Monday, May 7, 2018

COZY HOUSE, Wisma Selangor Dredging @ Jalan Ampang

Nak makan ke nak jalan jalan?

Kalau nak makan sekarang sila ke dapur masing masing ! 

Aku nak gi jalan jalan dulu............ pusing pusing keliling kota. Lebih tepat lagi, area KLCC.

Petronas Twin Towers

Jalan Ampang

Di persimpangan dilema.

Renaissance Hotel, KL

Teruskan perjalanan

W Kuala Lumpur.. Hah ! Dah nak siap dah.

Aku teruja !

Terus rasa lapar. Stop !!!!!!!!!!!!!!!!!

Hotel Maya

Maya Karin ada sini?

Maya lain yang muncul karang. Belakang tu dah la kubur.

Actually ada keje di KL so lepas tu rasa nak gi makan kat Cozy House kat Wisma Selangor Dredging kat Jalan Ampang nuh. 

Sejak dulu dengar nama Cozy Corner ni tapi tak pernah lak aku gi makan. Dulu ada kat Ampang Park tapi since semua dah moved out dia orang pindah kat Wisma Selangor Dredging ni. Still kat Jalan Ampang. 

Mereka ada juga cawangan di Great Eastern Mall, Jalan Ampang

Sebelah Public Bank ni

Sebab hari tu hari minggu, jadi area ni agak OK sikit. Nak parking pun tak de masalah sangat. Parking kat tepi bangunan tu je tapi tak free lah. ( parking mahal sikit )

Dah parked tu pegi ke tengah tengah compound bangunan Wsima Selangor Dredging ni. Ada fountain kat tengah tengah. 

No ! Jangan gi mandi manda kat situ.

Cari lah Cozy House ni. 

Pasti berjumpa dan mood riang dan gembira datang serta merta.

Cozy House ni dengar cerita memang dah lama kewujudannya

Menyediakan fushion dish, western food dan asean meals. 

Kami sampai tu orang tak ramai mana tapi ada lah orang merata rata duduk makan tengahari.

Seating ada belah luar dan belah dalam

Kami duduk belah dalam.

Dalam resto

Suasana restorant dia agak baru ( sebab baru pindah kot ) tapi somehow aku rasa setting dan environment dia agak vintage dan oldschool. Macam kedai dulu dulu.

Tapi kami di layan sebaiknya dan pekerja dia pantas datang hantar buku menu untuk santapan hari tu.

Buku menu macam kedai Chinese Kopitiam jer...

Usha menu

Macam menarik tapi.............. no lah.

Hmmm banyak signature dish dia yang memang glamer di sini

Western dan asean

Minuman minuman

Kopi dan teh untuk hot drinks

Seterusnya adalah process menunggu....

Masa ni cuma aku dan Hero je ada. 

Minuman sampai dulu

Nasi Goreng Cina untuk Hero

Dan last sekali Chicken Chop untuk aku. 

Overall makanan so so lah. Tak tau la nak kata tak de lah sedap beriya. Chicken Chop tu macam style lama sikit. aku rasa ni lah one of the signature dish dia orang yang glamer.

Kiranya makanan dia tak de lah mengecewakan.

Nasi Ayam pun katanya sedap. Lauk lauk goreng pun ada kalau nak makan hidang. Tapi kami tak try la pulak.

Alhamdulillah. Mengenyangkan.

Dan harga dia pun tak lah mahal mana. Masih mampu makan lagi. Cuma aku bet kalau hari biasa atau hari bekerja tempat ni mesti ramai orang. 

Abis makan, bayar dan pegi kat keta lalu bergerak pulang.

COZY HOUSE
Lot B1, Ground Floor,
Wisma Selangor Dredging,
142, Jalan Ampang,
50300 Kuala Lumpur,

Dongak dulu ke langit

Usha dulu W tu.... nanti ada rezeki kita akan bertemu !

Element by Westin dekat Ilham Tower dan merasa

Untuk masa ni, ayuh pulang dulu

Jalan Tun Razak

Teruskan pemanduan berhemah

Agar rasa nikmat kasih sayang tetap teguh hingga ke jannah !

Selamat mencuba !

3 comments :

  1. Selangor Dredging ni best sbb ada fountain kt tengah2 4 blok...ramai lepak2 kt sini, esp students British Council...

    dulu tiap2 tahun buat penilaian bangunan ni, bila dah kena jual, dah tk pi...huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sapa yg beli? memang compound tengah tu nampak menarik utk sesi lepak melepak.. dgn banyak pokok pokok nampak santai.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...