Wednesday, June 13, 2018

02 - CITADINES DPulze Cyberjaya

Bahagian ke 2, perihal Citadines DPulze Cyberjaya. 

Kali ni kita tengok bilik penginapannya pulak.


Serviced apartments come with cleverly designed studios that are optimised for comfortable living to spacious 2-bedroom apartments that come fitted with 4-seater dining table. Apartments are also fitted with a well-equipped kitchenette, separate living and dining areas, en-suite bathrooms with eco-friendly bath amenities and wide windows boasting of impressive views of the global tech hub.

Other room amenities include an LED television connected to a HiFi and DVD player, a steam iron & ironing board, a workstation for when work beckons as well as air-conditioning with individually controlled thermostats.

Wi-Fi connectivity and complimentary housekeeping services are also available.

Sebab kat sini konsep dia adalah apartment style jadi bilik dia memang macam apartment lah. Ada jenis studio, satu bilik dan juga 2 bilik. Setiap jenis tu ada features dan kemudahan tertentu yang melebihi dari yang lain sesuai dengan saiz dan harga yang perlu di bayar.

Kami memilih 2 bedroom Executive iaitu saiz yang paling besar untuk menampung kami berlima.

Jom usha apartmentnya...................

Pass key


Ruang apartment

Epitomising quality living in the global tech hub of Cyberjaya, this 65 sqm 2-Bedroom Executive is truly capacious, with separately designed living and dining spaces as well as a well-equipped kitchenette for those who enjoy preparing their own meals in the comfort of their home.

At the end of a long day in the pulsing city, be it for business or leisure, retire to the apart’hotel for a proper rest to rejuvenate yourself. The Citadines residence offers our travel-savvy guests the flexibility to customise their stay by choosing the services they require for their globe-trotting lifesty

The sleekly decorated apartment is fitted with queen-size bed in the master bedroom and twin beds in the second, making it ideal for a group of four travellers seeking respite in the bustling town. A fifth guest may also be accommodated with an additional bed.

Each room is then modernly furnished and fitted with trappings such as a workstation for when business beckons, an en-suite bathroom with eco-friendly bath amenities, an LED television connected to a HiFi and DVD player, a steam iron and ironing board, and air-conditioning with individually controlled thermostats.

Wi-Fi connectivity and complimentary housekeeping services are also available.

Bahagian ruang tamu







Kelengkapan dan peralatan di ruang tamu agak OK. Dari segi ruang tak luas sangat dan tak de lah sempit untuk apartment 2 bilik. Just nice. Channel TV agak kureng sikit. Siaran tak clear. Kebersihan nampak OK.

Dining area.




Dining area kira OK lah. Tapi meja tu kami dah buat jadi meje untuk keje. Makan pun bersepah sepah dah jadi nya.

Kitchen dengan segala kemudahan....







Kitchen OK. Lengkap..... 

Bilik tidur utama....

Dua orang boleh tidur kat bilik utama ni tapi lastly sorang je. Yang lain ada tidur di luar dan ada subuh subuh hari gigih balik jugak.

Overall bilik selesa lah. Ada toilet, TV dan wardrobe area.







Bilik no 2 ni agak kecik sikit dan cuma ada 2 single bed. Toilet guna yang di belah luar.



Kami tak de lah masak. Cuma beli makanan dan makan makan macam kenduri jugak lah kiranya...





Ni makan kat Wong Solo Cyberjaya. Cemana leh sesat masuk ke sini?

View dari bilik memang boleh tahan menarik sebab dapat lihat sekitar kawasan Cyberjaya ni sendiri.



   





Overall, satu option yang baik untuk penginapan di Cyberjaya. Lokasi yang menarik. Servis pun bagus. Dekat dengan mall dan saiz bilik pun acceptable. 

Cuma yang kureng dengan geng geng Citadines baik Somerset ni adalah breakfast dia sebab memang tak de cafe atau restaurant, so maybe dia orang pajak ke kedai lain so service untuk breakfast agak tak maintain. 

Apa apa pun rate dia agak berpatutan so boleh cuba bagi yang ingin mencuba.................

Citadines DPulze Cyberjaya
Lingkaran Cyber Point Timur,
Cyber 12
63000 Cyberjaya
tel:+60386899888
email : reservation.kl@the-ascott.com

web : Citadines Dpulze Cyberjaya
fb :  Citadines.Aparthotel/

1 comment :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...