Friday, May 4, 2018

Misi Rebonding 02 - RED by SIROCCO, KL

Masih lagi di Red by Sirocco, Kuala Lumpur. 


Hotel bertaraf 4 bintang terbaru di ibukota yang memberi pilihan penginapan tersendiri dengan facilities yang tak siap lagi ( time aku pegi ). 

Red, Kuala Lumpur.. Hopefully by now dah fully operated.

Group travel or solo. On business or looking to unwind. RED by Sirocco, Kuala Lumpur is the place for you, featuring a 4* hotel with 143 rooms in the heart of KL. Our rooms depict shades of vibrant red which exude a warm welcoming atmosphere while art paintings by local artist are exhibited on the walls.

Our in-room facilities include hi-speed internet, a branded coffee machine with French coffee capsules, Chinese tea pot set, 43 inch LCD TV with multi-channels and more, accommodating individual and group travellers with uncompromising hotel stay.

Tak sabar kan?


Lobby check in.

Check in kena deposit RM 100

View dari lobby check in di tingkat 11

Perlu access card untuk ke penginapan

Aku request tingkat tinggi tinggi, last last dapat tingkat 12 je ! Setingkat je atas lobby tu. Cis. Tak membantu betul. Tapi aku rasa masih belum banyak bilik yang dah siap time tu agaknya.

Pasrah.

Naik lif ke tingkat 12.

Lobby lif tingkat 12. Ada sofa menunggu

Dan pokok orkid palsu

Laluan ke penginapan

Kamarnya 1205.

Bilik dia pun ada few types...

R Room - 400 sq ft.
From MYR 236.70 Per Night
Sweet dreams and sleep tight in our R Room. Not too big, not too small – We have 100 of this 400 sq. ft. perfectly sized R rooms for you to snug in for restful and relaxing stay. Enjoy back-to-basic but useful amenities that will definitely make you feel contented and happy.

E Room - 472 sq ft.
From MYR 236.70 Per Night
Our E Room series is your personal space cocoon that embraces you with nights of peaceful slumber. Bigger than our prior room series, our 472 sq. ft. E Room is best for working adults who are away from their private nest.

D Room - 482 sq ft.
From MYR 265.00 Per Night
Our D Room series, which is our highest room category, come with full set premier amenities that attend to your travelling needs.

Dan yang paling menarik di sini... ada diva room khusus untuk para wanitahhhhhh !

Diva Floor
From MYR 236.70 Per Night
We believe that every lady should have every right to feel pampered and be treated like a princess.

Our Diva Floor features an exclusively for the ladies only, targeting to solo lady travellers. All 13 of our Diva Rooms are perfumed with aroma scent that is diffused from an electronic device in the room, giving a calming feel as you enter the room.

Our ladies on the Diva Floor will also be pampered with discount spa vouchers that you can use at the hotel’s spa. Other amenities that are included in our Diva Rooms are facial mask, hair band and female magazines.

So kalau nak feeling feeling diva boleh la menginap kat diva floor tu. Diva tu khas untuk pompuan.

Pondan pondan sila terjun gaung !

Sebab tak aci ambik diva room, so aku ambik bilik paling besar, D Room Deluxe King !


Pintu masuk

Closet, toilet dan shower room. Ada meja solek ! Ni bukan bilik diva diva tau.

Ruang penginapan

Katil  

Working desk

42 inches TV LCD. Channels pun OK lah banyak.

Abis sepusingan

Usha pulak kawasan yang agak penting.............

Bathroom

Ada standing shower

2 sinki

Amenities dan toiletteries

Towels

Closet and bathrobe

Amenities lain. Safety box, selipars dan lain lain

Antara yang ada dalam setiap bilik penginapan di sini :

Balcony overlooking KLCC Tower & KL Tower tapi macam tipu jer... Aku ngadap Sogo

High Speed Internet with individual IP at all rooms. OK. Wifi agak laju...

Café Richard Coffee Machine 

Aromatic Café Richard (French coffee) in Capsule Form 

Classic Chinese Tea Set Signature RED-blend Chinese Tea

RED Collector’s Amenities set 

Signature RED by Sirocco Hair Shampoo, Conditioner Body Shampoo and Body Lotion.

Pillow Menu and Signature RED by Sirocco custom-made bolster. Ni pun sama tak de pun bolster dia bagi. Menu pillow pun tak der.

Designer’s Standing Lamp 

Dual Vanities Table with Lighted Mirror. Nice to have sebab aku tak guna pun

Bilik dia memang luas. Tempat baru so bersih dan semuanya masih elok dan di jaga.

Balcony

Katil dan carpet yang best

Tapi tak de sofa. 

Cuma kerusi je sebijik.

Mini bar

Lagi satu aku suka sebab bilik dia ada kipas. Kadang kadang ekon sejuk sangat so kipas better juga ada.

Carpet dia lawa

Tapi ada gak yang tak best dan dalam website ada tulis..

Setiap bilik dan jenis ni jugak ada signature tertentu yang menjadikan penginapan di sini berbeza dan lebih selesa.

Our Octa-bar aka minibar is filled with refreshments from soft drinks, chilled juice alcoholic beverages to snacks for you to indulge in. 

Kata penuh. Janji pelesu jer...  Fridge kosong

You will also have the privilege to take home two sets of our RED Signature travel kit that includes shower gel, shampoo, lotion and a soap bar.

Tipu ! Dia bagi satu je. Nasib baik tak best mana so tak de lah aku kesah

Moreover, should you like your room to be scented, you may ask for our range of Aroma scent available for rent.

Lama aku dok fikir menatang apa benda alah ni. Rupanya air purifier

Masalahnya aku bege bege tapi tak reti guna. So aku tanya receptionist tu dia kata benda tu belum ready !! 

Dah tak ready buat apa letak dalam bilik? Jenuh aku nak pasang tapi tak jumpa jalan.

Coffee machine ni memang lain dari yang lain. Cuma kedekut bagi gula pun 2 jer.

Tapi boleh la minum kopi sedap dalam bilik. Hero kena paksa buatkan aku kopi. Dia aku tak benarkan minum kopi walaupun selalu mengelat.

Ni satu lagi. Chinese Tea Set. Classic sungguh

Tapi tak payah nak feeling feeling classic sangat kalau tak reti guna! Hahaha

Bagi aku room dan hotel dia agak biasa je. Better sikit pada basic. Tak de luxury pun sesuai dengan taraf 4 bintang. Penginapan tak mencapai standard tapi masa dapat luangkan dengan Hero tu aku appreciate lah.

Tapi bilik hotel ni memang luas dan balcony memang plus point bagi aku sang perokok ni.

Layan gambar dari balcony.............





Dan view di waktu malam....



Apa apa pun hotel baru masih ada keperluan yang perlu di perbaiki. Ada kekurangan jugak sana sini dari segi servis dan facilities. Harapnya semua yang di offer dah boleh di guna pakai sekarang ni.

Personally aku lebih prefer The Stripes Hotel kat sebelah dia tu. Lagi ada feel luxurious kat situ tapi kena tengok gak perbezaan harga bilik di antara kedua dua hotel ni.

Trivago?

Mungkin juga boleh jadi option lain bagi yang mencari kelainan?

Atau nak cuba swimming pool merah di sini?
       
Red by Sirocco, Kuala Lumpur... pastinya  menawarkan keselesaan dengan cara yang tersendiri.

Recommended but not highly...........

RED by SIROCCO, Kuala Lumpur
Menara M101 Dang Wangi,
No. 3 Jalan Kamunting,
50300 Kuala Lumpur

Phone Number : +603 - 2603 1133
Fax Number : +603 - 2603 1199

website : Red Hotel KL
fb :  RedBySirocco/

Selamat berkunjung !

bersambung.............................

++++++++++++++++

Thanks for 6 Million viewers..

Maybe 2 juta tu aku sendiri yang click. Tapi kalau lah 6 juta visitors tu boleh di tukar jadi duit........ tentu aku dah tak de mengadap lappy ni merapu rapu lagi !

Thenfks everyone ( walaupun aku sebenarnya tak kisah pun berapa orang yang baca )

8 comments :

  1. Congrats!!
    masa first time baca blog ni, viewers 50 ribu..

    ReplyDelete
  2. tahniah Meng, bulih jd calon pilihanraya ni!

    ReplyDelete
  3. tahniah Meng...meletop lah...blog aku nak cari seorang sehari pembaca pun susah...sedihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq...

      meh berguru dgn aku. pengerasnya ayam hitam masak rendang.... krispy !

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...