Thursday, May 31, 2018

02 - THE SUITEL @ D'Latour, Bandar Sunway

Masih mengendap tempat orang................. The Suitel@D'Latour.


The Suitel@D'Latour is the accommodation of choice for you to experience resort living environment. Friendly people with cosy ambience makes this ideal for a short vacation or a longer stay. A home away from home!

Resort-themed 45m elevated infinity pool. Waterfall feature flows down from infinite pool to Leisure Pool / splash zone; Children Pool/Lap Pool & Jacuzzi Pool; Group Party on Alcove / Cabana along swimming pool side; Floating dry & wet sunken deck with Jacuzzi seat for sun bathing; Maze Totlot & Play Maze Garden next to Children Playground, sauna, gym, surau & much more. Scenic roof top view, for a full 360 degrees of the Klang Valley.

Semalam dah usha facilitiesnya, now tengok apartmentnya pulak.

Ada 2 blok bangunan condo di sini

Ground Lobby

Aku rasa suitel occupy few units di apartment ni so bilik dia agak merata rata ikut floor. Tetamu di berikan akses key untuk ke penginapan di level masing masing,

Kunci

Lobby lif di level 23

Kenapa aku rasa apatment ni berbaloi untuk jadi penginapan pilihan bagi yang mencari di kawasan ni?

Selain dari condo facilities, harga yang di tawarkan adalah untuk apartment 3 bilik !

3 bilik tu ! Mana nak cari murah macam ni? Rate semalam baru range RM 100 - 250 (tengok hari jugak lah )

Jom tengok penginapan...

Living area

Sofa

Dining table

Ada kitchen

Dan balkoni

Ruang tak berapa luas tapi boleh occupy more than 5 orang dan ada 3 bilik.

And actually ia adalah duplex

Ada single bed di bilik di bahagian bawah siap dengan toilet


Dan naik ke tingkat atas


Bilik no 1 with queen size bed

Bilik no 2 juga with queen size bed

Toilet.

Tapi bilik bilik dia agak kecik gak lah, nak solat pun muat muat je.

Turun ke tingkat bawah.

Space dia agak OK lah untuk keluarga. Boleh lepak lepak dan borak borak.

Minum kopi?

Berkerepek?

Atau berkerpokok?

Kitchen dia boleh masak dan ada basic perik belanga dan utensils.

Pendek kata not bad lah with such price.

Now layan view dari penginapan ni. (Gambar dah berterabur malas nak susun)

























Overall, aku recommend tempat ni walaupun aku tak overnite. Based on pengamatan aku memang option terbaik untuk penginapan with good facilities dengan harga yang affordable dan berpatutan. Value for many and good option for family.....

Cuma....................

1. Ramai students asing....
2. Be careful sebab apartment yang sama ni managed by few others as homestay, 

The Suitel aku confirm offers good facilities, jangan tersilap pulak sebab bilik yang sama... harga yang sama.... Tak ! Tak ! Tak ! 

* iklan Trivago mencelah lagi.

The Suitel @ D'Latour
Jalan Taylors, Pjs 7,
47100 Subang Jaya,
Selangor

Booking boleh cari The Suitel kat agoda atau booking.com

4 comments :

  1. ruang tamu + dining hall dia besar tak kalo aku nak wat partayyy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. party apa? kalau party tupperware tak boleh... ruang kecik x leh membawang...

      cuma try Ariva Trillion Residence KL... luas sikit aparment dia. boleh berparty sambil berguling2.

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...