Tuesday, May 8, 2018

DHAKA, Bangladesh - Trip Fatamorgana

Aku rasa memang lama gila tak travel. Memang gatal kaki tapi tu lah tak bermasa. Last travel masa awal tahun hari tu.

Plan memang banyak tapi nak laksanakan tu macam macam hal mendatang.

Tapi dalam diri, semangat juang tetap menjerit nak jelajah tempat orang.

Bersempena dengan cuti Hari Buruh tempoh hari, aku nekad untuk cari destinasi untuk di jejaki. Dan timbang tara, aku memilih Dhaka, Bangladesh. Destinasi yang maybe bukan dalam bucketlist orang lain tapi aku ada sebab tersendiri kenapa Dhaka menjadi pilihan kali ini.


"Abam Abam Adesh......................Salam-alaikum, Amaar bhalo lagchhe !"

* lap peluh dengan tuala good morning


























Amacam? Tetap tak menarik? 

Okey lah. Maybe aku je yang terkesima dan excited nak ke sana. Tapi...........................

FYI, gegambar di atas tu adalah dari google semata mata. Dah nama pun trip fatamorgana. Tak jadi okeh !

* kesat airmata jatuh dalam dulang kaca



Ketika Cintamu menyentuh seluruh kalbu
Peritnya Terasa terkunci benci padamu
Mengapa Terjadi semua ini
Dimana Perginya janji kita

Bila Rindu ku lukis namamu
Di Hatiku yang sunyi dan pilu
Untuk Aku merasa ada
Kamu Di sisiku

Dimanakah Letaknya cintamu
Terhukum Ku dicengkam bayangmu
Akankah Bahagia ataupun merana
Apakah Kesudahan
Fatamorgana Cinta

Tak Ingin merana
Tak Ingin terus sengsara
Lupakan Dendammu
Biarkan Duka berlalu

Mengapa Terjadi semua ini
Dimana Perginya janji kita
Dimanakah

Bila Rindu ku lukis namamu
Di Hatiku yang sunyi dan pilu
Untuk Aku merasa ada
Kamu Di sisiku

Dimanakah Letaknya cintamu
Terhukum Ku dicengkam bayangmu
Akankah Bahagia ataupun merana
Apakah Kesudahan

Dimanakah Letaknya cintamu
Terhukum Ku dicengkam bayangmu
Akankah Bahagia ataupun merana
Apakah Kesudahan

Fatamorgana Cinta
Fatamorgana Cinta

Sebenarnya, few days sebelum berlepas berlaku emergency.......... dan end up aku terpaksa bercuti cuti di sini............






Ya ! Di hospital...................


Hero admitted sebab tonsil bengkak

Dan begitu lah trip ni terpaksa aku lepas pergi. Memang tahun 2018 ni bukan tahun untuk travel ke oversea.

Tak pe lah Dhaka can wait. Yang penting selesaikan apa yang lebih utama ! 

Doakan Hero semoga sembuh seperti sediakala.............. Insha Allah.

12 comments :

  1. Hahahaha cesss aku punya excited nak baca sbb jrg baca org pi bangladesh...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

    Get well soon Hero!

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sampai masa kot.. takut abg abg adesh di sana rasa tercabar dgn kehadiran aku.

      haks...

      Delete
  2. Pray that Hero to have a speedy recovery.

    ReplyDelete
  3. Haahhhhhh....buat suspen je uncle ni...

    ReplyDelete
  4. menarik gak Bangladesh..

    semoga cepat sembuh for Hero...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin kurang menarik dari segi tarikan. tapi utk tengok reality kehidupan ok kot..

      Delete
  5. Replies
    1. tak lagi. hari tu tak jadi. tapi ada member check dgn embassy dia kata mcm tak advisable nak gi sana skrg ni.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...