Wednesday, May 30, 2018

01 - THE SUITEL @ D'Latour, Bandar Sunway

Ada ahli keluarga nak datang ke kota?
Rombongan Cik Kiah nak melawat Sukan Komanwel?

Apaaaaaaaaaaaa?
Anda perlukan penginapan?
Penat mencari tawaran dari banyak laman web?
Jangan susahkan diri.
Serahkan saja pada Trivago.....................

Aku ada solusinya..............

The Suitel yang terletak di Bandar Sunway, PJ

For travelers who want to take in the sights and sounds of Kuala Lumpur, The Suitel is the perfect choice. From here, guests can make the most of all that the lively city has to offer. With its convenient location, the property offers easy access to the city's must-see destinations.

At The Suitel, the excellent service and superior facilities make for an unforgettable stay. To name a few of the property's facilities, there are free Wi-Fi in all rooms, 24-hour security, private check in/check out, kitchen, car park.

The Suitel is home to 10 guestrooms. All are tastefully furnished, and many even provide such comforts as flat screen television, internet access – wireless (complimentary), smoking policy – non-smoking available, air conditioning, balcony/terrace. The property offers fantastic facilities, including fitness center, sauna, outdoor pool, pool (kids), garden, to help you unwind after an action-packed day in the city. The Suitel is an ideal place of stay for travelers seeking charm, comfort, and convenience in Kuala Lumpur.

Aku tak stay sini pun, tapi masa kakak aku datang dari kampung satu family, dia orang check in kat sini for few days dan aku sempat la pegi melawat tempat ni dan aku rasa penginapan ni agak worth the money plus facilities di tahap hebat dan terbaik.

Ayuh usha.......................

Condo....

D'Latour nama condonya..

Entrance with few layer security

Ada blok untuk residence dan jugak units untuk penginapan

Managed by The Suitel

Reception area di level bawah condo

Condo baru dengan segala kemudahan

Sesuai untuk family dan untuk short term stays

Lokasi dia agak strategik di tengah tengah area Sunway/Puchong/Subang/PJ area tapi nak sampai tu jalan dia agak tricky, aci je pakai waze ikut jalan khas untuk sampai ke sini melalui tol LDP.

Usha kawasan persekitaran......................

Berdekatan dengan tol Sunway LDP

Sunway Pyramid dan Sunway Lagoon

PJ

Taylor's University new campus

Puchong

Berdekatan dengan KESAS highway

Penginapan bertaraf kondo dengan facilities sedia ada yang boleh di gunapakai.....

Parking for visitor... Kalau guest datang bertandang kena bayar flat rate RM 5.

Ada area santai, lepak dan BBQ

Layan view sungai yang keruh airnya tapi banyak pepokok

Gym

Playground

Kid's area

Macam clubhouse area

Connection bridge

Green

Green

Green

Green landscape

One of the best facility disediakan di sini adalah swimming pool dia....








Large pool da, see through dari bawah ( some part je ). Memang kids enjoy mandi manda di sini begitu juga orang tua. Pool dia besar so ada banyak space for everybody...

Aku pun tak de lah mandi... Hehehe

Kemudahan lain.....

Ada kedai kopi

Untuk food dan coffee

Ada groceries store di bawah

Dan ada karok !!!! 

Sempat kita orang few families berkarok di sini. Ambik bilik paling besar sebab ramai

Karok flat rate RM 15 sorang for 4 hr. Murah gak lah. Lagu pun list agak OK.

Tapi so much lebih pada lepak lepak dan bersuka ria bersama sanak saudara cik kebum cik kebum. Aku lepak pun dari petang sampai ke senja dan meniti malamnya.





Nanti aku share gambar apartment penginapan yang sempat aku skodeng.................... dan kenapa aku rasa tempat ni worth it kalau mencari penginapan ala ala service apartment dengan harga murah tapi condo facilities.

bersambung............... 

1 comment :

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...