Monday, June 4, 2018

Ramadan 2018 : DOME Cafe, Subang Parade

Aku hari tu janji tak nak up entry makan time bulan puasa ni, tapi aku tau tu hanyalah janji dusta ! Hahahaha.....

Aku tau nak tak nak mesti kena berbuka puasa kat luar jugak sebab ada je plan plan yang di rancang maupun tak di rancang macam ni.

So sebab event berlangsung bulan puasa, kena up jugak.... sepintas lalu, buka puasa di Dome, Subang Parade..........................

Dah lama tak lepak kat Dome ni.

Tapi rezeki dia orang lah. Dan rezeki kami cari tempat makan yang tak ramai orang...

In fact memang tak de orang !!!

Cuma ada waiters dan waitress je

So boleh pilih nak dok kat mana...

Dalam

Atau belah luar jer...

Sebab expect makanan maybe lambat sampai sebab orang ramai,..... 

Siap siap beli kopi tarik untuk diteguk time berbuka..... walaupun dia kata tak leh bawak makanan dari luar. Tapi tu minuman kan?

Sempena bulan puasa Dome ada menyediakan sajian untuk buka puasa. Pakej makanan dengan air dengan harga RM 59

Tapi macam tak mengujakan je lauk asam pedas untuk aku. So aku opted for ala carte je. 

Tak sempat nak ambik gambr menu book sebab waiter tu berdiri tunggu kat tepi ! Hahahahah

Burn !

Tunggu waktu berbuka...

Dah lama tak datang Dome ni dan tak tau nak order apa. Tapi tengok pada menu macam tak banyak berubah dari dulu dulu... Tapi dah nama tekak Melayu tetap nak berbuka dengan nasi.

So pilihan kami untuk berbuka.

OR order nasi lemak dengan rendang ayam

Kurma di bagi sebagai pembuka acara

Dan aku order nasi dengan chicken breast dan kuah kunyit

Apa apa ntah menu dia tapi aku rasa dari dulu lagi ada menu ni kat Dome ni.....

Minuman. Dome ni kedek tak de air kosong semua bottled....

Konon nak desserts kami order pan cake

Sebab nampak macam menarik ( time lapar )

Alhamdulillah, ada rezeki berbuka hari tu...

Tapi makan pun tak abis....

Tapau pancake buat balik. Haloba lagi...

Kenyang.... dan dah abis makan.

Terus bergegas balik rumah dengan sedikit rasa penyesalan sebab janji pada diri sendiri sempena ramadan ni tak berjaya di kotakan...

Selamat berbuka puasa petang nanti !

p/s tak yah tergoda dengan makanan makanan yang ada... semuanya tak sedap ! hehehee tapi bersyukurlah !

Tapi kalau terdesak nak bukak puasa dan cari tempat kurang orang, Dome maybe salah satu option yang ada !

DÔME Café @ Subang Parade
Jalan SS 16/1,
Lot G17, Ground Level,
Subang Parade, Subang Jaya,
47500 Petaling Jaya.
web : domecafe

1 comment :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...