Thursday, June 2, 2016

Jom Shopping : Dockers & Levi's Factory Outlet Store, Metro Kajang

Shopping ! 

Raya pun dah tak berapa lama lagi kan? So.. boleh la start merancang nak bergaya dengan cara macamana bersempena hari yang mulia nanti !

* poyo je.. puasa pun belum.

Aku bukan la jenis yang kuat shopping dan reti shopping ! Biasanya kalau nak beli pun, bila rasa perlu baru la beli.

La ni.. aku didatangi beberapa masalah seluar banyak yang dah tak muat.

Wait !

Jangan di tanya kenapa dah tak muat ! Sebab jawapannya pasti akan mendukacitakan....

Dan masalah aku jugak, kalau nak beli seluar ni, aku kena beli seluar yang aku pernah pakai dan biasa pakai je sebab nanti kalau beli ada je masalah. Cawat pendek la. Cawat labuh la. Peha tetiba jadi Incredible Hulk lah.

Dan salah satu jenis seluar yang aku suka pakai adalah Dockers. Tapi tau la harga ori Dockers ni macam beli handphone. Mahal !

Tetapi.............................. jangan risau. Setiap masalah pasti ada jalan penyelesaiannya kan? Kini aku nak bawak ke satu tempat untuk sesapa yang suka kan brand Dockers dan nak cari seluar Dockers atau pun jeans Levi's dengan harga yang lebih mampu milik !

Kemanakitaney????????????????????

Jawapannya.. kita ke Kajang !

Dah agak membangun kawasan ni

Dulu dulu, aku pernah la beli Dockers murah ni tapi dekat Carrefour Wangsa Maju. Tapi tempat tu dah tutup lama. Dengar cerita dah pindah ke Wangsa Walk.

Jauh tu bagi aku nak ke sana.

Dan kebetulan hari tu, ada masa sikit aku kerah kawan kawan pegi ke Kajang sebabnya member aku yang tau kedai ni.

Letaknya dalam Plaza Metro Kajang

Tempat agak asing sebab dah lama tak datang sini

Tapi pernah satu ketika dulu.......................

Tempat ni lah area aku berdating sakan di zaman muda remaja.. 

Zaman lama dah tu.... Aku pun dah tak berapa cam tempat ni. Tapi dulu... berpanas panas la berdating sakan.

Tapi tu cerita dulu..... Boleh kenang tapi tak leh ingat selalu.... Boleh menjatuhkan negara.



Kau katakan padaku
Betapa lelahnya dirimu menghadapi aku
Kau katakan padaku
Ingin kau mengakhiri semua ini

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku untukmu

Cubalah ‘tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah ‘tuk merasakanku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Tak bisakah engkau cuba
Melihat diriku dan semua cintaku
Tak bisakah engkau cuba
Hargai hatiku dan perasaanku
Yang hanyalah teruntuk dirimu

Cubalah ‘tuk mengerti aku
Seperti aku yang mengerti semua tentang dirimu
Cubalah ‘tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu

Cubalah ‘tuk cubalah ‘tuk mengerti aku
Cubalah ‘tuk merasa aku
Seperti aku yang merasakan semua isi hatimu
Semua isi hatimu

See? Sempat feelong jap. Ahaks...Dah separuh entry kedai Dockers tak jumpa jumpa lagi !

OK sambung balik misi nak cari kedai Dockers ni.

Park kereta kat bawah Plaza Metro ni

Naik atas....

Sampai tingkat berapa puna ku lupa.... Tingkat 1 kot

Kat bawah ada jual jual jugak... tapi.... tak Dockers.... tak pandang la kan? Ahaks

Cari la sampai jumpa. Pasti jumpa !

Bila dah jumpa aku terus mabuk kejap. Then lupa dah nak snappy.

Apa apa pun, memang seluar Dockers dan Levi's lebih murah di sini. Tapi stock tak banyak dan maybe tak fit dengan size. Kena pepandai lah dan ikut nasib jugak.

Kalau Dockers harga RM 300 lebih sini buleh dapat RM 130. Tak de defects apa apa pun. Jeans Levi's dalam RM 200. Still murah kalau nak compared beli kat boutique dia. Jangan risau... memang authentic.

Apa apa pun, sini tak accept credit card. So sediakan wang cash yang mencukupi.

Ada jugak Dockers dan Levi's untuk awek awek dan gadis gadis juga.

So aku agak gembira dan suka hati sebab dapat beli seluar idaman hati dengan harga yang lebih murah. Ya.. aku memang cheapskate juga orangnya.

Hasil sambar menyambar

So kalau sesapa nak cari Dockers atau jeans Levi's boleh la datang berkunjung ke sini. Susah susah call je dulu. Ni contact number.

LEVI'S / DOCKERS
F108-111 First Floor
Plaza Metro Kajang

Tel : 03-87338348
Fax : 03-87338348

Mereka juga ada outlet lain di Wangsa Walk. Selamat bershopping !

10 comments :

  1. harus kak jah laju ke metro kajang dalam usaha merembat levi's for raya...tima kasih Meng...jimat sikat duit aku :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kelas kak jah tahun ni baju jubah dengan jeans levi's....

      selamat bershopping !

      Delete
  2. Aku beli Dockers di Queensbay Mall Penang pun murah...dlm rm150.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jauh tu aku nak gi sana.

      tak pe la kl ni pun dah ada.... beli sini je lah

      Delete
  3. Replies
    1. promo free.... gi la beli utk busana raya

      Delete
  4. satu lagi outlet dekat cheras leisure mall... selalu usha suar jenas kt ctu.. sebelah dia plak Esprit outlet.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa benarkah? outlet yang sama ke??

      nanti nak gi usha. tapi tak tau cheras leasure mall tu kat mana. hahahhaa

      Delete
    2. waze ade abg meng...ctu pon ok la jgk..agk2 x puas ati p kaching2 duit kt esprit outlet tu plak.. :)

      Delete
    3. ya la kan... apa guna ikatan kasih sayang yang tersemi dgn wanita waze tu kalau tidak di guna pakai.

      insha allah. ada rezeki bakal menyusul...

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...