Monday, October 12, 2015

Jom Makan : Thai Nyonya, Ara Damansara

Keluar dengan misi nak tengok wayang.

Sambil sambil tu keluar jugak cari makan. Budak budak tak ikut. Kami dating berdua jer.

Terjumpa kedai ni di celah celah kedai yang lain. Mahu cuba.

Thai Nyonya

Kedai biasa biasa jer. Pekerja dia beberapa mamat Melayu

Macam dah lewat so dah tak de orang. Tapi masa kami makan ada 1 family Chinese datang makan.

Dinding. Black is beautiful... Tu maybe gambar family Nyonya ni.

Duduk dan di beri menu.

Buku menu.. 

Nampak gambar macam lazat lazat belaka

Sediakan payung sebelum hujan.

Makanan pun sampai.

Nasi Goreng Pineapple untuk aku. RM 8. Sedap !

Green Curry Noodles untuk OR. Dia kata sedap

Aku jamah green curry dia jer. Not bad

Minuman kami

Order tambahan. Garlic Prawn. Rangup dan enak

Bayar. Gundam jadi cashier

Makanan boleh di katakan enak dan lazat.

Ambience biasa biasa je. Macam kedai Chinese biasa. Lot kedai tepi.

Tapi lokasi macam payah sikit nak cari. Aku pun tak tau nak describe cemana. Cari la celah celah bedah area Taipan Ara Damansara tu.

Kalau terjumpa. Sila cuba !

Harga pun OK. Berpatutan.

Kedai pork free.

Layan gambar gambar sekitar persekitaran kedai. Ada banyak basikal.

Basikal Nyonya pegi pasar kot

Basikal Nyonya pegi ronda ronda waktu petang

Basikal nyonya pegi pasar malam

Basikal basikal tu Nyonya dah tak guna. Dah tukar hobi baru. Now Nyonya suka berkebun.

Kebun Nyonya

Kalau air pasang pagi surut pukul 5, Nyonya akan bangun pagi dan siram pokok bunga. Pokok bunga apa? Tanya sendiri kat Nyonya ni nanti !

Boleh cuba kalau tersesat ke area sini.

Thai Nyonya
L 27 Blok L, Taipan Damansara 2
Jalan PJU1A/1, Ara Damansara,
47500 Petaling Jaya, Selangor
Petaling Jaya, Malaysia

FB Thai Nyonya : Thai Nyonya Taipan Ara Dsara

Masa pegi hari tu tak nampak pun nyonya ni sebenarnya, tapi aku bayangkan nyonya ni macam penyanyi penyanyi ni.


Tak leh nak bubuh lirik lagu sebab tajuk lagu pun aku tak tau.

Kawe dok pehe.... !

8 comments :

  1. rajin nyonya tukar2 beskal nak g pasar malam...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semenjak dah kaya nyonya dah tukar jenis pengangkutan.. skrg naik limo jer

      Delete
  2. mee tu menggoda la pulokk...nyum3

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala.... banyak lagi kedai sedap2 kau dah try tu... sini biasa2 jer

      Delete
  3. * tolong nyonya sambung nyanyi..
    pokok bunga melur tanam tepi batas
    itik bertelur ayam menetas..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oooo nyonya kat kampung aku nyanyi..

      pokok bunga melur tanam tepi kolam
      itik bertelur ayam mengeram

      lain nyonya lain lagu dia kot

      Delete
  4. Nyonya sekarang dah moden dah hahahhahaaa

    Cantik kedai dia ... tapi tuh ler , nampak macam suram ngan pelanggan jer ... susah gak kalau suram suram nih, sebab nak kekal tuh payah !

    Hopefully ramai ler pergi lepas baca your review !

    ReplyDelete
    Replies
    1. maybe time tu dah lewat. dah last call pun... kalau waktu lunch maybe ramai la kot...

      area tu area time office hour je ramai org. malam dan weekend memang sendu je lerrr

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...