®. Exercise in the complimentary fitness center or take a dip in the outdoor pool.

Ideally located for private functions or business meetings, we offer five meeting rooms, accommodating 130 guests in theatre-style and 80 guests in banquet-style setting.

Aku ada acara dengan clients kat sini. Ntah cemana dia orang boleh booking buat kat sini. Aku dapat bilik tapi tak bermalam sebab malas. Cuma sempat usha je dan aku pass bilik ni kat orang lain.




Lokasi to be exact area area dekat tasik Puchong sana. Aku pun tak reti nak describe. Pakai waze je nanti sampai. Nampak bangunan tinggi melangit kat situ ada terpampang signage besar besar.

Dari lobby kena turun ke basement untuk hotel parking.

Parking for hotel guests

Ke lift lobby dia basement

Di basement ni jugak adalah tempat smoking. Hotel ni stricly non smoking hotel even di luar lobby. Keji !

Mahukah kau di denda ha ha ha ................... !

Dah parked kereta di basement, naik ke level G lobby dan dari situ ambik lift lagi ke tingkat 6 di mana terletaknya reception desk.

Welcome to Garden Inn...

Lobby di tingkat 6

Reception desk

View dari reception level

Nampak Masjid Puchong

Usha lagi area reception desk di Level 6.






Di tingkat yang sama ni jugak terletaknya hotel facilities yang lain.

Urusan check in semua OK. Aku cuma ambik key dan register pastu pass kunci kat member aku yang nak stay. Sempat gak la usha bilik penginapan di sini.

Sebelum usha bilik penginapan di Hilton Garden Inn Puchong ni, kita usha beberapa facilities yang ada.

Swimming pool di Level 6

Kecik je size ni. 

Boleh la cater beberapa kerat manusia yang nak mandi.

Gym

Gym

Business Center

Untuk kegunaan para businessman

Hilton Garden Inn Puchong hotel has helpful amenities for busy travelers including a business center, fitness center and lobby convenience store – all open 24 hours. Join us at the Garden Grille for a tasty meal any time of day or have dinner delivered to your room. We welcome families with children and offer amenities including, kids pool. Our contemporary hotel has a variety of board rooms and conference rooms for your stylish event.

Di level 7 ni jugak ada restaurant for breakfast. Nama resto dia adalah Garden Grille.

The Garden Grille

Aci kan aku tak menginap tapi pegi breakfast kat sini. Hehehe. Ada perserta check out awal so ada voucher breakfast. Kebetulan pagi tu aku ke sini dan aku angkut sekali OR aku breafkast di sini.

Setting indoor

Outdoor

Mengadap swimming pool

Kitchen

Food

Pastry

Cereals

Breakfast menu

Makanan aku

Menu diet...

Overall breakfast menu dia biasa biasa je. Tak de la spread besar dan banyak tapi mencukupi untuk menghidupkan roh di waktu pagi.

Since Hilton Garden Inn Puchong ni terletak di M Square Mall yang baru yang ada Parkson. So dari level lobby ada access terus ke mall dan Parkson tu.




Aku usha jugak Parkson dan mall tu. Tapi memang tak de apa. Macam mati segan hidup tak de pelanggan. Ada ke orang Puchong hari hari nak gi Parkson bershopping? Paris Hilton pun pegi Speedmart99 !

Apa apa pun lokasi hotel ni memang out of nowhere jugak tapi since hotel masih baru jadi keadaan dan suasana masih elok dan terjaga.

Nanti sambung usha penginapan di Hilton Garden Inn Puchong ni....

bersambung....................

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...