Tuesday, June 12, 2018

01 - CITADINES DPulze Cyberjaya

Pernah dengar Pok Ya sebut Concodey?

Ni ada satu lagi hotel nama dia Cita - Dines. Tau kat mana?

Kalau tak tau, bak aku kasi tau. Citadines terletak di D Pulze Cyberjaya.

D Pulze, Cyberjaya

Pengalaman aku menginap di sini adalah macam adhoc juga. Ada meeting dengan few ahli jemaah tingkap. Perihal keje lah. Sebab tak abis berdiskusi masing masing mencadangkan untuk sambung bermeetingan lagi over the weekend sebab nak kejar due date.

Bagi memberi keselesaan kepada semua orang sebab masing masing malas nak meeting kat opis, susah pulak nak pegi meeting rumah orang lain sebab masing masing dah berkeluarga jadi kami cadangkan untuk berkumpul di sini. Citadines, DPulze Cyberjaya ni sebab kira Cyberjaya ni kawasan tengah tengah untuk kami semua. 

Ada yang dari London, Paris, Tokyo dan New York. So bayangkan????

Citadines adalah adik beradik dengan Ascott dan Somerset. 

Dalam 3 beradik ni Citadines ni lah paling chokia sekali !

Intro...............

Citadines DPulze Cyberjaya is developed as a part of an integrated commercial and lifestyle development, DPulze Cyberjaya Shopping Centre, which is the biggest mall in the vicinity. Here, guests and long-term residents will find it truly convenient to grab an after work bite, roll a strike in the mall’s bowling alley or to do some grocery shopping before returning to the apart’hotel to prepare your own meals.

At the end of a long day in the bustling city, be it for business or leisure, retire to Citadines DPulze Cyberjaya to rejuvenate yourself. The Citadines residence offers our travel-savvy guests the flexibility to customise their stay by choosing the services they require for their globe-trotting lifestyles. Serviced apartments come with a range of cleverly designed studios to capacious 2-bedroom apartments fitted with a well-equipped kitchenette, separate living and dining areas as well as an en-suite bathroom.

To further aid our guests in feeling right at home, Citadines guests are given full access to a comprehensive list of amenities available in-house. Here, they will find it easy to stay healthy in our on-site fitness corner or by swimming a couple of laps in the pool. Guests may also choose to book from our range of meeting rooms that are fitted with audiovisual equipment services to cater to your business requirements. An on-site launderette is also available to suit the needs of long-term guests.

Para jemaah berkumpul lepas makan tengahari dan terus ke lokasi ini. Parking kat mall je rate sekali masuk dia charge RM 2 rasanya. 

Siap semua kami terus menuju ke lobby.

Usha lobby Citadines Cyberjaya ni.








Nampak tak bertanglung bagai tu? Hahahah ini kes zaman Cina nak beraya. Punya la lama dah kisahnya. Tapi tak pe lah....


Kawasan luar lobby untuk merokok

Urusan check in OK lah tak de la lama sangat. Tapi sebelum kita ke apartment penginapan, usha dulu kawasan persekitaran sekitar Kota Cyber yang dapat di lihat dari sini.






Untuk pengetahuan am, Citadines ni bercantum dengan DPulze Mall dan terdapat lagi satu hotel yang bersebelahan dengannya iaitu Tunes Hotel.

Hotel Tunes dan ada apartment lain

Walaubagaimana pun facilities tak sharing. Citadines ni ada kemudahan tersendiri buat para tetamu yang datang menginap di sini.

Antara kemudahan yang ada termasuk lah.

Gym which aku tak pegi pun

ID

Swimming pool yang kecik macam sekangkang kera je saiznya

Tapi boleh la kalau budak budak nak mandi manda

Atau bersantai hiba

Nak berBBQ pun aci kot rasanya

Semua kemudahan ni ada di lantai paling atas sekali

Dan laundry kalau nak basuh baju baju

Bagi aku facilities dan amenities nya agak basic lah. Selain tu ada jugak business center untuk mesyuarat dan other services.

Sebab dah tak tau nak citer apa. Layan view sekitar Cyberjaya dari kawasan rooftop Citadines ni.








Sebab datang atas urusan kerja so tak abis explore kawasan ni. Tapi hotel ni memang attached to the mall so boleh gi shopping kalau mahu.

Laluan ke DPulze Mall

Kat mall tu macam macam la boleh buat, makan ke, shopping ke atau tengok wayang. Usha apa yang ada di DPulze Mall ni. 

Malangnya kat mall ni tak de karoks.. so sesi karoks kena di adakan di kawasan lain. Tak jauh gak la dari DPulze ni cuma tak boleh la jalan kaki.

Kerja tak selesai lagi tapi gi karoks dulu. Biasalah kalau dah cukup korum

Hiburkan hati yang rawan

Pendek kata, sambil bekerja sambil berfoya foya. Baru lah enjoice !!!!

Nanti sambung penginapan di Citadines DPulze Cyberjaya ni ..........

bersambung...............

3 comments :

  1. hahahha! weii karok tu aku slalu pegi lepas keje! sore bass rendah tu enko la kot yeee :P

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...