Friday, January 8, 2016

Highlight Cuti Sekolah Hujung Tahun 2015 - Part 2

Hah !

Ni highlight cuti sekolah hujung tahun 2015 Part 2. Tapi sebenarnya trip ni awal tahun baru ni bersempena masih cuti sekolah jugak lah.

Kami ke Melaka !

Melawat Melaka World Heritage City

Bandaraya Melaka


Selat Melaka

Kami menginap di The Pines Hotel, Melaka.

The Pines, Melaka

Hotel yang agak baru di bandaraya Melaka

Size bilik memang luas.

Facilities terbaik sebab masih baru

View senja dari kamar beradu

Sebenarnya misi ke Melaka ni selain bercuti beli jiwa sebab budak budak kena tinggal masa Papa pegi Laos. Trip ni juga adalah nak beli peralatan dan kelengkapan sekolah Hero !!

Jauh tak sampai ke Melaka pegi nya?

Tapi di Melaka ada kedai yang cukup lengkap untuk beli kelengkapan sekolah

Gaya tudung selepas sekolah habis. Masing masing redho je.

Dan sambil sambil tu merayap sekitar bandaraya Melaka untuk melihat kawasan.

Bukit Cina, Melaka

Stadthuys

Muzium Samudera

Masjid Selat ( kau mampu bergaya begitu kat masjid?)

Senja di Selat Melaka

Malam di Melaka

Tak lupa mengisi perut dengan makanan makanan enak di Melaka. Enak ke?

Asam Pedas Hajjah Mona. Walaupun aku tak makan ikan

Dan makan di Medan Ikan Bakar Muara Sg Duyung

Kg Morten Melaka

Usha usha kawasan sekitar

Bandaraya Melaka

Dan pulang ke kota ikut laluan tepi pantai. Melaka - Klebang - Pengkalan Balak - Kuala Linggi dan Port Dickson sebelum balik ke KL.

Muzium Kapal Selam

Konon konon nak try sand boarding di Klebang

Singgah di Pengkalan Balak

Tapak warisan Kota Supai, Kuala Linggi

Kuala Linggi

 
Highway Port Dickson

Senja di perjalanan

Trip yang singkat tapi memenuhkan misi yang dirancang.

Nanti story mory dengan details bila berkelapangan dan bermasa nak mengarang. Awal awal tahun ni macam kurang panas lagi. 

Semoga 2016 ni aku dilapangkan masa dan kekal rajin untuk terus berkongsi. Begitu juga kekal kacak dan bergaya, sihat dan jelita... terus gemilang, terbilang dan cemerlang. Lemak bersari, di sukai ramai !



Sayang dengarkan lah syair kau tulis ku lagukan
Moga jadi siulan suatu masa
Dan moga engkau kan tersenyum dengan irama indah
Hanya itu yang mampu ku beri

Di dalam mimpiku syair indah
Yang masih ku baca hangus terbakar
Dengan tak ku sangka yang ku mimpi
Rupanya terjadi punah semuanya

Kesepian kini menyusuli hari
Syair nan di rindu kau bawa bersama
Tinggallah irama terus ku lagukan
Kekal ia bersama serpihan harapan kita yang punah

Kita tak menduga dari kenalan lahir sayang
Hingga ku terlupa kau siapa
Setulus kasih ku kalungkan dan selautan sayang
Kau singkirkan di persada hampa

6 comments :

  1. Untung laaaa yg masih ada coti sekolah..... # nangessss

    ReplyDelete
    Replies
    1. Budak budak sekolah je yang ada cuti sekolah.

      Delete
  2. Meng..full review The Pines tue xda ka??

    Tgh riki2 gak hotel baru tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insya Allah akan di usahakan tapi rasanya lambat lagi kot. Sempat la hotel tu buruk dulu. hahaha...

      Banyak hotel baru di melaka skrg ni. Pines tu oke. Bilik dia luas

      Delete
  3. lagu tema yang best, itu je la nak taip. *sekian

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih.... bagi ziana zain nyanyi lagu low key skit. kang pecah gelas gelas

      Delete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...