Wednesday, January 28, 2015

Jom Santai : 02 - Amverton Cove Golf & Island Resort - Surroundings

Okey..

Dah bagi preview padang golf. Tapi bukan aku pegi menebas. Aku gi usha kawasan jer.

Nampak macam menarik.. jadi aku decided untuk gi bercuti cuti ke sana dengan family !!!

Hahahaha.. Pelik tak destinasi pilihan aku? 

Nak tau pelik ke tak.. ayuh kita usha.

Hasil tangan tak seberapa... bosan la ni

Mungkin ramai yang tak pernah dengar tentang resort ni. Actually tempat ni adalah golf course. So penebas penebas sure tau nyer. Tapi di sebalik padang golf tu.. ada jugak resort di sini yang boleh di inapi !!

Amverton Cove Golf & Island Resort !

Amverton

Padang golf untuk bercuti? Yeah... jangan fikir padang golf tempat main golf jer.. Sini resort pun ada. Buang semua benda benda negatif tu dalam your mind, ayuh  kita bersantai !!!!

Ada nama island tu.. jadi kat pulau mana?

Jawapannya.. Pulau Carey !!!!!

* tolak Kak Yah Carey dalam lumpur....

Apa? Kak Yah nak nyanyi? Okey. Silakan enterprame................ nyanyi sedap sedap skit. Whistling halilintar kasik semua bernanah telinga, kasik golfer golfer terhumban terus dalam tasik terkesima.



Come closer, you seem so far away
There is something I know you need to say
I feel your emotions when I look in your eyes

Your silence whispering misunderstandings
There's so much you need to realize
You'll feel my emotions if you look in my eyes

Hey darlin', I know you think my love is slipping away
But baby, it's all in your mind, yes
Don't worry, hold on tight and hear me when I say
Baby, it's all in your mind

Believe me, I believe in you
There's nothing this feeling couldn't do
Move closer my darling, feel the love in my eyes, yes

Hey darlin', I know you think my love is slipping away
But baby, it's all in your mind, yes
Don't worry, hold on tight and hear me when I say
Baby, it's all in your mind

I know, know feel my love in you mind

Hey darlin', I know you think my love is slipping away
But baby, it's all in your mind, yes
So don't worry, hold on tight and hear me when I say
Baby, it's all in your mind

Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind

Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind

Baby, it's all in your mind
Baby, it's all in your mind

Okey. Terima kasih Kak Yah. Kak Yah boleh ke dapur untuk lakukan kerja kerja mencuci.

Sebenarnya aku tau tempat ni masa aku pegi Bukit Jugra dulu. 

Dari atas bukit kat kubur cina tu aku nampak macam satu bangunan

Dan riki punya riki.. Bangunan tu adalah resort dan golf course nih. Jadi lepas riki riki aku bersependapat untuk buat hari keluarga di sini. Panggil ahli ahli jemaah family aku dan berkumpul di sini untuk acara rehat rehat dan santai mantai selama 3 hari 2 malam.

Jalan ke Pulau Carey  ni agak teruk jugak, tapi waze pun boleh tentukan tempat ni.  Kalau ikut SKVE exit Teluk Panglima Garang dah nampak sign dan follow jer.

Jauh jugak la macam tempat jin main tendang tendang.. ke jin main golf? Hiks

Tapi once sampai je, tengok kehijauan padang rumput, hati jadi riang.

Club House. Ada orang buat majlis kawin sini 

Usha dulu kehijauan alam

Ada tasik. Peaceful jugak la tempat ni

Dan di sebalik padang golf ni.. ada bangun hotel jugak.

Yuh kita tengok persekitarannya dulu...

Tasik...

Club House dari arah padang golf

Aman damai 

Siap ada sungai dan boleh berkenu

Lobby untuk check in resort. Check in time pukul 3. Macam biasa lah. Tapi nasib sampai awal bilik dah ada.

Lobby yang besar. Tapi tak nampak mewah sangat

Ini resortnya.. Gempak tak?

Ini vila villa nya.. ada villa dan ada bangunan 4 tingkat untuk resort

Ini pool. Tak besar tak kecik. Just nice sebab orang tak ramai

Villa mengadap tasik

Swimming pool

Bangunan Resort

Pass key

Roof top bar. Kalau ada event event baru di bukak kot

Ni tempat breakfast. 

Breakfast dia agak mengecewakan. 2 hari menu yang sama jer.. Bosan betul. Makan makan lain so so jer.

Ni dalam kawasan resort

Ni SPA.. Boleh masad masad. Aku tak try pun.

Jalan ke bilik bilik. Actually memula aku ambik villa.. tapi lepas tu aku tukar dengan family yang lain. Sebab apa tau? Nanti aaaaa

Pool dari atas. Senja tak ada. 2 hari mencuba.. hampa belaka

Resort... Bersih kawasannya dan cantik juga

Haaa penyebab aku tukar bilik sebab nak duduk depan pool kanak kanak. 

So budak budak boleh gi mandi sesuka hati jer

Ni antara aktiviti yang boleh di lakukan

Ni suasana waktu malam. Oh.. nak keluar tu agak jauh sikit so stock up makanan siap siap. Nak makan kat resort ni pun okey.. tapi pricey lah.

Paling lahanat adalah untuk mendapatkan bekalan rokok sebab jauh nak keluar. Kat cafe dia ada jual rokok..Tapi harga RM16. Pastu kena tax lagi. End up sekotak RM 18.

Ketahian apakah itu ?!!!

Nanti sambung bilik biliknya....

bersambung...........

10 comments :

  1. hahhaha.. dalam ketenangan tu.. harga rokok juga yg kasik spoil.. ^_^

    ReplyDelete
  2. Menarik....boleh masuk list ni. Tq

    ReplyDelete
  3. menarik sbb ada pool so boleh lah kanak2 berenang2 ke tepian tapi bagi JM yg terlebih dewasa ni apa aktviti yg boleh buat...x nampak aktivit dalam pic tu pueh teropong

    kalau rokok begitu mahal sampai mencekik kerongkong, better bawak lebih stok dari bawah kan

    ReplyDelete
  4. One thing I like here ... is Kak Yah hahahhahahaaa

    Kesian dia kena gi basuh pinggan !!!!


    Hahahhaha

    I guess tempat nih for orang buat kursus and workshop kot ...

    kalau org nak santai santai tak kot ... kecuali SUPERMENG MALAYA jer hahahahaha

    ReplyDelete
  5. JJ : tahi kan???

    hahahaha


    anil : tu la.. aku siap memula nak beli 2. bila nak bayar duit tak cukup. terus pulang balik sekotak..

    * nanges tepi kolam renang....



    PB : boleh boleh. di persilakan

    ReplyDelete
  6. JM : boleh honeymoon la.. tapi kena bersuami dulu...

    kalau ada anak boleh gak mandi dgn anak2.

    kalau dgn kawan2 pun boleh per. lepak2....

    yang penting... KITA HEPPI !!!


    Ghaz : x perasan lak org buat workshop. tapi ramai mcm golfer or family golfer la..

    bapak pegi menebas. mak pegi SPA.. anak2 mandi kolam...

    supermeng malaya memang mcm tu.. ikut suka hati badak dia jer...

    kak yah pun memang mcm tu.... dia gunakan kuasa pencuci JOY... mencuci pinggan dari Malaysia sampai ke singapura.

    * pitam

    ReplyDelete
  7. tukar ketahian jadi kecanduan....

    ReplyDelete
  8. Nasa : candu sedap kot... tahi yang tak sedap. hahaha

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...