Saturday, January 7, 2017

Jelajah Santai Eropah 2016/2017 - The Highlight

Rise and shine !!!

Ada beza tak tourist dengan traveler? Melancong dan juga mengembara?

Personally aku lebih prefer mengembara sebab lebih banyak exposure, tapi kadang kadang ada jugak trip melancong yang lebih santai. Dan lebih indah kalau pegi tak banyak fikir sebab thinking cap and planning semuanya di uruskan oleh orang lain.

Best jugak la kalau sekali sekala dapat retreat trip style macam ni.

Hebat berdumbell dumbell !!!

* togok Pamoga 12 botol sekaligus

Sebagai penamat tahun 2016 dan membawa kepada pembuka tahun baru, Skodeng highlight Jelajah Santai Eropah !



01 - London, England



02 - Edinburgh, Scotland.




03 - Amsterdam, Netherlands





04 - Geneva, Swiss




05 - Mt Titlis, Swiss






06 - Engleberg, Swiss




07 - Lucerne, Swiss




08 - Basel, Swiss







09 -  Balmers, Swiss




10. Monte Carlo. Monaco






11 - Santorini, Greece

Nanti share pix pix lagi, sebab trip santai rasanya tak de semangat nak tulis travelog, just share pix je lah. Trip Europe yang hari tu pun tak buat apa apa pun lagi. 

Apa apa nanti aku fikirkan dulu cemana !



Kau dan aku kini
Melangkah bawa hati
Jauh berlari berlari haluan sendiri
Sesaat saja hati
tiada lagi siapa menakluki

Kita pikirkan dahulu
Dimana khilaf antara kita
Karena cinta satu kesucian
Tetapi kita mencemarkan kedaualatan

Cinta nan suci
Bukan cinta yang lahir
datang dari paksa satu kekhilafan
Juga bukan cinta
kau juga aku ikutan perasaan

Usah kau pergi
terlalu jauh sayang
Aku masih menanti
Nanti kau lemas
dalam penyesalan tiada jalan pulang

Datang dari paksaan
ikut kan persaan
Kita akan tenggelam
Dibawa arus penyesalan

8 comments :

  1. Replies
    1. bulan disember hari tu... cuti banyok kang

      Delete
  2. mcm teringn lak nak gi santorini....

    ReplyDelete
    Replies
    1. oi kau dah berjalan jauh lagi tu... sampai sebulan lebih.

      FF.. nanti share costing eh for budgetary ko tu.. nak try jugak backpacking sendiri.

      Delete
  3. Replies
    1. banyak gambar dari hp je.. dari kamera belum sempat sort

      Delete
  4. Salam, tumoang tanya, trip ni guna travel agent ke? Kalau ye boleh share travel agent mana? Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam.

      guna agent utk ticket flight dgn train je. yang lain lain org office yang arrangekan. aktiviti free and easy..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...