Wednesday, November 23, 2016

Jom Ambik Angin : Dari Duta Ke Kotaraya

Menuju Kuala Lumpur dari arah Jalan Duta !

Jalan jalan makan angin................ burp.................

Bermula dari kawasan Mont Kiara

Ada masjid di sebelah sebelum tol

Mont Kiara yang pesat membangun

Tol Jalan Duta. Permulaan untuk ke Utara

Singgah jap. Ada orang nak kencing !

Solaris Mont Kiara

Kondo mewah macam rumah merpati

Sembah patik harap di ampun, Tuanku. Patik tumpang lalu..............

Hi Yang Arif...... busy ka ini hari? Banyak kes cerai berai?

Institute Integrity Malaysia

MATRADE

Rahmatilah Kuala Lumpur

Simpang Siur

Parlimen

Bukit Aman

KL Sentral

KL Tower

Pusat Kota

Gereja

Jalan Raja

Bangunan Sultan Abdul Samad

Kuala Lumpur

Dayabumi

KWSP

Bangunan HSBC dan Masjid Jamek KL

DBKL

Menara JKR

Dataran Merdeka & Bukit Aman

Jalan Raja Laut

Wisma Sime Darby

Menara Liberty

Hong Leong Bank

Federal Cinema

Chow Kit

Grand Season Hotel

Megah berdiri Kuala Lumpur !

Jalan jalan makan angin syurga di kota raya.



Ku himpun waktu ucapan terindah
Terbenam sudah asmara
Mesranya siang dan malam
Selalu kau tiup kan angin syurga padaku

Ku himpun makna kata darimu
Harum yang mekar di kebun hati
Dan katamu sebuah kota bahagia dan berdiri

Sehingga hujung masa
Berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
Kasihku, tuluskah cintamu
Sebuah jawapan ku damba dari bibir mu
Bibir mu

Tidakkah kau tahu hidup punya waktu
Kasih tersia bukan itu ku mahu
Andai kau membisu tentu akhirnya
Perpisahan ini akan tetap terjadi

Sehingga hujung masa
Berbisik sendiri dan terbit suara kalbuku
Kasihku, tuluskah cintamu
Sebuah jawapan ku damba dari bibir mu
Bibir mu

Tidakkah kau tahu hidup punya waktu
Kasih tersia bukan itu ku mahu
Andai kau membisu tentu akhirnya
Perpisahan ini akan tetap terjadi

13 comments :

  1. Tetiba stress tgk entry nih..hahaha
    *mengenang hadap jem ari2 kt situ..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau dlm jem mesti x de minat nak menikmati view dia kan? tapi sebenarnya KL ni cantik juga

      Delete
  2. Sesat di Kuala Lumpur, dosa pahala bercampur...

    Eh, mcm penah guna komen ni

    ReplyDelete
  3. Rahmatilah Kuala Lumpur tu kat kawasan mana? (tak habis lg ukur jalan KL rupanya saya ni)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau tak silap, dekat interchange Jalan Semantan dengan Jalan Duta.

      Delete
    2. betul tu.. thank u Aina..

      Kay.. kalau dari arah damansara nak turun ke jalan duta masuk jln parlimen.. kat corner tu ada sign ni. dulu tak de rahmati lah tu... skrg dah ada.

      moga moga tuhan merahmati kuala lumpur yo !

      Delete
  4. hari2 tengok Menara Liberty...hehe..kecuali hari cuti..

    ReplyDelete
    Replies
    1. opis liberty tu opis apa? insurance company kah?

      Delete
  5. Jalan kat situ stress..tak sempat menghayati bangunan yang indah2 belaka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kalau stress jem. semua pun malas nak ambik port.

      Delete
  6. Menikmati keindahan di sini je..tak stress macam di Jalan duta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. KL ni stress dia merata rata... sikit2 jem..

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...